Regio: Amersfoort
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Psychologen en psychotherapeuten
Opleidingsniveau: WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Patiënten met psychische problematiek die verblijven binnen een asielzoekerscentrum (AZC). Het AZC is een tussenstation voor deze mensen. Dit betekent dat de patiënten behandeling krijgen in het AZC zolang zij daar verblijven. Je werkt met patiënten met uiteenlopende problematiek en psychiatrische diagnoses; regelmatig is ook sprake van verslaving en/of een licht verstandelijke beperking. Behandelingen vinden plaats vanuit je standplaats, online of in het AZC.

Kortom, je bent er als gz-psycholoog door:
 • verantwoordelijk te zijn voor de diagnostiek, het opstellen van het behandelingsplan en voor het uitvoeren c.q. coördineren van de behandeling; dit alles vanuit een multidisciplinair team.
 • een actieve rol te hebben in het bewaken en verbeteren van het behandelproces van vluchtelingen.
 • werkbegeleiding en supervisie te geven aan de basispsychologen.
 • op te treden als regiebehandelaar.
Jouw 8 nieuwe collega’s van het vluchtelingenprogramma wachten al op je. Met jou als gz-psycholoog zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, zorg bieden aan patiënten met complexe problematiek. Het betreft mensen met  ernstige psychiatrische stoornissen en een daarmee samenhangend beperkt en geïnvalideerd dagelijks bestaan en/of functioneren. Specifieke, onderscheidende kenmerken van deze doelgroep zijn onder andere grote diversiteit van herkomstlanden, culturen, religies en persoonlijke achtergronden. Vaak ontbreekt een sociaal netwerk en sociale steun en zijn er problemen op meerdere terreinen (psychisch, sociaal, juridisch, leefomgeving en huisvesting).
Het asielzoekersteam biedt diagnostiek, crisisinterventie en behandeling. We streven naar een behandeling die – waar mogelijk – zo snel mogelijk leidt tot herstel, inzicht, zelfregie en zelfredzaamheid. Door middel van psycho-educatie, non-verbale therapievormen, autonomiebevordering, farmacotherapie en aandacht voor het steunnetwerk, werken wij aan verbetering en of stabilisatie van de klachten. Daarnaast gaat ons behandelaanbod uitgebreid worden met de behandeling van statushouders met PTSS.

Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Open, toegankelijk en een team waarin jouw mening er toe doet. En het belangrijkste: we hebben compassie en plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.
 
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Wij bieden verschillende mogelijkheden van deskundigheidsbevordering met interne scholingstrajecten,  e-learning, unieke symposia voor de eigen medewerkers, deelname aan landelijke congressen en intervisie per discipline. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Op professioneel én persoonlijk vlak: we zien wie je bent. Betere zorg begint bij jou en daar ondersteunen en faciliteren we je graag in. Ook kun je als gz-psycholoog bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 3.465,- en € 5.439,- (CAO GGZ, functiegroep 65) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 24 – 36 uur per week voor onbepaalde tijd. We werken vanuit vertrouwen, dus je krijgt bij ons meteen een vast contract.  
 • een eindejaarsuitkering, voor een fijne extra aan het einde van het jaar.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een goede pensioenregeling. Prettig voor later!
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskosten vergoeding of extra verlof.
   
  Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij bent cultuursensitief, je hebt immers te maken met een zeer uiteenlopende doelgroep. Uiteraard ben je ook geduldig en weet je  vertrouwen te wekken; je doelgroep vraagt veel aandacht, biedt weerstand en valt vaak terug in oude patronen. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij wilt bijdragen aan de allerbeste zorg, meegaat in veranderingen en jezelf altijd wilt verbeteren. Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde opleiding tot gz-psycholoog met BIG registratie.
 • contextkennis van en affiniteit met de doelgroep.
 • aanvullende scholing en ervaring in traumabehandeling (NET/EMDR) en behandeling aan kinderen/jeugdigen.
 • kennis van en ervaring met CGT behandelingen.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.
Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Standplaats Amersfoort, maar werkzaam voor de AZC’s in Amersfoort, Harderwijk en Leersum.
Het vluchtelingenprogramma van GGz Centraal bestaat sinds vier jaren uit twee teams: team Noord (zij bedienen de AZC's in Almere, Dronten en Luttelgeest) en team Zuid (zij bedienen de AZC's in Amersfoort, Harderwijk en Leersum). Je wordt onderdeel van team Zuid, dat multidisciplinair is samengesteld en bestaat  uit een psychiater, gz-psycholoog, beeldend therapeut, ambulant psychiatrisch verpleegkundige, basis psycholoog en een spv. We geven elkaar de ruimte voor persoonlijke inbreng en eigen initiatief.
 
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als basispsycholoog op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in het Asielzoekersteam Zuid.
Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Cri-Cri Gouw (teamleider) op: +31 6 83219607. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.
 
Lees meer
Sluitingsdatum: 11-02-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Yvette Scheltinga
Yvette Scheltinga

Recruitment Coördinator