Regio: Almere
Aantal uren per week: 32
Vakgebied: Psychiaters
Opleidingsniveau: WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Je treft een veelzijdige functie. Je zal onder andere consultatie, crisisinterventie, diagnostiek en behandeling uit voeren bij patiënten die opgenomen zijn in het Flevoziekenhuis of op de spoedeisende hulp. Je neemt deel aan het multidisciplinaire spreekuur voor psychiatrie en obstetrie in het samenwerkingsverband met het St. Jansdal en optioneel aan het multidisciplinaire overleg van het geheugencentrum, infectieziekten en/of de revalidatie. Daarnaast zorg je voor diagnostiek en behandeling bij poliklinische patiënten met lichamelijke klachten of aandoeningen en psychiatrische comorbiditeit. Er is ruimte voor het opleiden van collega's, zoals supervisie aan artsen, psychologen of verpleegkundigen. Je participeert in de crisisdienst, omdat de diensten plaatsvinden binnen in de poule van GGZ Centraal gaat het om achter-achterwachtdiensten (triagist, SPV en arts in de voorwacht), welke voor ziekenhuis psychiatrische begrippen laagfrequent zijn. Werkdagen zijn gelet op de verschillende multidisciplinaire overleggen bij voorkeur op dinsdag en donderdag. 
 
Team 
Ons team bestaat uit 3 psychiaters met > 5-10 jaar ervaring in de ziekenhuis- en ouderenpsychiatrie. Zij zijn parttime voor de ziekenhuispsychiatrie werkzaam, maar werken afhankelijk van de persoonlijke belangstelling ook voor de (poli)klinieken: ouderen, bijwerkingen, persoonlijkheidsstoornissen, acuut/intensief en electroconvulsietherapie. Zij participeren in de (psychotherapie)supervisie van artsen in opleiding tot psychiater of verpleegkundigen in opleiding tot specialist bij GGz Centraal. Op de polikliniek zijn verder 2 psychologen, 2 verpleegkundigen en 2 AIOS werkzaam. Omdat we een jong team zijn en nog volop willen groeien is er veel ruimte voor het ontwikkelen van eigen expertise en het verder opzetten van samenwerking met andere teams, zoals de crisisdienst, ouderenpsychiatrie en de vakgroepen in het Flevoziekenhuis en het St. Jansdal. Er is intervisie met de psychiatercollega's van GGz Centraal Flevoland. 
 
Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Dynamisch, betrokken en vanuit een sterk gevoel van “behandelen doe je samen”.  Ziekenhuispsychiatrische en medisch psychologische zorg zijn geïntegreerd en vinden hoofdzakelijk plaats binnen het ZorgPrestatieModel onder verantwoordelijkheid van de psychiaters. Samen willen we elke dag het verschil maken voor onze patiënten. We helpen patiënten en collega's in het ziekenhuis om psychische klachten te verminderen, de ziekenhuiszorg te verbeteren en de regie van de patiënt te vergroten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid, door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. 
 
Werkomgeving 
Het Flevoziekenhuis ligt in het centrum van Almere en werkt intensief samen met het AMC, Merem (revalidatie) en Vivium (ouderengeneeskunde) en Zorggroep Almere (huisartsgeneeskunde). Het ligt op ongeveer 20 minuten reisafstand van Amsterdam. Het is een streekziekenhuis met een gemoedelijke gastvrije sfeer. Er werken meer dan 160 medisch specialisten, van wie ongeveer 2/3 in loondienst. De meeste collega's kennen elkaar bij voornaam. Er zijn minder dan 400 bedden.

