Regio: Amersfoort
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Volwassenen met een autismespectrumstoornis. Als ambulant behandelaar bied je onze patiënten, en waar mogelijk hun naast betrokkenen, ondersteuning bij problemen in de thuis en/of gezinssituatie, het wonen, studeren, werken, sociale leven en de vrijetijdsbesteding. Kortom, je bent er als ambulant behandelaar door:
 • systeemgericht te werken, te behandelen en ondersteuning te bieden in de thuissituatie, rond de werksituatie of te helpen bij het organiseren van hun vrije tijdsactiviteiten.
 • te participeren in groepsvaardigheidstrainingen
 • samen met de patiënt WMO- beschikkingen aan te vragen voor (vervolg-) begeleiding in het sociaal domein.
 • contacten te onderhouden met andere afdelingen binnen en buiten onze organisatie, met zorgaanbieders, gemeentes en wijkteams.
Jouw nieuwe collega’s van Emerhese Amersfoort wachten al op je. Met jou als ambulant behandelaar zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, het diagnosticeren en behandelen van volwassenen met een autismespectrumstoornis op de polikliniek, bij de patiënten thuis of online. Je biedt ambulante behandeling gericht op het (beter) leren omgaan met het autisme in het dagelijks leven. Dat kan zijn door psycho-educatie autisme te bieden op de polikliniek aan een individuele patiënt, binnen het systeem of in groepen. Je voert steunende structurerende gesprekken bij de patiënt thuis, samen met een eventuele partner of in het gezin, hierdoor kan kennis en vaardigheden makkelijker gegeneraliseerd worden. Het kan ook door vaardigheden te trainen, door je patiënt te leren gebruik te maken van hulpmiddelen om het zelfmanagement te versterken, of door signaleringsplannen met de patiënt te maken. Je werkt aan het vergroten van zelfredzaamheid van je patiënt door aandacht te besteden aan acceptatie van autisme en inzicht te vergroten in helpende en belemmerende factoren. Je helpt de patiënt (en naastbetrokkenen) verder op weg om in zijn of haar leven aanpassingen te doen waardoor de draaglast van autisme verminderd wordt en ook de kracht van autisme gezien kan worden. 

Ons team is samengesteld uit GZ-psychologen, psychiaters, ambulant behandelaren, een SPV-er, trajectbegeleiders, verpleegkundig specialisten, basispsychologen en collega's in opleiding.

Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Behulpzaam, innovatief en lerend. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen en hebben compassie met onze doelgroep.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je als ambulant behandelaar bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 2.607,- en € 4.218,- (CAO GGZ, functiegroep 55) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 24 tot 36 uur per week voor onbepaalde tijd. We werken vanuit vertrouwen, dus je krijgt bij ons meteen een vast contract.
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Elke dag neemt onze expertise toe en zien we nieuwe (behandel)mogelijkheden; we hebben een hoog ambitieniveau en zien dat ook graag in jou als professional terug! Jij houdt ervan om intensief samen te werken met collega’s en inzichten en informatie met hen te delen. Uiteraard ben je ook vindingrijk en innovatief, zodat we steeds betere behandelprogramma’s kunnen vormgeven. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de patiënt altijd voorop stelt, meegaat in veranderingen en jezelf altijd wilt verbeteren. Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde hbo-opleiding Social Work (uitstroomprofiel Zorg), SPH, MWD of een andere HSAO-opleiding met een aantekening als ggz-agoog.  
 • een registratie in Registerplein.
 • kennis van psychosociale problemen en psychiatrische ziektebeelden en de gevolgen daarvan op psychosociaal en materieel vlak.
 • meerdere jaren relevante werkervaring in de GGZ.
 • een attitude die afgestemd is op de specifieke behoeftes van onze doelgroep en gericht op samenwerking, ontwikkeling en innovatie.
 • kennis en inzicht in zorgbeleid en de werkwijze van in de behandeling betrokken disciplines.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? De Emerhese polikliniek aan de Westsingel in Amersfoort. Cliënten kunnen hier terecht voor diagnostiek en poliklinische behandeling. Denk aan psycho-educatie, individuele en ondersteunende psychotherapie, partner- en relatietherapie, ambulante behandeling, cognitieve gedragstherapie, EMDR, trajectbegeleiding en farmacotherapie. Kortom, veel specialismen die vragen om samenwerking met andere instellingen en afdelingen van GGz Centraal.  

Emerhese is ons expertisecentrum voor autisme spectrumstoornissen bij (jong) volwassenen. Vanuit onze locaties in Amersfoort en Almere werken wij samen met zo’n 50 collega’s. Emerhese staat voor een hoge mate van professionaliteit en expertise. Zowel in de directe zorg als in de visie op werkgeverschap. Eigen initiatief, kennisdeling en constructieve samenwerking kenmerkt de collegiale manier van werken.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als ambulant behandelaar op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Amersfoort.   

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan naar Ellis Schuurman (gz-psycholoog) via +31 33 4603500 . Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.  

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.  

Lees meer
Solliciteren vóór: 24-02-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Dax Teunissen
Dax Teunissen

Recruitment Coördinator