Regio: Amersfoort Ermelo
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Management, staf en ondersteuning
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Als business controller van de resultaatverantwoordelijke zorgeenheid (RVZe) Fornhese, kinder- en jeugdpsychiatrie en Emerhese ben je werkzaam binnen een RVZe die Jeugd GGZ levert voor het hele werkgebied van GGz Centraal. Ook valt Emerhese, het centrum voor autismespectrum stoornissen, binnen de RVZe. De zorg wordt gefinancierd vanuit de Jeugdwet (6 jeugdhulpregio’s), ZvW, Wlz en WMO. 

Je adviseert en daagt de directie en het management uit op financieel en bedrijfseconomisch vlak om zo de business verder te optimaliseren en kansen te grijpen. Er wordt een beroep gedaan op jouw vermogen om organisatorische of zorginhoudelijke ontwikkelingen zodanig te doorgronden dat je deze kunt vertalen naar financiële/bedrijfsmatige consequenties. Je bent in staat om de ‘systeemwereld’ van bekostiging en contracten met financiers te verbinden met de bedoeling van onze organisatie en om samen met de bedrijfsvoerders en teamleiders van de RVZe te werken aan de gestelde doelen/targets. Je werkt daarbij intensief samen met de directie en hoofden bedrijfsvoering binnen de RVZe, maar ook de collega’s van de ondersteunende diensten, waaronder de zorgverkoop jeugd.

Kortom, als business controller ben je er door:
 • binnen de jeugd GGZ te ondersteunen bij zowel de contractering, inrichten interne beheersing van de specifieke afspraken, als monitoring (intern en extern richting gemeenten) en verantwoording.
 • het opstellen van de begroting en het in de diverse managementrapportages voor jouw RVZe rapporteren over de relevante risico’s en indicatoren op het gebied van klant, kwaliteit, productie- en kostenontwikkeling en deze bespreekbaar maken binnen de RVZe.
 • het duiden van huidige en toekomstige financiële resultaten, opstellen van business cases, doorrekenen van voorliggende bedrijfseconomische vraagstukken.
 • het gevraagd en ongevraagd geven van advies op het gebied van veranderende wet- en regelgeving, contracten of bedrijfskundige vraagstukken.
Je maakt onderdeel uit van het team business controllers binnen de afdeling Planning & Control van GGz Centraal, een afdeling binnen het vakcentrum Financiën Administratie Informatievoorziening (FAI). 
 
De afdeling Planning & Control vervult een cruciale rol binnen het financiële beheer van GGz Centraal. Naast 5 business controllers bestaat de afdeling P&C uit 2 financial controllers en het team informatievoorziening (5 informatie/BI-specialisten + teamleider).
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Met 12 andere professionals vorm je het team Planning & Control. Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Ambitieus, ervaren, collegiaal; elkaar helpen/meedenken is erg relevant. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 3.026,- en € 4.717,- (CAO GGZ, functiegroep 60) op basis van 36 uur. 
 • een contract voor 36 uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand.
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.
Een referentiecheck is mogelijk onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij bent analytisch, beschikt over een sterk cijfermatig inzicht en bent resultaatgericht. Daarnaast ben je stressbestendig, klantgericht, heb je goede communicatieve vaardigheden en ben je sterk in het geven van adviezen. Je past binnen GGz Centraal als je vanuit jouw expertise wilt bijdragen aan de allerbeste zorg. Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op hbo of wo niveau.
 • aantoonbare kennis van budgettering, begrotings- en informatie technieken.
 • kennis van de zorg-financieringsstructuur én relevante wet- en regelgeving binnen de gezondheidszorg is een pre.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken wij samen aan de ggz van morgen. 

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Deels werk je vanuit huis, deels op de locaties van GGz Centraal, zoals Zon & Schild in Amersfoort en locatie Veldwijk in Ermelo. 
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als business controller op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met met Rob Thuis (hoofd planning & control) via +31 612673801. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 24-08-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Inge
Inge

Recruitment Coördinator