Licht Verstandelijke Beperking en GGZ

De complexiteit van een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met psychiatrische problematiek vraagt om een gespecialiseerde aanpak.

Daarom slaan de organisaties GGz Centraal, Sherpa en Amerpoort de handen in één. We creëren een nieuwe afdeling speciaal voor deze kwetsbare doelgroep.

Bied jij perspectief en begeleiding bij de eerste stappen richting de toekomst?

Licht Verstandelijke Beperking en GGZ
Mauritzhof: LVB en GGZ

Een combinatie van 2 werelden

Mensen met LVB én psychische problematiek vallen vaak tussen de expertises van de VG en de GGZ in. Dat zorgt voor frustraties en maakt het werken aan herstel lastig. 

Om deze mensen op de juiste manier te begeleiden, richten GGz Centraal, Sherpa en Amerpoort gezamenlijk een afdeling in. We combineren kennis en kunde van de verschillende disciplines. Op die manier bieden we passende begeleiding en kunnen we het verschil maken voor deze mensen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Op de afdeling komen 8 klinische bedden, waar cliënten tot een jaar kunnen verblijven. Ruim de tijd dus om iemand echt te leren kennen en de ondersteuning te bieden die past. Hoe dat eruit ziet verschilt per individu.

We bieden ondersteuning op alle leefgebieden, waarbij we werken volgens de Triple C-methodiek. Ook hebben we een dagprogramma, dagbesteding op locatie en een groepsaanbod. Een setting met structuur, regelmaat en overzicht. Dat biedt de client ruimte om te stabiliseren en ontwikkelen. 

Werken in een nieuw team

Een nieuwe afdeling en dus ook een compleet nieuw team. Dat vraagt om extraverte kartrekkers, maar óók om volgers en introverte collega's. Ieders kwaliteiten zijn uniek en een aanvulling voor het geheel. Juist die mix maakt een team compleet en het behandelklimaat werkend.

De behandeling die we bieden is op het snijvlak van de expertises van LVB en GGZ, en daarmee ook op het snijvlak van behandelen en begeleiden. Daarom werken we in een multidisciplinair team met professionals vanuit beide expertises. Een inspirerende omgeving waar we kennis delen en vergroten!

Bekijk de vacatures

Werken met LVB en GGZ
werken met ggz en LVB

Meer informatie over de afdeling LVB en GGZ

Heb je vragen over de nieuwe afdeling LVB en GGZ?? Stuur gerust een bericht naar Eveline de Rooij (psychiater) of Jetty Visserman (teamleider).

Werken op de afdeling voor LVB en GGZ

Op de afdeling borgen we het leefklimaat van de VG binnen de context van de GGZ. Een nieuwe manier van behandelen voor een kwetsbare doelgroep.

Dat biedt mooie kansen voor onze collega's. Bijvoorbeeld om out-of-the-box te denken en creatief te zijn. Want op een nieuwe afdeling zijn er nog geen vaste gewoontes en gebaande paden. Er is ruimte om te groeien in je rol en te leren van andere disciplines, om zo samen toe te werken naar een hooggespecialiseerd team.

Bekijk de vacatures