Opleidingen voor psychologen

Als psycholoog bij GGz Centraal help je mensen met een complexe psychiatrische problematiek. Een vak dat vraagt om inzicht en gevoel, maar ook om kennis van behandelmethoden én van jezelf. Bij GGz Centraal krijgen collega’s de mogelijkheid om die kennis verder te ontwikkelen via diverse postmaster-opleidingen.

Inmiddels kennen we bij GGz Centraal een jarenlange opleidingstraditie. Jaarlijks bieden wij een ruim aantal erkende praktijkopleidingsplaatsen voor postmaster opleidingen gedragswetenschappen. Tijdens jouw opleiding tot gz-psycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog of klinisch neuropsycholoog volg je bij ons het praktijkgedeelte van jouw opleiding (P-opleiding).

Verschillende opleidingstrajecten

As gedragswetenschapper heb je bij GGz Centraal verschillende opleidingsmogelijkheden.

debbie-dankoor-gz-psycholoog-gespiegeld-430x300.jpg

Onze diverse samenwerkingsverbanden

De problematiek van onze cliënten laat zich niet in een hokje stoppen. Daarom werken we samen met diverse instellingen, die expertises hebben met verschillende doelgroepen. Dat geeft jou de mogelijkheid om specifieke ervaring op te doen met bijvoorbeeld een forensische of LVB doelgroep toe te voegen aan jouw opleidingsroute bij GGZ Centraal.

Bekijk de vacatures voor onze opleidingen

Marit Bierman is de P-opleider van GGz Centraal

Faciliteiten tijdens jouw opleiding

Een opleiding volgen is een intensief traject. Des te belangrijker is een goede ondersteuning in het proces. Daarom kun je bij GGz Centraal rekenen op begeleiding en supervisie van ervaren opleiders op het gebied van behandeling, diagnostiek, management en wetenschappelijk onderzoek.

Opleiders
Marit Bierman, P-opleider en klinisch neuropsycholoog
Milan van Diermen, plaatsvervangend P-opleider en klinisch psycholoog

Wetenschappelijk onderzoek

Het wetenschappelijk onderzoek staat binnen GGz Centraal als een huis. We hebben 4 onderzoekslijnen, die zich richten op ontwikkelingsstoornissen, psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en angst- en dwangstoornissen.

Ook bieden we volop ondersteuning in praktische zaken. Wil jij jouw opleiding tot specialist combineren met wetenschappelijk onderzoek? Dan ondersteunen we jou met diverse skillslabs, gericht op bijvoorbeeld jouw onderzoeksvraag of SPSS.

Verbinding en kennisdeling zijn centrale thema’s

In verschillende samenwerkingsverbanden geven we vorm aan onze speerpunten: verbinding en kennisdeling. Zo werken de verschillende opleidingen binnen GGz Centraal nauw samen in het organiseren van refereeravonden.

Ons interne ontwikkeltraject voor masterpsychologen

Ook vinden we goede kennisdeling met beginnende psychologen belangrijk. Dat doen we met PrOMO, ons interne ontwikkeltraject voor masterpsychologen en orthopedagogen. Door de praktische insteek van de lessen kunnen de masterpsychologen de kennis direct toepassen in de praktijk. En omdat deze worden verzorgd door collega’s die zelf in opleiding zijn, heeft PrOMO een vaste plek in de P-opleiding bij GGz Centraal.

Volg jouw opleiding bij GGz Centraal

Bekijk onze vacatures voor de opleiding tot gz-psycholoog, psychotherapeut klinisch psycholoog of klinisch neuropsycholoog.

Bekijk de vacatures

Heb je vragen over de P-opleiding?

Voor meer informatie over de opleidingen voor psychologen bij GGz Centraal kun je contact opnemen met: 

Ellen Ruitersecretaresse p-opleiding, 06-23436471, secretariaat.p-opleiding@ggzcentraal.nl.