Regio: Amersfoort Ermelo Harderwijk Dronten
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Psychologen en psychotherapeuten
Opleidingsniveau: WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Cliënten met een vluchtelingenachtergrond met een breed scala aan psychiatrische problemen. Binnen deze functie werk je nauw samen met andere disciplines: psychiaters, artsen, maatschappelijk werkers, gz-psycholoog, basispsychologen en verpleegkundigen, in je eigen en andere teams zoals teams van ketenpartners zoals GZA, COA, VluchtelingenWerk en andere betrokken hulpverleners. Met je vakgenoten zorg je voor het behoud en de ontwikkeling van vakspecifieke kennis. Kortom, je bent er als basispsycholoog door:   
 • het doen van intakes en opstellen van behandelplannen in samenspraak met de cliënt en naastbetrokkenen.  
 • behandelingen op maat aan te bieden zoals zoals EMDR, cognitieve gedragstherapie, schema therapie en NET.   
 • werkbegeleiding te ontvangen van GZ-psychologen, werkzaam in het gebiedsteam.  
 • je bent onderdeel van een multidisciplinair team waar je zelfstandig je eigen casuïstiek inbrengt.

Met circa 8 andere professionals vorm je het multidisciplinaire team van het Vluchtelingenprogramma. We bestaan uit twee teams, team Noord en team Zuid. We bekijken graag samen met jou welk team het meest passend is. Met jou als masterpsycholoog zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, zorg bieden aan cliënten met complexe problematiek. Het gaat om mensen met ernstige psychiatrische stoornissen, veelal trauma’s en depressies, die daardoor beperkt worden in hun dagelijks functioneren. Binnen de doelgroep is een grote diversiteit aan landen van herkomst, culturen, religies en persoonlijke achtergronden. Om je te ondersteunen in de communicatie wordt er gewerkt met tolken. Vaak ontbreekt er een sociaal netwerk en sociale steun en zijn er problemen op meerdere terreinen (psychisch, sociaal, juridisch, leefomgeving/huisvesting).  
 
Tarah Huisden (masterpsycholoog): " In het werken met vluchtelingen is een van de mooiste dingen om te doen het vertrouwen van de cliënt opbouwen en van daaruit werken aan zijn/haar zelfvertrouwen om zijn/haar angsten te overwinnen." 
  
We bieden diagnostiek, crisisinterventie en behandeling. We streven naar een behandeling die, waar mogelijk, zo snel mogelijk leidt tot herstel, inzicht, zelfregie en zelfredzaamheid. Behandeling vindt plaats door middel van steunend-structurerende gesprekken, psycho-educatie, diverse psychotherapieën waaronder traumaverwerking, non-verbale therapievormen, farmacotherapie en aandacht voor systeem en netwerk.   
  
Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Betrokken, toegankelijk, veel compassie voor onze doelgroep en met aandacht voor elkaars eigenheid en deskundigheid. We zijn collegiaal en sterk gericht op samenwerken zowel met interne als externe partners. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnenGGzCentraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je als masterpsycholoog bijGGzCentraal rekenen op:  
 
 • een bruto maandsalaris tussen €3.026,-en € 4.717,-(CAO GGZ, functiegroep60) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 16-36 uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand.
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling. 
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur.Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.   
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.   
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij hebt veel compassie voor deze doelgroep en je bent zeer gemotiveerd om deze specifieke doelgroep de juiste begeleiding te geven. Je laat je niet zomaar uit het veld slaan en weet van aanpakken, zonder de client hierbij uit het oog te verliezen. Ook heb je voor deze baan: 
 
 • een afgeronde opleiding tot masterpsycholoog.
 • een LOGO-verklaring (overgangsbepaling tot 31 december 2022). 
 • contextkennis van en affiniteit met de doelgroep.
 • aanvullende scholing en ervaring in traumabehandeling (NET/EMDR) is een pré.

PrOMO!
Masterpsychologen en orthopedagogen kunnen bij ons een intern ontwikkelprogramma volgen, waarmee startende gedragswetenschappers hun kennis ten aanzien van diagnostiek en behandeling kunnen uitbreiden. Meer weten? Alles over PrOMO lees je hier.
 
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek?   Het Vluchtelingenprogramma van GGz Centraal bestaat uit twee teams: team Noord, vanuit dit team worden de AZC's in Almere, Dronten en Luttelgeest ondersteunt. En team Zuid, dit team bedient de AZC's in Amersfoort, Harderwijk, Leersum en Utrecht.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als masterpsycholoog op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal. 

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Elke op 't Root (teamleider bedrijfsvoering) via +31 683640104. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415. 

Als we de geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 28-06-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Jettie
Jettie

Recruitment Coördinator