Werken als ANIOS in de psychiatrie

Basisarts in de ggz

Als ANIOS in de psychiatrie kijk je verder dan het ziektebeeld van de patiënt. Je besteedt aandacht aan de persoon daarachter en hebt oog voor de sociaal-maatschappelijke en culturele context. De variëteit aan ziektebeelden en patiëntenpopulatie maakt het werken als ANIOS in de ggz divers en leerzaam. Helemaal als je je wilt specialiseren tot huisarts of psychiater.

ANIOS
ANIOS

Praktijkervaring in een divers vakgebied

Wil jij na je master Geneeskunde weten wat écht bij jou past voordat je je gaat specialiseren? De praktijkervaring en kennis die je opdoet als basisarts in de psychiatrie is waardevol voor je verdere loopbaan. Daarom verwelkomen we voor onze ANIOS vacatures zowel artsen die zich nog oriënteren, als degenen die al weten dat hun toekomst ligt in de psychiatrie.

Alle vacatures Aanmelden Job Alert

Aan jou de keuze

GGz Centraal is omvangrijk en divers. Daarom kunnen we inspelen op individuele ontwikkelwensen, functie-inhoud en type behandelprogramma. Aan jou de keuze.

Open sollicitatie

Interne scholing van ervaren collega’s

We vinden het belangrijk dat je je als beginnend arts snel thuis voelt in het werk. Als ANIOS bij GGz Centraal krijg je daarom de mogelijkheid om gestructureerd en gericht kennis op te doen. Zo besteed je om de week een dag aan ons interne scholingstraject, waarbij kennisdeling en intervisie de hoofdrol spelen. Daarmee heb je voldoende kennis om aan de slag te gaan als basisarts in de ggz.

Lees meer over onze interne scholing voor ANIOS

Volg jouw A-opleiding bij GGz Centraal

Bij GGz Centraal geloven we in kennisdeling. We zijn dan ook een van de grootste A-opleiders van Nederland. We leiden een nieuwe generatie psychiaters op, die de ruimte krijgen om hun ideeën in de praktijk te brengen. Als AIOS heb je een persoonlijk opleidingsplan en krijg je begeleiding van een supervisor die oog heeft voor jouw ontwikkeling. Ben jij de psychiater van de toekomst?

Lees meer over de opleiding tot psychiater

Onze zorgprogramma’s en regio’s

Bij GGz Centraal hebben we veel diversiteit in onze ANIOS vacatures. Omdat we een grote instelling zijn, met specialisaties in verschillende aandachtsgebieden. En omdat we onze wortels hebben in 4 provincies, met ieder hun eigen subcultuur.

Voor welk zorgprogramma wil jij werken als ANIOS? Aan jou de keuze.

Per leeftijdsgroepen

De ggz: hét specialisme waarin je leert over contact maken met de patiënt

Ook bij somatische specialismen is kennis over de psychiatrie belangrijk. Dat leerde ANIOS Els tijdens haar semiarts-stage bij de dermatologie. In haar verhaal vertelt ze over hoe ze als basisarts in de ggz leert om contact te maken met patiënten en welke rol haar houding, woorden en stem daarin spelen.

Lees het verhaal van Els

Waarom onze psychiaters kozen voor de psychiatrie

Veel van onze AIOS en psychiaters overwogen na hun studie Geneeskunde eerst een ander medisch specialisme. Sommigen waren zelfs al halverwege een andere A-opleiding. In onze podcastreeks '... of toch psychiater?' hoor je waarom zij uiteindelijk tóch kozen voor de psychiatrie.

Luister naar de podcasts

Steffie Jansen, ANIOS
'Als arts in de psychiatrie gebruik je niet alleen je medische kennis, maar je hele persoonlijkheid. Patiënten houden je vaak een spiegel voor en je moet dus echt goed weten hoe je zelf in elkaar steekt. Je leert door het werken in de psychiatrie dus ook veel over jezelf, en dat is ontzettend waardevol.'
Steffie Jansen, ANIOS
Yelin Deniz, AIOS
'Het is leuk om met zulke gedreven en inspirerende psychiaters te werken. Net als de variatie die je ziet in de patiënten bij GGz Centraal, is die er ook in de psychiaters die supervisor zijn. Zo kun je op iedere werkplek veel leren.'
Yelin Deniz, AIOS
Nadja Wolf, AIOS
'Binnen GGz Centraal is er een diversiteit aan disciplines. Als AIOS werk ik op verschillende locaties, met telkens een andere supervisor. Zo zie ik een verscheidenheid aan patiënten, afdelingen, ziektebeelden en werkwijzen.'
Nadja Wolf, AIOS

Vacatures ANIOS

Contact

Werkervaring als basisarts in de ggz is relevant voor jouw loopbaan, welk specialisme je uiteindelijk ook kiest. Benieuwd of de mogelijkheden bij GGz Centraal passen bij jouw interesses en ambities? We helpen je graag op weg. Bijvoorbeeld met een meeloopdag of door een gesprek met één van onze ANIOS of recruiters.

Contact met onze recruiters

Stuur een open sollicitatie