De opleiding tot klinisch psycholoog

Werk je al een tijd als gz-psycholoog en wil je je specialiseren tot behandelaar van complexe problematiek? Heb je daarnaast de ambitie om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren en ervaring op te doen in management binnen een zorginstelling? Volg jouw opleiding tot klinisch psycholoog bij GGz Centraal.

Bekijk onze vacatures voor de klinisch psycholoog opleiding

Opleiding tot klinisch psycholoog
Opleiding tot klinisch psycholoog

Het programma van de opleiding tot klinisch psycholoog

De opleiding tot klinisch psycholoog start ieder jaar in januari en duurt 4 jaar. Tijdens de opleiding werk je 3 of 4 dagen binnen een behandelteam en volg je één dag in de 2 weken cursorisch onderwijs. Dat wordt verzorgd door de Rino Groep in Utrecht.

Het accent van jouw opleiding tot klinisch psycholoog ligt op volwassenen en ouderen (V&O) of op kinderen en jeugd (K&J).

Als gz-psycholoog in opleiding tot specialist (GIOS) werk je 2 keer 2 jaar binnen een behandelprogramma. Zo doe je brede kennis en ervaring op met diverse doelgroepen en in verschillende behandelsettings.

Brede werkervaring opdoen

Als omvangrijke organisatie bieden we jou de mogelijkheid om brede werkervaring op te doen. Daarnaast hebben we samenwerkingen met diverse instellingen, die expertises hebben met verschillende doelgroepen, zoals LVB of forensisch. Patiënten houden zich immers ook niet aan de muren van een instelling.

In jouw opleidingstraject bieden we zoveel mogelijk maatwerk. We stemmen de praktijkwerkplekken, in overleg, af op jouw ambities en doelen.

Vergoeding van de opleidingskosten

Tijdens jouw opleiding tot klinisch psycholoog krijg je een leerarbeidsovereenkomst van 32 uur per week, voor de duur van 4 jaar. We vergoeden 100% van de opleidingskosten van de leertherapie en het cursorisch onderwijs. Dit is exclusief literatuur. Daarnaast vindt het cursorisch onderwijs gedeeltelijk binnen werktijd plaats.

Werken met gepassioneerde collega's en goede begeleiding van ervaren opleiders

Werken met gepassioneerde collega's en goede begeleiding van ervaren opleiders

Niets is zo leuk als onderdeel uitmaken van een gedreven, gepassioneerde groep collega's. Die vind je volop bij GGz Centraal, zowel op de werkvloer als tijdens de opleiding.

Een opleiding tot specialist volgen is een intensief traject. Des te belangrijker is een goede ondersteuning in het proces. Daarom kun je bij GGz Centraal rekenen op begeleiding en supervisie van ervaren praktijkopleiders op het gebied van behandeling, diagnostiek, management en onderzoek.

Opleiders

Marit Bierman, P-opleider en klinisch neuropsycholoog

Faciliteiten tijdens jouw specialisatie opleiding

Wetenschappelijk onderzoek

De afdeling wetenschappelijk onderzoek is nauw verbonden met de opleiding tot klinisch psycholoog. Tijdens jouw KP-opleiding sluit je je aan bij lopend onderzoek of zet je zelf een nieuw project op. Ook bieden we volop ondersteuning in praktische zaken rondom wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer over onderzoek tijdens jouw KP-opleiding

Leiderschap, onderzoek en innovatie

Ongeveer een derde van de opleiding bestaat uit het uitvoeren van management-opdrachten en wetenschappelijk onderzoek. Praktijkgericht en concreet, zodat je tijdens jouw leerproces ook echt een bijdrage levert aan het verder brengen van de zorg.

Bekijk voorbeelden van managementopdrachten

Solliciteren voor de opleiding tot klinisch psycholoog bij GGz Centraal

Zowel interne als externe kandidaten kunnen solliciteren voor de klinisch psycholoog opleiding van GGz Centraal. De vacatures voor de opleidingsplekken worden ieder jaar geopend in april. Staat de vacature nog niet online? Meld je aan voor de Job Alert, zodat je zeker weet dat je de sollicitatieperiode niet mist.

Bekijk de vacatures voor onze opleidingsplaatsen

Volg jouw opleiding bij GGz Centraal

Bekijk onze vacatures voor de opleiding tot klinisch psycholoog.

Bekijk onze vacatures

Heb je vragen over de opleiding tot klinisch psycholoog?

Voor meer informatie over de klinisch psycholoog opleiding bij GGz Centraal kun je contact opnemen met:

Ellen Ruiter, secretaresse P-opleiding
06 2343 6471