Aan de slag als ZZP'er bij GGz Centraal

Voor ZZP'ers in de GGZ staat er de komende tijd veel te veranderen. Grote kans dat ook jij voor de nodige vragen staat. Wat gaat er precies veranderen? En is het nog wel lonend om als zelfstandige in de zorg te werken, zeker met het oog op de lange termijn?

Of je nu twijfelt om toch weer een vast dienstverband aan te gaan of liever blijft werken als ZZP'er in de psychiatrie: we denken graag met je mee.

Bekijk onze vacatures

 

zzp'er ggz
ZZP'er bij GGz Centraal
Vacatures ZZP in de ggz

Voordelen van een vast dienstverband

Eerlijk is eerlijk: als zorgorganisatie hebben we het liefste dat de mensen op de werkvloer in vaste dienst zijn. Het zorgt voor een vertrouwd gezicht voor onze cliënten en stabiliteit in de teams. Daarmee kunnen we samen bouwen aan de beste zorg.

Ook voor jou heeft een vast dienstverband voordelen.

 • Je hoeft geen administratie meer te doen. Pensioen regelen, BTW aangifte en een arbeidsongeschiktheid-verzekering? Hebben wij allemaal voor je geregeld!
 • We vinden het belangrijk dat je je kunt blijven ontwikkelen in je werk. Daarom kun je via ons een opleiding volgen of congressen bezoeken. Maar denk ook aan extra projecten die je onder werktijd kunt uitvoeren, zoals innovatie, onderzoek of verbetertrajecten op jouw afdeling.
 • Je hebt een voorspelbaar en vast inkomen. Fijn als je zekerheid in je leven wilt, bijvoorbeeld met een gezin of een hypotheek. En natuurlijk ook fijn dat je tijdens een vakantie gewoon wordt doorbetaald!

Wat gaat er veranderen voor ZZP'ers in de GGZ?

Vooralsnog is het plan vanuit de overheid om op 1 juli 2024 het 'fiscaal kader zzp zorg' in te laten gaan. Het doel daarvan is om duidelijke kaders te scheppen over wanneer je nu precies ondernemer in de zorg bent en wanneer schijnzelfstandige.

In het kort staan er de volgende wijzigingen op de planning:

 • Voor elke zelfstandige ondernemer wordt het verplicht om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten, wat resulteert in extra kosten.
 • De zelfstandigenaftrek wordt verminderd van € 5.030,- naar € 3.750,-.
 • De belastingtarieven gaan omhoog, waardoor je netto inkomen lager uitvalt.
 • De winstvrijstelling daalt van 14% naar 12,7%.
 • Er wordt strenger gehandhaafd op schijnzelfstandigheid, wat mogelijk extra naheffingen en boetes tot gevolg heeft.
 • Je bent verplicht aan te tonen hoe je voldoet aan de eisen van goede zorgverlening volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).
 • De maximale duur van een opdracht is beperkt tot 7 maanden.
 • Voor dezelfde opdrachtgever mag je maximaal 28 uur per week werken.
werken als zzp'er in de ggz

Ontwikkel jezelf als verpleegkundige bij GGz Centraal

Als verpleegkundige in de psychiatrie heb je veel ontwikkelmogelijkheden. Met extra opleidingen, door aan de slag te gaan als regieverpleegkundige of te werken in een specialistisch team. 

Als grote organisatie hebben we veel mogelijkheden om mee te denken in de stappen die onze collega's willen zetten in hun loopbaan.

Ontwikkel jezelf als verpleegkundige in de ggz