De P-opleiding voor gedragswetenschappers

Opleidingen voor psychologen

Jouw postmaster opleiding tot gz-psycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog of klinisch neuropsycholoog.

Bekijk onze opleidingsplaatsen

P-opleiding
P-opleiding

Opleidingen voor psychologen

Als psycholoog bij GGz Centraal help je mensen met een complexe psychiatrische problematiek. Een vak dat vraagt om inzicht en gevoel, maar ook om kennis van behandelmethoden én van jezelf. Bij GGz Centraal krijgen collega’s de mogelijkheid om die kennis verder te ontwikkelen via diverse postmaster-opleidingen.

Inmiddels kennen we bij GGz Centraal een jarenlange opleidingstraditie. Jaarlijks bieden wij een ruim aantal erkende praktijkopleidingsplaatsen voor postmaster opleidingen gedragswetenschappen. Tijdens jouw opleiding tot gz-psycholoog, klinisch psycholoog of klinisch neuropsycholoog volg je bij ons het praktijkgedeelte van jouw opleiding (P-opleiding).

Verschillende opleidingstrajecten

Als gedragswetenschapper heb je bij GGz Centraal verschillende opleidingsmogelijkheden.

De opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (gz-psycholoog)

Na de 2-jarige opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog werk je zelfstandig als behandelaar. Je doet specialistische kennis op van diagnostiek en behandeling van psychologische problematiek.

Lees meer over de opleiding tot gz-psycholoog

De opleiding tot psychotherapeut

Als gz-psycholoog kun je je verder bekwamen tot psychotherapeut. Na de 3-jarige opleiding ben je specialist in het uitoefenen van psychotherapie en heb je uitgebreide kennis over diagnostiek en behandeling van complexe psychiatrische problematiek.

Lees meer over de opleiding tot psychotherapeut

De opleiding tot klinisch psycholoog

Tijdens de 4-jarige opleiding tot klinisch psycholoog doe je specialistische kennis en vaardigheden op in behandeling en diagnostiek. Dat combineer je met kennis over management en innovatie én praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer over de opleiding tot klinisch psycholoog

De opleiding tot klinisch neuropsycholoog

Tijdens de 4-jarige opleiding tot klinisch neuropsycholoog specialiseer je je in de relatie tussen hersens en gedrag. Je doet specialistische kennis op over diagnostiek en behandeling, maar ook van wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Dat combineer je met kennis over management en innovatie én praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer over de opleiding tot klinisch neuropsycholoog

Onze diverse samenwerkingsverbanden

De problematiek van onze cliënten laat zich niet in een hokje stoppen. Daarom werken we samen met diverse instellingen, die expertises hebben met verschillende doelgroepen. Dat geeft jou de mogelijkheid om specifieke ervaring op te doen met bijvoorbeeld een forensische of LVB doelgroep toe te voegen aan jouw opleidingsroute bij GGZ Centraal.

Lees over de ervaringen van onze opleidelingen

P-opleiding voor gedragswetenschappers

Faciliteiten tijdens jouw opleiding

Een opleiding volgen is een intensief traject. Des te belangrijker is een goede ondersteuning in het proces. Daarom kun je bij GGz Centraal rekenen op begeleiding en supervisie van ervaren opleiders op het gebied van behandeling, diagnostiek, management en wetenschappelijk onderzoek.

Opleiders

Marit Bierman, P-opleider en klinisch neuropsycholoog

Wetenschappelijk onderzoek

Het wetenschappelijk onderzoek staat binnen GGz Centraal als een huis. We hebben 4 onderzoekslijnen, die zich richten op ontwikkelingsstoornissen, psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en angst- en dwangstoornissen.

Ook bieden we volop ondersteuning in praktische zaken. Wil jij jouw opleiding tot specialist combineren met wetenschappelijk onderzoek? Dan ondersteunen we jou met diverse skillslabs, gericht op bijvoorbeeld jouw onderzoeksvraag of SPSS.

Verbinding en kennisdeling zijn centrale thema’s

In verschillende samenwerkingsverbanden geven we vorm aan onze speerpunten: verbinding en kennisdeling. Zo werken de verschillende opleidingen binnen GGz Centraal nauw samen in het organiseren van refereeravonden.

Ons interne ontwikkeltraject voor masterpsychologen

Ook vinden we goede kennisdeling met beginnende psychologen belangrijk. Dat doen we met PrOMO, ons interne ontwikkeltraject voor masterpsychologen en orthopedagogen. Door de praktische insteek van de lessen kunnen de masterpsychologen de kennis direct toepassen in de praktijk. En omdat deze worden verzorgd door collega’s die zelf in opleiding zijn, heeft PrOMO een vaste plek in de P-opleiding bij GGz Centraal.

Volg jouw opleiding bij GGz Centraal

Bekijk onze vacatures voor de opleiding tot gz-psycholoog, klinisch psycholoog of klinisch neuropsycholoog.

Bekijk onze vacatures

Heb je vragen over de P-opleiding?

Voor meer informatie over de opleidingen voor psychologen bij GGz Centraal kun je contact opnemen met:

Ellen Ruiter, secretaresse P-opleiding
06 2343 6471