De opleiding tot Klinisch Neuropsycholoog

Werk je al een tijd als gz-psycholoog en wil je je specialiseren in aandoeningen van het brein? Tijdens jouw opleiding tot klinisch neuropsycholoog bij GGz Centraal specialiseer je je in de relatie tussen de hersenen en gedrag. Dat combineer je met praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek en kennis en vaardigheden op het gebied van management en beleid.

Opleiding tot klinisch neuropsycholoog
Opleiding tot klinisch neuropsycholoog

Het programma van de opleiding tot klinisch neuropsycholoog

De opleiding tot klinisch neuropsycholoog start ieder jaar in januari en duurt 4 jaar. Tijdens de opleiding werk je 3 of 4 dagen binnen een behandelteam en volg je één dag in de week cursorisch onderwijs. Dat wordt verzorgd door de Rino Groep in Utrecht.

Tijdens de opleiding werk je 2 keer 2 jaar binnen een behandelprogramma. Zo doe je brede kennis en ervaring op met diverse doelgroepen en in verschillende behandelsettings.

Een opleidingstraject op maat

GGz Centraal is een omvangrijke organisatie, in het midden van het land. Dat biedt jou de mogelijkheid om brede werkervaring op te doen, binnen een behandelprogramma van jouw interesse.

Bijvoorbeeld in Laren, waar we een afdeling hebben die is gespecialiseerd in neuropsychologie. En ook op verschillende locaties in de organisatie werken klinisch neuropsychologen, zoals in de psychodiagnostiek of de ouderenpsychiatrie. Zo leren ervaren collega’s jou de fijne knepen van het vak.

Vergoeding van de opleidingskosten

Tijdens jouw opleiding tot klinisch neuropsycholoog krijg je een leerarbeidsovereenkomst van 32 uur per week, voor de duur van 4 jaar. We vergoeden 100% van de opleidingskosten van de leertherapie en het cursorisch onderwijs. Dit is exclusief literatuur. Daarnaast vindt het cursorisch onderwijs gedeeltelijk binnen werktijd plaats.

Solliciteer voor de opleiding tot klinisch neuropsycholoog

Goede begeleiding van ervaren opleiders

Goede begeleiding van ervaren opleiders

Een opleiding tot specialist volgen is een intensief traject. Des te belangrijker is een goede ondersteuning in het proces. Daarom kun je bij GGz Centraal rekenen op begeleiding en supervisie van ervaren praktijkopleiders op het gebied van behandeling, diagnostiek, management en onderzoek.

Opleiders

Marit Bierman, P-opleider en klinisch neuropsycholoog

P-opleiding voor gedragswetenschappers

Wetenschappelijk onderzoek

De afdeling wetenschappelijk onderzoek is nauw verbonden met de opleiding tot klinisch neuropsycholoog. Tijdens jouw KNP-opleiding sluit je je aan bij lopend onderzoek of zet je zelf een nieuw project op. Ook bieden we volop ondersteuning in praktische zaken rondom wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer over onderzoek tijdens jouw opleiding

Leiderschap, onderzoek en innovatie

Ongeveer een derde van de opleiding bestaat uit het uitvoeren van management-opdrachten en wetenschappelijk onderzoek. Praktijkgericht en concreet, zodat je tijdens jouw leerproces ook echt een bijdrage levert aan het verder brengen van de zorg.

Bekijk voorbeelden van managementopdrachten

Solliciteren voor de opleiding tot klinisch neuropsycholoog bij GGz Centraal

Zowel interne als externe kandidaten kunnen solliciteren voor de klinisch neuropsycholoog opleiding van GGz Centraal. De vacatures voor de opleidingsplekken worden ieder jaar geopend in april. Staat de vacature nog niet online? Meld je aan voor de Job Alert, zodat je zeker weet dat je de sollicitatieperiode niet mist.

Bekijk de vacatures voor onze opleidingsplaatsen

Volg jouw opleiding bij GGz Centraal

Bekijk onze vacatures voor de opleiding tot klinisch neuropsycholoog.

Bekijk onze vacatures

Heb je vragen over de opleiding tot klinisch neuropsycholoog?

Voor meer informatie over de klinisch neuropsycholoog opleiding bij GGz Centraal kun je contact opnemen met:

Ellen Ruiter, secretaresse P-opleiding
06 2343 6471