Regio: Lelystad
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Psychisch kwetsbare mensen, waarbij het behouden of vinden van werk of een passende opleiding niet via de reguliere wegen lukt en de koppeling met zorg nodig is. Als onderdeel van de behandeling voer je IPS-trajecten uit. Door ondersteuning en begeleiding te bieden tijdens dit IPS-traject en coaching-on-the-job te geven, help jij de cliënt de juiste baan te vinden en te behouden. Kortom, je bent er als IPS-trajectbegeleider door:
 • trajecten uit te zetten en te werken volgens de IPS-methodiek, dé evidence-based re-integratiemethode om mensen met een ernstige psychische aandoeningen te helpen bij het vinden en behouden van betaald werk.  
 • advies te geven over een passende baan, financiën en uitkeringen.  
 • een eigen werkgeversnetwerk op te bouwen door het plegen van acquisitie.  
 • samen te werken met het UWV, WSP en Gemeenten.
 • langdurige ondersteuning te bieden aan zowel de client als werkgever.   
Het kunnen meedoen in de maatschappij door middel van een (betaalde) baan maakt een significant verschil in het herstel en welbevinden van onze cliënten. Dit is waar jij aan bijdraagt.

Jouw collega’s van het gebiedsteam Lelystad wachten al op jou. Met jou als IPS-trajectbegeleider zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, zorg en ondersteuning bieden aan psychisch kwetsbare mensen. In Lelystad hebben wij 2 gebiedsteams. Sinds oktober 2018 zijn deze gevormd uit FACT- en specialistische teams en bestaan uit: psychiater/arts, maatschappelijk werker, (sociaal-) psychiatrisch verpleegkundigen, ambulant begeleiders/verpleegkundigen, ervaringsdeskundigen, GGZ-agoog, psychologen en een IPS-trajectbegeleider. Per team bieden wij alle soorten behandeling en begeleiding in een afgebakende wijk. IPS is onderdeel van de behandeling en gaat in nauwe samenwerking met het team. Daarnaast werk je samen met de ander vier IPS-trajectbegeleiders, werkzaam in de gebiedsteams in Lelystad en Almere.
Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Wij zijn een enthousiast team van ongeveer 20  medewerkers. Wij werken vanuit de herstelgerichte gedachte met oog voor de doelen van patiënten en werken nauw samen met in- en externe ketenpartners. 
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je als IPS-trajectbegeleider bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 2.218,- en € 3.678,- (CAO GGZ, functiegroep 50) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 24-36  uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand.
 • een eindejaarsuitkering.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een goede pensioenregeling. Prettig voor later!
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets of extra verlof.
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij bent gewend om solistisch te werken, initiatief te nemen en nieuwe dingen op te zetten om de cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen in hun zoektocht naar een passende baan. Je hebt een grote dosis optimisme en doorzettingsvermogen, je werkt op het snijvlak van zorg en maatschappij en bent in staat om te schakelen tussen de belangen van jouw cliënt en de werkgever. Ook heb je voor deze baan:
 • werkervaring in arbeidsintegratie, jobcoaching of als IPS-trajectbegeleider.
 • een afgeronde hbo-opleiding van een beroep dat valt binnen de CONO-beroepenstructuur (bijv. SPH, MWD. verpleegkunde, psychologie, ergotherapie, vaktherapie). 
 • een afgeronde, erkende IPS-opleiding of bereid deze te volgen.
 • werkervaring met onze doelgroep, cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening.
 • een herstelgerichte visie op zorg. 
 • een rijbewijs en eigen vervoer.
Kandidaten zonder ervaring met arbeidsintegratie en zonder CONO diploma kunnen wij helaas niet uitnodigen.
 
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Meerzicht in Lelystad. Vanuit Noord Flevoland en de Noordoostpolder kunnen volwassenen en ouderen met psychiatrische problematiek hier terecht voor een breed behandelaanbod. Jij en je collega’s leveren zorg vanuit gebiedsteams, specialistische teams en/of klinieken.

De regio Flevoland ontfermt zich over een breed werkgebied, verdeeld over zes gemeenten. Vanuit onze locaties in Almere, Lelystad, Emmeloord en Dronten werken wij samen met ruim 325 collega’s. Flevoland is in beweging, stilstand is achteruitgang. Herstelgerichte patiëntenzorg, waarbij er zo maximaal mogelijk ambulant wordt gewerkt, kenmerkt de visie en aanpak binnen de regio. Evenals ons motto ‘behandelen doen wij samen’, waarbij de patiënt en zijn naasten centraal staan en intensief wordt samengewerkt met lokale netwerkpartners. Focus op eigen regie en autonomie, ruimte om te pionieren en multidisciplinaire samenwerking vind je terug in de visie op patiëntenzorg én werkgeverschap.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als IPS-trajectbegeleider op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Lelystad. Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Marcel Knijn (hoofd bedrijfsvoering) via telefoonnummer +31 6 832 766 91. Klik hier voor meer informatie over IPS. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415. 
 
Lees meer
Sluitingsdatum: 22-03-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Yvette Scheltinga
Yvette Scheltinga

Recruitment Coördinator