Voor wie jij er bent? Voor volwassenen met een breed scala aan psychische problemen zoals angst- en stemmingsproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek trauma, schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen en co-morbide problematiek. Dit doe je vanuit een multidisciplinair team. Kortom, je bent er als verpleegkundige door:
- belangrijke partner te zijn in de verbinding tussen patiënt, gebied/netwerkpartners en het team en heb je een rol in het vormgeven van het behandelaanbod.
- in het gebiedsteam bij te dragen aan het verpleeg- en behandelplan en te adviseren over de behandeling.
- nauw samen te werken met andere disciplines: psychiaters, artsen, ervaringsdeskundigen, (klinisch) psychologen, (sociaal psychiatrisch) verpleegkundigen, maatschappelijk werker, en IPS in je eigen en andere teams.
- met je vakgenoten te zorgen voor het behoud en de ontwikkeling van vakspecifieke kennis.
- samen met het team ben je verantwoordelijk voor een caseload.
Met jou als verpleegkundige zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, behandeling bieden aan mensen met een breed scala aan psychische problemen binnen het postcodegebied dat gebiedsteam bestrijkt. We leveren ‘outreachende’ en poliklinische zorg en behandeling. In contact met patiënten wordt gestreefd naar het vergroten van de eigen regie van cliënten vaak in samenspraak met het systeem van de cliënt en eventuele andere zorgaanbieders (interne collega’s en of netwerkpartners). Er wordt gewerkt vanuit de “herstel ondersteunende zorg” gedachte.
In Flevoland is ambulante behandeling voor volwassenen georganiseerd in 8 gebiedsteams: 4 in Almere, 2 in Lelystad, 1 in Dronten en 1 team in de Noordoostpolder. Naast de gebiedsteams hebben wij een regiobreed opererende 24-uurs crisisdienst en een IHT-team. Indien opname noodzakelijk is kan dat in een van onze open of gesloten klinieken.
Hoe je het team het beste kunt omschrijven? Vooruitstrevend, dynamisch en collegiaal. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.