Regio: Amersfoort
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Management, staf en ondersteuning
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Als verzuimcoach is het jouw uitdaging om het verzuim binnen de organisatie terug te dringen en medewerkers zo snel als mogelijk weer in hun kracht te zetten. Vanuit jouw ervaring ondersteun en adviseer je leidinggevenden in de aanpak van langer lopende dossiers. Je weet wat er moet gebeuren en begrijpt daarnaast ook de dagelijkse realiteit. Kortom, je bent er als verzuimcoach door: 
 • procesbegeleiding bij dossiers vanaf 6-8 maanden verzuim tot en met de herstelmelding en/of WIA beschikking.
 • het coachen en ondersteunen van leidinggevenden op het gebied van verzuimbegeleiding,  gespreksvoering en dossiervorming.
 • te ondersteunen bij complexe dossiers.
 • te coördineren en proactief te adviseren in verzuim- en re-integratieprocessen (Wet Verbetering Poortwachter). Dit betekent ook advisering en ondersteuning bij het inschakelen van bedrijfsarts, arbeidsdeskundigen en andere specialisten.
 • sparringpartner te zijn voor zowel leidinggevenden als HR adviseurs.
Samen met leidinggevenden en HR adviseurs zorg je ervoor dat de verzuimdossiers binnen de organisatie worden opgepakt en afgehandeld. Binnen de kaders van GGz Centraal werk je voor verschillende regio's en vakcentra die ieder een eigen cultuur en identiteit hebben. Dat maakt jouw werk dynamisch en afwisselend. Onze HR adviseurs ondersteunen en coachen leidinggevenden (casemanagers) in het verzuim tot + 6 maanden; jij als verzuimcoach richt je samen met leidinggevenden op alle langer lopende dossiers. Vanuit het vakcentrum Mens & Organisatie werk je niet alleen nauw samen met leidinggevenden en HR adviseurs, maar ook met onze HR specialisten op het gebied van verzuim (trainingen & beleid), arbo en juridisch advies.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud en woon-werkafstand. We zien wie je bent en wat je kan. Ook kun je als verzuimcoach bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 3.026,- en € 4.717,- (CAO GGZ, functiegroep 60) op basis van 36 uur. Daadwerkelijke inschaling is op basis van ervaring en achtergrond.
 • een contract voor 32 - 36 uur per week voor een jaar.
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.
Een referentiecheck is mogelijk onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Je bent een deskundige en stevige HR professional die mensen durft aan te spreken vanuit een positieve benadering. Met jouw inhoudelijke expertise weet je resultaten te boeken in het oplossen van langdurige/ingewikkelde verzuimdossiers. Je staat met de voeten in de klei en haalt daar echt voldoening uit, jouw aanpak kenmerkt zich door betrokkenheid en zeker ook door daadkracht. Binnen een complexe organisatie weet je gemakkelijk aansluiting te vinden. Ook heb/ben je voor deze baan: 
 • een afgeronde hbo-opleiding in de richting van Human Resource Management, of een aanverwante opleiding.
 • een aanvullende post-hbo opleiding Casemanagement of CROV, een vereiste voor deze functie.
 • 2-4 jaar ervaring in een functie als casemanager / verzuim coördinator of verzuimadviseur bij een vergelijkbare organisatie of Arbodienst.
 • uitgebreide kennis van de Wet verbetering poortwachter.
 • analytisch, kritisch en nauwkeurig.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 patiënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze patiënten. Dit doen we door strategisch te verbinden, te blijven innoveren en als collega’s op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier

Het vakcentrum M&O is actief op verschillende terreinen: HR Services, HR Advies, Arbo, Cultuur & Werkplezier, Recruitment, Verzuim & Vitaliteit, Leren & Ontwikkelen, Arbeidsrecht en Projecten & Applicatiebeheer. Samen met 56 collega’s faciliteren we het primair zorgproces.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als verzuimcoach en werk vanuit jouw expertise mee aan een veilige en gezonde organisatie.

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Neem dan contact op met Femke Ike - Achterkamp (HR Specialist Verzuim), bereikbaar op maandag en donderdag via +31 622352260 of f.ike-achterkamp@ggzcentraal.nl . Voor algemene vragen en vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415. 

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 29-09-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Inge van Gent
Inge van Gent

Recruitment Coördinator