Werken als Verpleegkundig Specialist

Als hbo-verpleegkundige kun je je verder specialiseren tot verpleegkundig specialist GGZ. Na de 3-jarige Master Advanced Nursing Practice (MANP) heb je een mastertitel op zak. Je krijgt veel extra bevoegdheden en verantwoordelijkheden, zoals het uitschrijven van medicatie en werken als regiebehandelaar. Die verantwoordelijkheid combineer je met een rol als praktijkonderzoeker, innovator, coach en leidinggevende.

Dat vraagt om een omschakeling en ontwikkeling in jouw denk- en werkwijze. Dat leer je tijdens je opleiding bij GGz Centraal van een ervaren opleider en werkbegeleiders. Zo groei je in jouw nieuwe rol als verpleegkundig specialist.

Bekijk de vacatures voor de VS-opleiding

 

ruud-van-nus-verpleegkundig-specialist-430x280

Werken als verpleegkundig specialist

Hoe ziet het werk als verpleegkundig specialist er in de praktijk uit? Collega Ruud van Nus vertelt over zijn baan als verpleegkundig specialist in een FACT-team.

Lees het verhaal van Ruud

Over de opleiding tot verpleegkundig specialist

Ieder jaar starten zo’n 8 verpleegkundigen hun opleiding tot verpleegkundig specialist GGz bij GGz Centraal. De opleiding start ieder jaar op 1 januari en duurt 3 jaar.

Tijdens jouw opleiding volg je 1 dag in de week cursorisch onderwijs bij de opleidingsinstelling GGZ-VS in Utrecht. Daarnaast werk je 4 dagen in de praktijk. Na het behalen van je opleiding kun je je registreren als verpleegkundig specialist ggz in het specialismeregister (artikel 14) van de Wet BIG.

Om de opleiding te volgen moet je een hbo-diploma verpleegkundige hebben en tenminste 4 jaar werkervaring. Bekijk hier de volledige toelatingseisen

Aan de slag als verpleegkundig specialist ggz

De rol van verpleegkundig specialist is goed geborgd binnen GGz Centraal. Als verpleegkundig specialist krijg je de ruimte om je vak in de volle breede uit te oefenen, met de verantwoordelijkheden en bevoegdheden die daarbij horen.

Bekijk de vacatures voor onze opleidingsplaatsen

Praktijk-leerplekken in de volle breedte van de ggz

Tijdens jouw opleiding werk je als verpleegkundige in opleiding tot specialist (VIOS) op in totaal 3 verschillende locaties. Omdat we een omvangrijke organisatie in het midden van het land zijn, heb je bij GGz Centraal een ruime keuze aan praktijk-leerplekken. En met een breed spectrum van doelgroepen en behandelingen, heb je de mogelijkheid om te leren in de volle breedte van de ggz.

Begeleiding van ervaren collega’s

GGz Centraal is een van de grootste praktijkopleiders tot verpleegkundig specialist ggz. We vinden het belangrijk dat je tijdens je opleiding direct aan de slag gaat in de rol van Verpleegkundig Specialist. Het vak leer je immers vooral door te doen. Dat is wat we ondersteunen én motiveren vanuit onze opleiding. Zo zorgen we met elkaar dat jouw leercurve tijdens je hele opleidingstraject omhoog blijft gaan.

Contact

Voor meer informatie over de opleiding tot Verpleegkundig Specialist bij GGz Centraal kun je contact opnemen met VS-opleider Marianne de Leeuw.

Toelatingseisen en arbeidsvoorwaarden

Meer informatie over de toelatingseisen en arbeidsvoorwaarden van de opleiding tot verpleegkundig specialist bij GGz Centraal vind je in het volgende document.

Solliciteren

Je kunt het hele jaar door solliciteren voor de opleiding tot verpleegkundig specialist ggz. 

Solliciteer op de VS-opleiding bij GGz Centraal