Praktijkopleiding tot verzorgende IG

Leerling verzorgende in de psychiatrie

GGz Centraal is niet alleen een werkplek, het is ook een plek om te leren. Ontdek hoe je tijdens je opleiding tot verzorgende IG direct ook werkt aan jouw loopbaan binnen de psychiatrie. 

Bekijk onze opleidingsplaatsen

Praktijkopleiding tot verzorgende IG
Praktijkopleiding Verzorgende IG

Verzorgende IG in de specialistische ggz

Wil je aan de slag in de psychiatrie en ben je op zoek naar een opleidingsplek als verzorgende IG? Bij GGz Centraal krijg je die kans! GGz Centraal is een van de weinige ggz instellingen die deze opleidingsplekken biedt. 

Werken in de psychiatrie is geen dag hetzelfde. Je krijgt de kans om tijdens de opleiding te werken met mensen met uiteenlopende psychische gezondheidsproblemen zoals stemmingsstoornissen, angststoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en andere psychiatrische problematiek.  

Volg jouw opleiding tot verzorgende IG bij GGz Centraal 

Heb je een afgeronde vooropleiding in de zorg of wil je overstappen van een voltijd opleiding naar een leer-werktraject? Dan kun je jouw opleiding tot verzorgende IG volgen bij GGz Centraal. 

Werkgebied van GGz Centraal

Wat ga je tijdens jouw opleiding doen?

Jouw taken als leerling verzorgende IG zijn onder meer het verlenen van (basis)zorg, hulp en ondersteuning, en het geven van de eerst noodzakelijk zorg bij conflicten. Daarnaast help en ondersteun je mensen in hun hersteltraject. Dit alles doe je samen met een team van professionals.

Praktijklocatie 

Als leerling verzorgende IG ga je aan de slag in Ermelo, onze praktijklocatie voor de opleiding tot verzorgende IG. Je komt te werken op een open of gesloten afdeling, gericht op de zorg voor volwassenen en ouderen.

 

Het opleidingstraject

Tijdens de praktijkopleiding werk je ongeveer 3 dagen in de week op je leer-werkplek. Daarnaast krijg je 1 dag in de week theoretisch onderwijs.

  • Mbo-opleiding, niveau 3:
    • Als verzorgende IG-leerling kun je vanuit je BOL-opleiding overstappen naar onze BBL-opleiding tot verzorgende IG. Je kan ook overstappen naar GGz Centraal vanuit een andere organisatie.
    • Afhankelijk van hoe ver je bent, duurt de opleiding maximaal 2 jaar.
    • Je volgt de opleiding aan het ROC Landstede in Harderwijk. 

Vacatures voor onze opleidingsplaatsen

Werkgebied van GGz Centraal

Goede randvoorwaarden 

Ervaren werkbegeleiders en praktijkopleiders begeleiden en ondersteunen je in het leerproces. De korte lijnen met de verschillende opleidingsinstellingen zorgen voor duidelijke afstemming tussen de theorie en praktijk.

En wat helemaal mooi is: jouw opleiding, studieboeken en zelfs één studiedag per week vergoeden we naar rato. Zo kan jij je volledig focussen op je studie en werk. 

opleiding tot verzorgende IG

Isaäk volgt de opleiding tot verzorgende IG

'Nu ik de opleiding volg, heb ik in korte tijd al veel nieuwe dingen geleerd. Ik mag al zo veel meer doen in de praktijk dan toen ik begon, zoals het delen van medicatie of spuiten van insuline. Dat geeft een gevoel van verantwoordelijkheid en dat is leuk!'

Lees het verhaal van Isaäk

Bekijk onze vacatures

Wil jij de opleiding tot verzorgende IG volgen binnen GGz Centraal? Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

Solliciteer voor onze praktijkopleiding

Contact

Heb je nog vragen over de praktijkopleiding tot verpleegkundige? Neem dan contact op met onze praktijkopleiders. Die helpen je graag verder met uitgebreide informatie.

Neem contact op