Regio: Hilversum
Aantal uren per week: 32
Vakgebied: Verpleegkundigen
Opleidingsniveau: HBO/WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie je er bent? Het FACT team van Hilversum behandelt niet alleen kwetsbare patiënten die zorg accepteren, maar het team zet zich ook in voor zorgmijdende personen met (ernstige) psychiatrische, verslavings- en sociaal-maatschappelijke problemen of een combinatie hiervan. We werken samen in één team om onze kennis en expertise te verbinden, en te zorgen dat mensen direct een passende behandeling kunnen krijgen, wanneer jij ze hebt weten te motiveren om zorg te accepteren. 

Omdat jij onderdeel uitmaakt van het FACT team, ben jij samen met je collega's verantwoordelijk voor de zorg van onze patiënten. Je draait allemaal bureaudienst en springt in voor collega's als dit nodig is. 
Wanneer je je als SPV je inzet voor de groep zorgmijders, zoek je deze mensen actief op en zorg je ervoor dat ze uiteindelijk de juiste zorg krijgen. Je bent de spil in allerlei netwerken, dus je weet precies waar je moet zijn. Dankzij jouw kennis en ervaring kun je de netwerken van de cliënt, hulpverleners en netwerkpartners bovendien ondersteunen en adviseren. Kortom, je bent er als SPV door:
 • zorgmijders op te sporen en het contact te leggen, waarbij je het vertrouwen weet te winnen. En deze te begeleiden naar een reguliere behandeling
 • een snelle inschatting te maken van de problematiek en je weet te handelen in tijden van ciriss.
 • contact te leggen met het het netwerk van de patiënt, met hulpverleners en netwerkpartners.
 • behandel-/ begeleidingsplan op te stellen.
 • mee te draaien in de bereikbaarheidsdiensten buiten kantoortijden

In een FACT-team werken verschillende hulpverleners nauw met elkaar samen. Met jou als sociaal psychiatrisch verpleegkundige zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, het bieden van de juiste zorg aan onze patiënten op elk moment. FACT(Flexible Assertive Community Treatment)-teams behandelen en begeleiden mensen met een ernstige psychiatrische aandoening, die vaak gepaard gaat met problemen op andere levensterreinen (wonen, werken, sociale contacten, financiën etc.). Deze behandeling en begeleiding vindt plaats in de eigen omgeving van de cliënt.

We zijn een dynamisch en gemêleerd team, van starters tot collega's met veel ervaring binnen de ggz. Deze diversiteit maakt het leuk en divers. We werken hard maar vinden het ook belangrijk om oog te hebben voor elkaar en hechten daarom veel waarde aan een goed gesprek. Wij vinden het belangrijk dat jij je kan ontplooien en daarom bieden wij ook diverse opleidingsmogelijkheden.

Collega's aan het woord
Huub Smits (teamleider):"Je werkt in een team waar onderling vertrouwen en samenwerking naast professionaliteit centraal staan. Er is ruimte om "out of the box" te denken en ook te handelen. Daar is ook creativiteit en betrokkenheid voor nodig. Kortom een uitdagende functie die veel van je vraagt maar waar je ook veel terugkrijgt".

Richard Kauffmann (SPV): "Je hebt als SPV'er onder andere te maken met mensen die geen zorg toelaten en op verschillende levensgebieden zijn vastgelopen. Het doel is om in contact te komen en toe te werken aan verbetering van hun situatie. De aanmeldingen verlopen via het Sociaal plein vanuit de gemeente. In eerste instantie gaat het om het in kaart brengen van de problematiek en te voorkomen dat de situatie verder verslechtert. (oa het voorkomen van dakloosheid verdere vereenzaming en beoordeel je wat er speelt aan psychiatrische; problematiek.) Omdat deze mensen op verschillende manieren in beeldkomen werk je samen met verschillende instanties binnen het netwerk."
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Op professioneel én persoonlijk vlak: we zien wie je bent. Ook kun je als sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 2.607,- en € 4.218,- (CAO GGZ, functiegroep 55) op basis van 36 uur wanneer je een gediplomeerd SVP bent. 
 • een contract voor 24-32 uur per week voor onbepaalde tijd. We werken vanuit vertrouwen, dus je krijgt bij ons meteen een vast contract.
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets of extra verlof.
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij hebt een outreachende benadering en denkt en werkt in het belang van de patiënt. Uiteraard ben je ook gericht op samenwerking en wissel je graag ervaringen en expertise uit met je collega’s, daarnaast kan je ook solistisch werken. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de cliënt altijd voorop stelt. Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde opleiding tot verpleegkundige, met BIG-registratie. Aangevuld met opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Ook wanneer je de SVP opleiding in de toekomst nog wilt gaan volgen nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.
 • kennis van psychiatrie, verslavingszorg en psychosociale problematiek
 • vakkennis van psychopathologie en bij voorkeur ervaring in een ambulante setting.
 • een rijbewijs B.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? FACT Team Hilversum. De regio Gooi & Vechtstreek kent in totaal vier FACT-teams. Twee FACT-teams gevestigd in Hilversum, een FACT-team Gooise Meren/Weesp en FACT-team Huizen. De FACT-teams bieden ambulante zorg aan circa 125-200 cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen, in combinatie met problemen op andere levensterreinen (wonen, werken, financiën, sociale relaties en vrijetijdsbesteding). De behandeling vindt bij voorkeur plaats in de eigen leefomgeving, in goed overleg met de patiënt en zijn of haar maatschappelijk steunsysteem.

De regio Gooi- en Vechtstreek ontfermt zich over een breed werkgebied, verdeeld over zeven gemeenten. Vanuit onze locaties in Bussum, Hilversum, Laren en Huizen werken wij samen met zo’n 440 collega’s. Regie geven, kennis delen, lef en energie tonen, vertrouwen geven en gastgericht zijn, kenmerken het kompas dat richting geeft aan onze visie op patiëntenzorg én werkgeverschap binnen regio Gooi- en Vechtstreek.

Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als sociaal psychiatrisch verpleegkundige op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Hilversum.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Maud Koekoek (teamleider) via +31 653396762. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881340415.

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Lees meer
Solliciteren vóór: 28-09-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Jettie Harrewijn
Jettie Harrewijn

Recruitment Coördinator