Maatschappelijk Werker Autisme Expertisecentrum Amersfoort (28-36 uur)

Cliënten met een autisme spectrumstoornis op weg helpen naar zelfstandig- en zelfredzaamheid. Jij zorgt ervoor.
 
Regio: Amersfoort
Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau:
Aantal uren per week: 36
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Wij bieden zorg aan (jong)volwassenen in de leeftijd 16 t/m 90+ jaar met een ernstige vorm van autisme en we zijn gespecialiseerd in ambulante behandelingen, deeltijdbehandelingen en klinische behandelingen voor deze groep mensen. Je bent er voor de cliënten met vragenstukken rondom verblijf, dagbesteding, werken, en financiën.
Kortom, je bent er als maatschappelijk werker door:
 • het stellen en afwikkelen van indicaties.
 • het deelnemen aan behandel gesprekken in nauwe samenwerking met het behandelteam.
 • het meebouwen aan de ontwikkelingen van de klinieken en de deeltijd behandelingen.
 • het delen van kennis op maatschappelijk gebied, door mee te denken over het verblijf, de behandeling, dagbesteding en het werk van onze cliënten.
De teams van de Emerhese behandelklinieken locatie Amersfoort wachten al op je. Met jou als maatschappelijk werker zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, begeleiding bieden aan cliënten met autisme en bijkomende klachten bij hun dagelijkse activiteiten. Onze behandelaren werken samen in multidisciplinair teamverband waarbij het samenwerken met onze netwerkpartners een belangrijk onderdeel vormt.
Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Wij zijn bevlogen, vernieuwend en enthousiast om met volle kracht vooruit te gaan en door te groeien naar een landelijk expertisecentrum. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.
Uitklappen

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Kliniek Emerhese.
Op het terrein van Zon & Schild vind je deze klinische locatie bestaande uit zes woningen waar in totaal 36 cliënten verblijven en de Emerhese Jeugd kliniek waar 8 jongeren verblijven. De focus van de behandeling ligt op de reductie van bijkomende klachten naast het autisme en het vergroten van de zelfredzaamheid. Iedere client heeft een maatwerk dagprogramma waarin werk of dag-/vrijetijd besteding in is opgenomen. Dit vindt plaats op de werkplaats naast de woningen of buiten het terrein van Zon & Schild. 

Emerhese is ons expertisecentrum voor autisme spectrumstoornissen bij (jong) volwassenen. Vanuit onze locaties in Amersfoort en Almere werken wij samen met zo’n 110 collega’s. Emerhese staat voor een hoge mate van professionaliteit en expertise. Zowel in de directe zorg als in de visie op werkgeverschap. Eigen initiatief, kennisdeling en constructieve samenwerking kenmerkt de collegiale manier van werken.
Uitklappen

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Op professioneel én persoonlijk vlak: we zien wie je bent. Betere zorg begint bij jou en daar ondersteunen en faciliteren we je graag in. Ook kun je als maatschappelijk werker bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 2.479,- en € 4.010,- (CAO GGZ, functiegroep 55) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 28 - 36 uur per week voor 5 maanden.  
 • een eindejaarsuitkering, voor een fijne extra aan het einde van het jaar.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een goede pensioenregeling. Prettig voor later!
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Uitklappen

Wat neem je mee?

Je haalt energie uit het begeleiden van cliënten en je bent er voor deze mensen, door ze op weg te helpen naar zelfstandig- en zelfredzaamheid. Uiteraard ben je ook goed in netwerken, zodat je weet wat er speelt binnen andere afdelingen binnen onze organisatie, zorgaanbieders, gemeentes en wijkteams. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de cliënt altijd voorop stelt, meegaat in veranderingen en jezelf altijd wilt verbeteren. Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van maatschappelijk werk.
 • meerdere jaren relevante ervaring, met name op de financieringsvraagstukken van de individuele client in de geestelijke gezondheidszorg.
 • een attitude die afgestemd is op de specifieke behoeftes van de doelgroep en gericht op samenwerking, ontwikkeling en innovatie.
 • kennis van zorgbeleid en sociale kaart en actuele kennis van wet- en regelgeving op de aandachtsgebieden.
Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Versterk ons

Zet jouw talenten in als maatschappelijk werker op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Amersfoort.
Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Gerben de Graaf (team leider) +31 613 763 445 of Kirsten van Ingen (maatschappelijk werker) +31 682 990 799. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.
Sluitingsdatum: 15-07-2020
Doorsturen