Regio: Almere
Aantal uren per week: 16
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Kinderen in de leeftijd tot 6 jaar met een extra ondersteuningsbehoefte binnen het onderwijs en op de poli 0-6. In samenwerking met de Bombardon (school voor Speciaal Basisonderwijs), Vitree (jeugdhulpaanbieder) en de gemeente Almere zijn we in 2013 gestart met een Onderwijs jeugd Arrangement. Binnen de school is er een intensieve samenwerking tussen onderwijs en zorg voor deze kinderen. Kortom, je bent er als dramatherapeut door:
 • te werken volgens de methode "Zachtjes balen met Toontje" met kleine groepjes kinderen op school.
 • het geven van ouder/kind behandeling
 • een bijdrage te leveren aan diagnostiek, zowel individueel als in groepsverband.
 • nauw samen te werken in een multidisciplinair team (binnen Fornhese en met betrokkenen vanuit de school) en met andere collega’s binnen ons netwerk vanuit de regio.
Jouw nieuwe collega’s wachten al op je. Met jou als dramatherapeut zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, kleuters in de leeftijd van 4-6 jaar voorzien in hun ondersteuningsbehoefte op de Bombardon in Almere, voor de klassen Triangel en Tamboerijn (arrangement Passend Onderwijs). De Triangel is een diagnostiek-/behandelklas, de Tamboerijn is een behandelklas.

Als dramatherapeut ondersteun je kinderen bij het leren samen spelen en het hanteren van emoties. En je ondersteunt ouders bij verwoorden en hanteren van emoties van hun kind.  Vanuit jouw vakgebied werk je onder andere met rollenspel, improvisatie en psychodramatechnieken met als doel de kinderen en kun ouders vaardiger te maken in het omgaan met emoties. Je past hierbij een systemische manier van denken en werken toe. Ook neem je deel aan het multidisciplinair overleg op school (1x per 6 weken) met leerkrachten van de Triangel en Tamboerijn en de betrokken medewerkers van Fornhese. Je zal voor ongeveer 8 uur werkzaam zijn op de school en voor de andere 8 uur op de polikliniek binnen Behandelprogramma 0-6 jaar.

Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Enthousiast, deskundig en collegiaal. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. We zien wie je bent en wat je kan. Ook kun
je als dramatherapeut bij GGz Centraal rekenen op: 
 • een bruto maandsalaris tussen € 2.806,- en € 4.381,- (CAO GGZ, functiegroep 55 op basis van 36 uur. 
 • een contract voor 16 uur per week voor bepaalde tijd. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand.
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.  
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof. 
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten. 
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Je bent stressbestendig en staat stevig in je schoenen zodat jij met deze complexe doelgroep, en hun gezin, weet om te gaan. Daarbij ben je ook zelfstandig, zodat jij vanuit eigen verantwoordelijkheid en initiatief vorm kan geven aan therapieën. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de cliënt altijd voorop stelt. Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde hbo opleiding tot creatief therapeut drama.
 • een geldige registratie in het Register Vaktherapie.
 • kennis van en/of ervaring met de methode "Zachtjes balen met Toontje".
 • affiniteit met de doelgroep.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Fornhese locatie Almere. Op de polikliniek onderzoeken en bespreken onze professionals de diagnostiek en behandelmogelijkheden samen met het gezin en het kind of de jongere. De focus ligt op het verminderen van de klachten én het ondersteunen van de omgeving. 

Fornhese biedt specialistische kinder- en jeugd ggz voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun naastbetrokkenen. Vanuit verschillende locaties en samen met ruim 325 collega’s en netwerkpartners ontfermt Fornhese zich over het totale werkgebied van GGz Centraal. Fornhese staat voor een hoge mate van professionaliteit en expertise. Zowel in de directe zorg als in de visie op werkgeverschap. Eigen initiatief, kennisdeling en constructieve samenwerking kenmerkt de collegiale manier van werken.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als dramatherapeut op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Almere.   

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Joke van der Sluis (klinisch psycholoog) of Dineke Rang (kinder- en jeugdpsychiater en hoofd behandelprogramma) via +31 36 5383250. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.  

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.  

Lees meer
Solliciteren vóór: 01-09-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.