Het St. Jansdal ziekenhuis heeft een polikliniek in Lelystad, op ongeveer 30 minuten reisafstand van het Flevoziekenhuis, waar geen klinische bedden en ook geen klinische consulten meer zijn. Je zult daarom voornamelijk werken vanuit het Flevoziekenhuis of De Meregaard. Ook zijn er flexibele mogelijkheden voor thuiswerken. De afdeling ziekenhuispsychiatrie en medische psychologie vormt de verbinding tussen de geestelijke gezondheid (GGZ Centraal) en de lichamelijke (somatische) gezondheidszorg. De ziekenhuispsychiatrie en medische psychologie is aanvullend op de somatische zorg van het Flevoziekenhuis en/of het St. Jansdal ziekenhuis.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Samen kijken we waarin jij je verder wilt ontwikkelen. We zijn flexibel en stellen de functie graag samen naar waar jouw belangstelling ligt en waar je in de toekomst naartoe wilt. Ook kun je als psychiater bij GGz Centraal Flevoland rekenen op: 
 • een salaris conform de CAO GGZ en de AMS regeling van GGz Centraal met bijbehorende eindejaarsuitkering en pensioenregeling.   
 • een contract voor 16-36 uur per week voor onbepaalde tijd. We werken vanuit vertrouwen, dus je krijgt bij ons meteen een vast contract. Een constructie op zzp-basis behoort ook tot de mogelijkheden!
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. 
 • 10% toelage tot in ieder geval 1 juli 2023 bij meedraaien crisisdienst (wordt jaarlijks verlengd).
 • extra reiskosten tot 60 km per enkele reis, tot in ieder geval 1 juli 2023 (wordt jaarlijks verlengd).
 • 8 uur per week bij een fulltime dienstverband tijd kunnen investeren in een onderwerp dat je na aan het hart ligt. Denk aan het doen van onderzoek, een expertrol nemen op een speciaal deelgebied (bv. bipolaire stoornissen) voor de gehele regio.
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets of extra verlof.  
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Je bent vanzelfsprekend een BIG-geregistreerde psychiater en de gespecialiseerde ggz is voor jou bekend terrein. Ook ben/heb je:
 • (opleidings-)ervaring in de ziekenhuispsychiatrie.
 • flexibel, toegankelijk en gaat mee in de positieve energie van ons team.
 • een brede belangstelling, affiniteit voor somatiek, ben je pragmatisch, vind je het leuk om nieuwe dingen op te zetten en kun je buiten de gebaande paden denken. 
 • transparant in(be-)handelen, optimistische attitude en bij uitstek een netwerker en teamspeler.

Ook psychiaters vanuit de ouderen- of kinder- en jeugdpsychiatrie zijn welkom om te solliciteren.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek?  De Meeregaard en het Flevoziekenhuis in het centrum van Almere, waar de ziekenhuispsychiatrie afdeling van GGz Centraal de verbinding vormt tussen de geestelijke gezondheid en de lichamelijke (somatische) gezondheidszorg. De ziekenhuispsychiatrie is aanvullend op de somatische zorg van het ziekenhuis.

De regio Flevoland ontfermt zich over een breed werkgebied, verdeeld over zes gemeenten. Vanuit onze locaties in Almere, Lelystad, Emmeloord en Dronten werken wij samen met ruim 325 collega’s. Flevoland is in beweging, stilstand is achteruitgang. Herstelgerichte patiëntenzorg, waarbij er zo maximaal mogelijk ambulant wordt gewerkt, kenmerkt de visie en aanpak binnen de regio. Evenals ons motto ‘behandelen doen wij samen’, waarbij de patiënt en zijn naasten centraal staan en intensief wordt samengewerkt met lokale netwerkpartners. Focus op eigen regie en autonomie, ruimte om te pionieren en multidisciplinaire samenwerking vind je terug in de visie op patiëntenzorg én werkgeverschap.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als psychiater op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Almere.
  
Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Judith Godschalx (teamleider ziekenhuispsychiatrie en medische psychologie) +31 683518846 of met Marcel Knijn (hoofd bedrijfsvoering) via +31 683276691. Voor vragen over de  sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415. 
 
Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door. 
Lees meer
Solliciteren vóór: 11-10-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Jettie
Jettie

Recruitment Coördinator