Werken als begeleider of vaktherapeut

Blijf jezelf ontwikkelen in een omvangrijke organisatie

Als vaktherapeut of begeleider in de specialistische ggz help je patiënten in de bewustwording van problemen en het trainen van nieuwe ervaringen. Of je nu werkt als maatschappelijk werker, ggz-agoog, begeleider, sociotherapeut of vaktherapeut: je speelt een belangrijke rol in het herstel van de patiënt. Daar is inlevingsvermogen, flexibiliteit en creativiteit voor nodig. Bij GGz Centraal krijg je daar alle ruimte voor.

Begeleiders en vaktherapeuten
Begeleiders en vaktherapeuten

Jouw rol in een multidisciplinair team

Uiteindelijk is ons doel om mensen zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven terug te geven. Daar sta je niet alleen voor. Als begeleider of vaktherapeut werk je intensief samen in een multidisciplinair team van onder andere psychologen, psychiaters, en verpleegkundigen. Omdat jij patiënten helpt in het integreren van nieuwe vaardigheden in het dagelijks leven, ben je een belangrijke schakel in de uitvoering van de behandeling.

Alle vacatures Aanmelden Job Alert

Aan jou de keuze

GGz Centraal is omvangrijk en divers. Daarom kunnen we inspelen op individuele ontwikkelwensen, functie-inhoud en type behandelprogramma. Aan jou de keuze.

Open sollicitatie

Niet praten maar doen: creatieve en psychomotorische therapie

Als vaktherapeut werk je intensief samen met de patiënten. De nadruk ligt niet op het praten, maar het doen en ervaren. Een veranderingsproces in gang zetten bij de patiënt vraagt tijd en veel energie. Als echte doorzetter weet jij hoe je een goede vertrouwensband opbouwt. Samen gaan jullie aan de slag met het probleem en het experimenteren met nieuw gedrag. Daar gebruik je al jouw creativiteit voor.

Oog voor de sociale en maatschappelijke context

Naast het werk in een klinische setting, geven we ook steeds meer ambulante en outreachende begeleiding. Dat vraagt om collega’s die ondersteuning bieden, gericht op de sociale en maatschappelijke context van de patiënt. Als begeleider, maatschappelijk werker of ggz-agoog bouw je een diepgaande band op met patiënten en ondersteun je hen in het herstelproces. Door te luisteren en te coachen help je patiënten om invulling te geven aan hun behandeling.

Opleidingsmogelijkheden voor ervaren begeleiders

Ben jij op zoek naar een organisatie die carrièreperspectief biedt? Als instelling die veel waarde hecht aan opleiding en ontwikkeling, heeft GGz Centraal volop mogelijkheden voor ervaren begeleiders in de ggz. We hebben aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en bieden verschillende cursussen aan. En voor de collega’s met een hbo-diploma die nog verder willen groeien, is er de mogelijkheid om de post-hbo opleiding tot ggz-agoog te volgen.

Bekijk onze arbeidsvoorwaarden

Onze zorgprogramma’s en regio’s

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. In onze omvangrijke organisatie is veel diversiteit te ontdekken; geografisch, qua populatie, zorgprogramma en subcultuur. Het brede palet van specialistische ggz tref je bij ons aan. Aan jou de keuze.

Per leeftijdsgroepen

Onze zorgprogramma's

Aleida van der Horst, Sociotherapeut
'Ik werk altijd samen met een collega om de groep goed te ondersteunen. Daar krijg je echt een samen-gevoel van. Het werk is dynamisch en daardoor leer ik automatisch heel veel. Die uitdaging motiveert enorm.'
Aleida van der Horst, Sociotherapeut
Remko Bosch, Psychosociaal Behandelaar
'Vernieuwende ideeën worden serieus genomen. Om de beste patiëntenzorg te leveren én om jezelf te ontwikkelen. Dat creëert een energie en sfeer van ambitie in het team die aanstekelijk werkt.'
Remko Bosch, Psychosociaal Behandelaar

Gerelateerde vacatures

Contact

Heb je een vraag over een vacature of over de sollicitatieprocedure? Bel of mail met één van onze recruiters.

Neem contact op Maak een Job Alert aan