IPS-Trajectbegeleider Gebiedsteams Almere (24-36 uur)

Regio: Almere
Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau:
Aantal uren per week: 36
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Wat ga je doen?

Wil jij graag mensen met een psychische kwetsbaarheid ondersteunen in het vinden en behouden van een betaalde baan? Dan gaan wij graag met jou in gesprek voor de functie van IPS-Trajectbegeleider!

IPS (Individuele Plaatsing en Steun) is dé evidence-based re-integratiemethode om mensen met een psychische kwetsbaarheid te helpen bij het vinden en behouden van betaald werk. Als IPS-trajectbegeleider ben je onderdeel van het multidisciplinaire gebiedsteam. Je ondersteunt mensen met zorgvragen, variërend van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA) tot enkelvoudige problematiek. Daarbij werk je nauw samen met verschillende hulpverleners binnen en buiten de organisatie.

Als IPS-Trajectbegeleider richt je je op de cliënten die een betaalde werk wens hebben, waarbij het behouden of vinden van werk niet via de reguliere wegen lukt en de koppeling met zorg nodig is. Alle domeinen van herstel hebben jouw aandacht, waaronder ook maatschappelijk herstel. Meedoen in de maatschappij door middel van een (betaalde) baan en het daardoor ontwikkelen van een netwerk maakt een significant verschil in het herstel en welbevinden van onze cliënten. 

Je creëert mogelijkheden voor de cliënten en draagt bij aan herstelgericht werken en stigma doorbreken. Je voert IPS trajecten uit, d.w.z. begeleiding in het vinden en behouden van een betaalde baan, volgens de IPS methodiek. Je bouwt aan een netwerk van werkgevers (acquisitie), UWV, gemeente en andere instellingen, zodat je cliënten makkelijker kunt plaatsen. Ook maak je deel uit van het regio-overstijgend IPS team, bestaande uit 13 IPS trajectbegeleiders.

In Almere hebben wij vier gebiedsteams. Sinds oktober 2018 zijn deze gevormd uit FACT- en specialistische teams. Deze teams bestaan uit: psychiater/arts, maatschappelijk werker, (sociaal-) psychiatrisch verpleegkundigen, ambulant begeleiders/ verpleegkundigen, ervaringsdeskundigen, GGZ-agoog, psychologen en een IPS-trajectbegeleider. Per team bieden wij alle soorten behandeling en begeleiding aan in een afgebakende wijk. IPS is onderdeel van de behandeling en gaat in nauwe samenwerking met het team.
Uitklappen

Wat heb je nodig?

Wij vragen een pro actieve inbreng vanuit jouw rol als IPS trajectbegeleider in de casuïstiek besprekingen en aanwezigheid en inbreng tijdens het multidisciplinair overleg. Daarnaast heb je plezier in het acquireren met en bij externe partners/ werkgevers.

Verder heb je nodig: 

 • een HBO-opleiding die valt binnen de CONO-beroepenstructuur (bijv. MWD, SPH, MBOV, HBOV);
 • een afgeronde, of de bereidheid deze te behalen, erkende IPS-opleiding;
 • affiniteit met het werken met cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen;
 • in het bezit van een rijbewijs en de beschikking over een auto is een pré; 
 • persoonlijke vaardigheden als goed kunnen samenwerken, humor, flexibiliteit, pro actief handelen en doorzettingsvermogen; 
 • ervaring met jobcoaching / trajectbegeleiding is een pré. 
Uitklappen

Wat mag je verwachten?

Je gaat werken bij een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen. Je krijgt daarbij alle ruimte om flexibel, zowel binnen als buiten de organisatie, met anderen samen te werken.

Verder bieden wij: 
 • een persoonlijk inwerkprogramma; 
 • heb je al ervaring, maar nog geen erkende IPS-opleiding gevolgd? Dan bieden we je graag deze opleiding aan;
 • een parttime contract voor 24 tot 36 uur per week voor de duur van 1 jaar met uitzicht op omzetting naar onbepaalde tijd;
 • een salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 50 (minimaal € 2.154,- en maximaal € 3.571,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • je beheert je eigen agenda (flexibel);
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
 • de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is verplicht, wij vragen de verklaring voor je aan en vergoeden de kosten. 
Bij ons werk je samen in een team van bevlogen en betrokken collega's. Hierbij wordt het sociale aspect zeker niet vergeten en is er ook tijd voor ontspanning! Je kunt naar eigen behoefte aansluiten bij een borrel of etentje met je team of deelnemen aan activiteiten georganiseerd door onze personeelsvereniging.
Uitklappen

Waar ga je werken?

In Flevoland hebben wij de ambulante behandeling voor volwassenen georganiseerd in 8 gebiedsteams: 4 in Almere, 2 in Lelystad, 1 in Dronten en 1 in de Noordoostpolder. Naast de gebiedsteams hebben wij een regio breed opererende 24-uurs crisisdienst en een IHT-team. Indien opname noodzakelijk is, kan dat in een van onze open of gesloten klinieken. De gesloten kliniek is gehuisvest in Almere en de open klinieken in Lelystad.

We leveren outreachende en poliklinische zorg en behandeling. In contact met patiënten wordt gestreefd naar het vergroten van de eigen regie van cliënten vaak in samenspraak met het systeem van de cliënt en eventuele andere zorgaanbieders (interne collega’s en of netwerkpartners). We werken vanuit de “herstelondersteunende zorg”-gedachte.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.
Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Marcel Knijn (hoofd bedrijfsvoering Gebiedsteams en Deelspecialismen)  +31 683276691. Hij neemt graag de tijd voor je!

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingstermijn van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Sluitingsdatum: 30-03-2020
Doorsturen