De opleiding tot Psychotherapeut

Werk je al een tijd als gz-psycholoog en wil je je verder specialiseren? Volg jouw opleiding tot psychotherapeut bij GGz Centraal.

Bekijk onze vacatures voor de psychotherapeut opleiding

Opleiding tot psychotherapeut
Opleiding tot psychotherapeut

Werken als psychotherapeut

Als psychotherapeut werk je met patiënten met ernstige en complexe problematiek. Je stelt diagnoses en indicaties en behandelt psychische klachten op basis van wetenschappelijk gefundeerde psychotherapeutische methoden. Zo help je als psychotherapeut om stemmingen, gedrag en houding die de patiënt belemmeren in het functioneren te verminderen.

Solliciteer voor de opleiding tot psychotherapeut

Het programma van de opleiding tot psychotherapeut

De opleiding tot psychotherapeut start ieder jaar in januari en duurt 3 jaar. In die tijd werk je binnen 2 verschillende behandelteams. Daardoor doe je brede ervaring op met diverse patiëntengroepen en behandelprogramma’s.

Tijdens de opleiding werk je 3 of 4 dagen binnen een behandelteam en volg je tweewekelijks een dag cursorisch onderwijs. Dat wordt verzorgd door de Rino Groep in Utrecht.

Ervaring opdoen met diverse doelgroepen

Jouw opleiding tot psychotherapeut volgen bij een omvangrijke organisatie als GGz Centraal geeft jou de mogelijkheid om brede werkervaring op te doen. Daarnaast werken we samen met diverse instellingen, die expertises hebben met verschillende doelgroepen. Dat geeft jou de mogelijkheid hebt om werkervaring op te doen met bijvoorbeeld een LVB of forensische doelgroep.

In jouw opleidingstraject bieden we dus zoveel mogelijk maatwerk. We stemmen de praktijkwerkplekken, in overleg, af op jouw ambities en doelen.

Vergoeding van de opleidingskosten

Tijdens jouw opleiding tot psychotherapeut krijg je een leerarbeidsovereenkomst van 32 uur per week, voor de duur van 3 jaar. We vergoeden 100% van de opleidingskosten van de leertherapie en het cursorisch onderwijs. Dit is exclusief literatuur. Daarnaast vindt het cursorisch onderwijs gedeeltelijk binnen werktijd plaats.

Goede begeleiding van ervaren opleiders

Goede begeleiding van ervaren opleiders

Een opleiding volgen naast jouw werk is een intensief traject. Des te belangrijker is een goede ondersteuning in het proces. Daarom kun je bij GGz Centraal rekenen op begeleiding en supervisie van ervaren opleiders.

Opleiders

Marit Bierman, P-opleider en klinisch neuropsycholoog

Faciliteiten tijdens jouw specialisatie opleiding

Naast het verplichte onderwijs organiseren we bijeenkomsten speciaal voor gedragswetenschappers. Dat geeft jou de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met collega’s die de opleiding tot psychotherapeut volgen.

Bovendien volg je samen met de andere opleidelingen van GGz Centraal refereeravonden en trainingen om jouw deskundigheid verder te bevorderen. Ook werken we nauw samen met de afdeling Wetenschappelijk Onderzoek, die jou kan ondersteunen met kennis over onderzoeksmethoden.

Jouw opleiding staat centraal

Als psycholoog in opleiding tot psychotherapeut bij GGz Centraal staat jouw opleiding centraal. We kijken verder dan wat nodig is. Daarin regelen we veel extra’s:

  • Iedere 6 weken heb je een opleidingsmiddag, waarbij je intervisie hebt met andere opleidelingen van GGz Centraal. Dat zorgt voor onderlinge verbinding én stimuleert een kennisuitwisseling tussen de 1e en 2e jaars opleidelingen.
  • We organiseren een moreel beraad waarin je dilemma’s in jouw opleiding kunt bespreken.
  • Je kunt lesgeven voor ons ontwikkelingstraject PrOMO.
  • Iedere maand organiseren we een refereeravond om jouw inhoudelijke kennis uit te breiden.

Tijdens jouw opleiding is het de kunst om de balans te vinden tussen het inhoudelijke werk en jouw eigen leerproces. We hebben dan ook aandacht voor jouw leerdoelen en planning. Want tijdens jouw opleiding tot psychotherapeut staat jouw opleiding centraal.

Solliciteren voor de opleiding tot psychotherapeut bij GGz Centraal

Zowel interne als externe kandidaten kunnen solliciteren voor de psychotherapeut opleiding van GGz Centraal. De vacatures voor de opleidingsplekken worden ieder jaar geopend in april. Staat de vacature nog niet online? Meld je aan voor de Job Alert, zodat je zeker weet dat je de sollicitatieperiode niet mist.

Bekijk de vacatures voor onze opleidingsplaatsen

Volg jouw opleiding bij GGz Centraal

Bekijk onze vacatures voor de opleiding tot psychotherapeut.

Bekijk onze vacatures

Heb je vragen over de opleiding tot psychotherapeut?

Voor meer informatie over de psychotherapeut opleiding bij GGz Centraal kun je contact opnemen met:

Ellen Ruiter, secretaresse P-opleiding
06 2343 6471