Regio: Almere Lelystad
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Psychologen en psychotherapeuten
Opleidingsniveau: WO
Deze vacature delen

Wat ga je doen?

Een belangrijk aandeel hebben in de profilering van het psychodiagnostisch centrum als specialistisch centrum. Jij zorgt ervoor. 
Als klinisch psycholoog werk je bij het psychodiagnostisch centrum (PDC) voor de volwassenen- en ouderenpsychiatrie. Jij bent het hoofd van het psychodiagnostisch centrum en samen met psychodiagnostisch medewerkers voer je onderzoeken uit of superviseer je deze onderzoeken. Naast diagnostische werkzaamheden ondersteun je het team bij beleidsbesluiten of neem je de regie als dat nodig is. Je hebt een spilfunctie binnen de regio en een brugfunctie tussen de zorgprogramma’s. Ook onderhoud je het contact tussen het team en alle andere betrokkenen (management, directie, aanvragers, externe partijen, etc.). 

Het PDC bedient de regio Flevoland en Noordoostpolder en heeft vestigingen in Almere en Lelystad. Er wordt onderzoek gedaan voor GGz Centraal zelf maar ook voor externe verwijzers zoals neurologen en huisartsen. Deze combinatie zorgt voor diversiteit in de doelgroep en in de onderzoeken. Op de afdeling is er altijd een grote groep psychologen in opleiding tot gz-psycholoog of klinisch (neuro-) psycholoog. Als praktijkopleider, supervisor en/of werkbegeleider heb je een belangrijke rol tijdens hun opleiding. Hiervoor werk je nauw samen met andere klinisch (neuro-) psychologen in de verschillende regio's van onze organisatie en collega-instellingen om het gezamenlijke opleidingsklimaat te borgen. De psychologen in opleiding zorgen ervoor dat je altijd uitgedaagd wordt om scherp te blijven op waar je mee bezig bent. En wat is er nou mooier dan je toekomstige collega’s te begeleiden naar meer kennis? 

We hebben diverse wetenschappelijke onderzoekslijnen waar je eventueel (op termijn) in kunt participeren, klik hier voor een overzicht.  Daarnaast doen wij ook veel op het gebied van innovatie en is er ruimte voor eigen initiatieven, meer informatie vind je hier

We bieden een zeer bijzondere werkplek voor iemand die graag op alle terreinen van de klinische psychologie werkzaam wil zijn en zijn vakgebied wil innoveren.
Uitklappen

Wat heb je nodig?

 • een BIG registratie als klinisch psycholoog of klinisch neuropsycholoog; 
 • kennis van en ervaring met het werken met psychiatrische patiënten; 
 • een flexibele instelling, goede communicatieve vaardigheden, transparant in je handelen en gericht op samenwerking;
 • ervaring, interesse en deskundigheid in het onderzoek en de diverse behandelmogelijkheden van de diverse doelgroepen;
 • je deelt graag kennis door werkbegeleiding en supervisie te geven en hebt daar bij voorkeur ook ervaring mee;
 • expertise op het gebied van neuropsychologie is welkom, maar het is geen eis;
 • enthousiasme en weet dit over te brengen op anderen.
Verder ben je op de hoogte van recente ontwikkelingen in het vakgebied en gericht op het bijhouden daarvan door bijscholing.
Uitklappen

Wat mag je verwachten?

Als omvangrijke instelling met verschillende werklocaties bieden we vele mogelijkheden. We kunnen hierdoor onder andere inspelen op ontwikkelwensen, functie inhoud en woon-werk reisafstand van onze huidige en potentiele collega's. Wij bieden veel diversiteit; geografisch (stedelijk gebied, platteland, poldergebied), qua populatie, behandelprogramma en subcultuur. Op professioneel én persoonlijk vlak: we zien wie je bent en wat je kan.

In de basis kun je in ieder geval rekenen op:
 • afhankelijk van jouw voorkeur een contract voor 16- 36 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • een salaris conform de CAO GGZ, functiegroep 75 (minimaal € 5.030,- en maximaal € 7.934,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • een eindejaarsuitkering, voor een fijn extra aan het einde van het jaar.
 • 20,75 vakantiedagen op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-/privébalans; 
 • een goede pensioenregeling. Prettig voor later; 
 • een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket. Jij bepaalt hoe je dit inzet;
Uitklappen

Waar ga je werken?

Bij het Psychodiagnostisch Centrum (PDC) is er nog de ruimte om degelijke diagnostiek te doen. In een wereld waar het classificeren steeds belangrijker werd en diagnostische centra verdwenen, heeft het PDC de ‘core’ van het psychologisch testen behouden. Het gevolg is dat er een hele mooie afdeling staat met een rijke voorgeschiedenis. Als je hart bij diagnostiek ligt dan moet je hier zijn! 

Het PDC wordt vaak ervaren als een eiland van rust, maar feitelijk zijn er constante ontwikkelingen en wordt het werk bij het PDC inhoudelijk steeds scherper en praktisch steeds efficiënter. Wij zijn afgestapt van het idee dat wij alle psychodiagnostiek moeten doen, maar hebben als doel om bij iedereen de diagnostiek op een hoog niveau te brengen. Dit door ons te profileren als expertisecentrum dat niet alleen uitvoert maar ook ondersteunt. Zo is er bijvoorbeeld binnen de zorgprogramma’s, een ‘diagnostische behandeling’ ontwikkeld waar de diagnostiekafdeling de trainingen en intervisie voor verzorgt. Dit is een collaboratieve diagnostische module geïnspireerd door de therapeutic assessment van Finn bij aanvang van een persoonlijkheidsstoornis behandeling.

GGz Centraal Flevoland heeft verder een breed behandelaanbod. Een groot deel van het aanbod wordt verzorgd door gebiedsteams. Daarnaast zijn er specialistische teams en een kliniek. De combinatie van werken bij het PDC en een andere afdeling kan ook. Dit hoeft zich niet te beperken tot een enkele regio.

Wil je meer weten over onze regio? Kijk op de website van GGz Centraal.
Uitklappen
Sluitingsdatum: 10-08-2020
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Yvette Scheltinga
Yvette Scheltinga

Recruitment Coördinator