Patiënten met levensverhalen

Patiënten in de ouderenpsychiatrie hebben al een heel leven achter de rug. Ze hebben verhalen over het opvoeden van kinderen, werk of sport. En over het veranderen van de tijd. De ouderenpsychiatrie is dan ook het werkveld bij uitstek waarin jouw passie voor mensen en nieuwsgierigheid naar hun verhalen en achtergrond tot zijn recht komt.

Levensfaseproblematiek

In de ouderenpsychiatrie werk je met een diverse groep patiënten. De gemene deler is niet de aandoening, maar de leeftijd. Toch zijn er thema’s die centraal staan, bijvoorbeeld eenzaamheid en rouwverwerking in de breedste zin van het woord. Niet alleen door het verlies van dierbaren, maar ook van werk, mobiliteit of sociale rol.

De hulpvraag waarmee je cliënten helpt gaat dan ook vaak om acceptatie van wat is. En met resultaat. Want door specialistische behandeling en ondersteuning kun je veel bereiken in herstel, zelfredzaamheid en het behoud van de regie over hun eigen leven.

Bekijk onze vacatures in de ouderenpsychiatrie

Samenwerking met diverse ketenpartners

In alle specialismen van de ggz werk je samen met verschillende ketenpartners. Maar in de ouderenpsychiatrie des te meer. Niet alleen mantelzorgers worden betrokken in het zorgproces, ook onderhoud je contact met diverse andere instanties. Dementie-coaches, huisartsen, wijkzorg en dagbesteding. Door de zorg dichtbij de patiënt te organiseren, versterken jullie samen het vangnet rondom de oudere patiënt.

Lees meer over het zorgprogramma ouderenpsychiatrie

Teus en Wilma werken als ambulant psychiatrisch verpleegkundige in de ouderenpsychiatrie

Ouderenpsychiatrie: een fantastisch vak

De ambulant psychiatrisch verpleegkundigen Teus en Wilma vertellen over hun werk met ouderen. ‘Eenzaamheid en verlies zijn belangrijke thema’s in onze zorg,’ vertelt Teus. ‘We bieden ondersteuning om zinvol de dag door te komen, maar hebben daarnaast ook verschillende behandelmogelijkheden. Veranderingen gaan misschien niet meer zo snel als bij jongere cliënten, maar je kunt nog zo veel met deze doelgroep bereiken.’

Tel daar een stuk somatiek en boeiende levensverhalen bij op. Dan snap je het punt dat Teus en Wilma maken: werken met ouderen is ontzettend uitdagend en veelzijdig.

Lees het interview met Teus en Wilma

Gerelateerde vacatures

Contact

Heb je een vraag over een vacature of over de sollicitatieprocedure? Bel of mail met één van onze recruiters.

Neem contact op Open sollicitatie Maak een Job Alert aan