Doorsturen
 
Doorsturen
 

verpleegkundig specialist kinder- & jeugdpsychiatrie 6-18 jaar (32-36 uur)

Ben jij inhoudelijk sterk op het gebied van behandeling van kinderen/jeudigen en hun ouders/verzorgers? Ben jij in staat andere disciplines mee te nemen in actuele ontwikkelingen? Reageer dan op deze vacature van verpleegkundig specialist bij Fornhese in Almere.Een afwisselende baan met de nodige uitdagingen en ...

 • Regio: Almere
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 32 - 36 uur

Wat ga je doen?

Ben jij inhoudelijk sterk op het gebied van behandeling van kinderen/jeudigen en hun ouders/verzorgers? Ben jij in staat andere disciplines mee te nemen in actuele ontwikkelingen? Reageer dan op deze vacature van verpleegkundig specialist bij Fornhese in Almere.
Een afwisselende baan met de nodige uitdagingen en collegiale en gemotiveerde teamleden. De werksfeer is plezierig, laagdrempelig en transparant. Er is ruimte om zelfstandig te werken en veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen op meerdere vlakken binnen een multidisciplinair professioneel team.

Als verpleegkundig specialist verleen je zelfstandig en autonoom medisch specialistische zorg aan kinderen, hun ouders/ verzorgers en andere voor het kind belangrijke personen zoals leerkrachten, binnen een multidisciplinair team, waarin je samenwerkt met de kinder- en jeugdpsychiaters en andere behandelaars. Je verricht (medicatie) intakes, doet onderzoek, stelt mede een diagnose en werkt een behandelplan uit, draagt zorg voor continuïteit, controle en evaluatie van de behandeling. Daarbij maak je gebruik van ROM en E-health. 
Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitwerking van onderdelen van het verpleegkundig vakgebied en levert een bijdrage aan verdere professionalisering van deze discipline binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Je vertegenwoordigt op jouw vakgebied Fornhese in interne en externe contacten gezien de regionale functie.

Je verricht binnen het vastgestelde behandelplan medicamenteuze interventies. Psycho-educatie, medicamenteuze behandeling en controle van kinderen met ADHD is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden naast systematische monitoring van overige geïndiceerde medicatie. Je controleert de werking en mogelijk bijwerkingen van medicatie, gericht op het stabiel maken van het toestandsbeeld en het voorkomen van terugval. Daarin passen ook gedragstherapeutische en pedagogische interventies gericht op diagnostiek en behandeling bij slaapproblemen, eetproblemen en het stimuleren van een gezond bewegingspatroon voor kinderen en ouders al dan niet in het kader van medicatiegebruik.

Je helpt mee met het invoeren en verbeteren van de module farmacotherapie, zoals onder andere het gebruikersvriendelijk maken en digitaal inrichten van het EPD, zodat patiëntgegevens beter beschikbaar worden voor evaluatie van behandeling (ROM) en wetenschappelijk onderzoek. Ook neem je deel aan uitvoerend wetenschappelijk onderzoek.

Naast de planbare zorg geef je vanuit het behandelprogramma vorm aan de niet- planbare zorg, waaronder acute crisissituaties en het coördineren van behandeltrajecten waarbij meerdere zorgaanbieders en/of behandelprogramma’s betrokken zijn.

Wat heb je nodig?

 • je hebt een verpleegkundige opleiding, aangevuld met de Master in Advanced Nursing Practice of Master Verpleegkundig Specialist;
 • je bent BIG geregistreerd onder artikel 14 (of lopende in die procedure);
 • je hebt aantoonbaar affiniteit met de genoemde doelgroep, zowel met betrekking tot diagnostiek als behandeling;
 • je durft verantwoordelijkheid te nemen en kunt zelfstandig maar ook in teamverband werken;
 • je bent flexibel, toont initiatief, hebt gevoel voor humor en wil met ons inhoudelijke zorg voorop stellen in de context van uitdagingen op het gebied van digitalisering, registratiedruk en wijzigingen in wet-en regelgeving.

Wat mag je verwachten?

 • wij bieden een contract voor 32-36 uur per week voor onbepaalde tijd. Datum in dienst treding zo spoedig mogelijk;
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 60 (minimaal € 2.793,-  en maximaal € 4.355,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • referentiecheck en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een onderdeel van onze selectieprocedure;
 • wij kennen een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Waar ga je werken?

GGz Centraal Fornhese is een aanbieder van specialistische geneeskundige jeugd geestelijke gezondheidszorg  aan kinderen van 0 tot 18 jaar en hun naastbetrokkenen. Fornhese richt zich primair op diagnostiek en behandeling van complexe kinder- en jeugd psychiatrische problematiek, waarbij het (weer) op gang brengen van de ontwikkeling van deze kinderen en jeugdigen binnen het gezin, op school en in het 3e milieu centraal staat. Het behandelaanbod bestaat uit planbare ambulante behandeling, deeltijd- en klinische behandeling georganiseerd in behandelprogramma’s per leeftijd: 0-6, 6-18 jr waarbij de laatste bestaat uit twee teams; 6-12 jr en 12-18 jr. Daarnaast is er een overstijgend behandelprogramma voor niet- planbare, spoedeisende en complexe ambulante zorg.
Binnen het behandelprogramma 6-18 jaar wordt in twee multidisciplinaire teams gewerkt, beide teams werken transmuraal, dwz dat diagnostiek en behandeling zowel poliklinische als in deeltijd- en klinische setting kan plaatsvinden.

Als kinder- en jeugdpsychiatrische voorziening zijn wij actief binnen het brede veld van jeugdzorg en werken wij samen met andere zorg aanbieders.
Fornhese biedt uitdagende werkomgeving met veel ruimte voor zelfstandigheid en eigen initiatief. Collegialiteit en werkplezier vormen de basis voor een constructieve samenwerking met een hoge mate van professionaliteit.

Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal

Solliciteren

Is jouw interesse gewekt en wil je meer informatie over deze vacature verpleegkundig specialist kinder- & jeugdpsychiatrie (6-18 jaar)?
Neem dan contact op met  Margreet van Lookeren Campagne (hoofd behandelprogramma 6-18 jaar) via telefoonnummer 036-5210400.
Wil je solliciteren? Stuur dan, via de site, jouw cv en brief met motivatie via het onderstaande sollicitatieformulier ter attentie van mevrouw M. van Lookeren Campagne. 

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 16-11-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen