Regio: Amersfoort
Aantal uren per week: 12
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Voor (jong) volwassenen vanaf 18 jaar met een autismespectrumstoornis en een normale intelligentie. Vaak is er ook sprake van depressie, laag zelfbeeld en verstoord dag/nachtritme. Als sociotherapeut behandel je (jong)volwassenen tijdens het deeltijd Programma, individueel en groepsgericht. Je bent er als sociotherapeut door:
 • het groepsgericht  behandelen van (jong)volwassenen, onder andere door het geven van trainingen gericht op SOVA, Psycho Educatie en Gezonde Leefstijl .
 • het voor de doelgroep aanpassen van bestaande trainingen of ontwerpen van nieuwe trainingen.
 • door middel van mentorschap de individuele cliënten te begeleiden en zo nodig individuele behandeling initiëren.
 • een voortrekkersrol te nemen in het samenwerken in het multidisciplinaire team.
Jouw nieuwe collega’s van Deeltijd Emerhese Heidezicht op het terrein van Zon & Schild in Amersfoort wachten al op je. Met jou als sociotherapeut zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, gespecialiseerde deeltijdbehandeling bieden aan (jong)volwassenen met een autismespectrumstoornis. Op deze deeltijdbehandeling locatie wordt een gestructureerd dagprogramma geboden en zijn verschillende behandelingen mogelijk. Denk aan vaktherapieën, het volgen van gerichte trainingen op het gebied van sociale vaardigheden en zelfredzaamheid en arbeidstoeleiding. De focus ligt op het verminderen van de klachten én het ondersteunen bij de zoektocht naar een zinvolle daginvulling. 

We zoeken een sociotherapeut die tenminste één vaste dag in de week samen met een collega het deeltijd programma vormt geeft voor onze cliënten. Ook is het mogelijk in te vallen tijdens afwezigheid. Uitbreiding van uren in de toekomst is op termijn mogelijk bespreekbaar.

Het behandelteam bestaat uit sociotherapeuten, een GZ-psycholoog, een trajectbegeleider en vaktherapeuten . Het team staat onder leiding van een teamleider. Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Gedreven en innovatief. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.
 
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je als sociotherapeut bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen €2.265,- en €3.755,- (CAO GGZ, functiegroep 50) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 8 tot 12 uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand. 
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij kan je in de schoenen van de client verplaatsen, bent geduldig, voorspelbaar en respectvol, omdat de doelgroep waar je mee werkt  dan vanuit basisrust in staat is om te gaan ontwikkelen. Uiteraard ben je ook sterk in samenwerken, zodat je in het multidisciplinaire team collega’s informeert en samen een zo goed mogelijk behandeling biedt. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de cliënt altijd voorop stelt. Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde relevante hbo opleiding (ggz-agoog/social work of verpleegkunde).
 • kennis van ASS, psychopathologie en ontwikkelingspsychologie.
 • aantoonbare werkervaring met de doelgroep of deeltijdbehandeling.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Zon & Schild in Amersfoort. Zon & Schild wordt sinds de jaren 30 gebruikt als instellingsterrein voor de geestelijke gezondheidszorg en is een van onze grootste locaties. Op het omvangrijke groene landgoed vind je meerdere behandellocaties en gebouwen. Met de A28 op steenworp afstand is deze locatie goed bereikbaar.

Emerhese is ons expertisecentrum voor autisme spectrumstoornissen bij (jong) volwassenen. Vanuit onze locaties in Amersfoort en Almere werken wij samen met zo’n 50 collega’s. Emerhese staat voor een hoge mate van professionaliteit en expertise. Zowel in de directe zorg als in de visie op werkgeverschap. Eigen initiatief, kennisdeling en constructieve samenwerking kenmerkt de collegiale manier van werken.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten als sociotherapeut in op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Amersfoort.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Debbie Verhagen (teamleider) via +31 613821839. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 24-06-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Dax Teunissen
Dax Teunissen

Recruitment Coördinator