Psychiater Kinder- & Jeugdpsychiatrie Almere (32-36 uur)

Regio: Almere
Psychiaters en artsen
Opleidingsniveau:
Aantal uren per week: 36
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Wat ga je doen?

Het behandelaanbod voor kinderen en jongeren verder ontwikkelen en vormgeven. Jij zorgt ervoor.

Als kinder- en jeugdpsychiater denk je, samen met de collega’s, mee over de ontwikkeling van het klinische acute, diagnostische behandelaanbod. Het doel is om met elkaar een doelgericht behandelaanbod te ontwikkelen dat past bij de huidige tijd en aansluit op het ambulante werkveld. 

Je werkt transmuraal binnen het team 6-18 jaar in Almere. Een deel van jouw werkzaamheden vindt plaats binnen onze klinische voorziening. In nauw overleg met behandelaren, collega kinder- en jeugdpsychiaters en het hoofd bedrijfsvoering draag je zorg voor afstemming van de behandeling en het beleid op de kliniek. Je zorgt mede voor een optimaal behandelmilieu, uitgaande van de psychiatrische problematiek, de vraagstelling van patiënten en ouders/verzorgers en de behandeldoelen. In Almere staat onze bovenregionale kliniek waarbij je als psychiater een belangrijke rol hebt in de samenwerking met een multidisciplinair team. Wij zoeken actief de samenwerking met de eigen poliklinieken in de andere regio’s en met andere organisaties in de regio om de specialistische GGZ voor kinderen/jongeren en hun gezinnen zo goed mogelijk ingebed, maar ook zo kort als mogelijk, vorm te geven. Het overige deel van jouw werkzaamheden vindt plaats binnen onze poliklinische voorzieningen. Vanuit het transmurale denken heb je dan ook een rol in de poliklinische patiëntenzorg. 

Fornhese heeft een team kinder- en jeugdpsychiaters dat verantwoordelijk is voor psychiatrische zorgverlening in de regio Eemland, Noord-West Veluwe en een team Flevoland en Gooi en Vechtstreek. De verdeling van taken van de kinder- en jeugdpsychiaters gaat in overleg binnen deze teams. Ook participeer je in de regionale algemene crisisdienst buiten kantooruren en de bovenregionale kinder- en jeugd achterwachtfunctie van Fornhese. Samen met jouw collega-psychiaters ben je ook betrokken bij de verdere ontwikkeling van de kinder- en jeugdpsychiatrie binnen onze organisatie, wij maken graag gebruik van jouw kennis en kunde.
Uitklappen

Wat heb je nodig?

 • een registratie als kinder- en jeugdpsychiater, ervaring is fijn, maar niet noodzakelijk;
 • je vindt het leuk om de klinische zorg mede te ontwikkelen, in samenwerking met de collega’s binnen het transmurale (regio overstijgende) aanbod en waar nodig ook met ketenpartners;
 • je bent een stevige professional die in staat is de integratie van het behandelproces adequaat te initiëren en te begeleiden;
 • gericht op en goed in, samenwerken met verschillende disciplines;
 • je vindt het een uitdaging om samen te werken in complexe casussen en bent creatief in het zoeken naar oplossingen.
Uitklappen

Wat mag je verwachten?

Als omvangrijke instelling met verschillende werklocaties bieden we vele mogelijkheden. We kunnen hierdoor o.a. inspelen op ontwikkelwensen, functie inhoud en woon-werk reisafstand van onze huidige en potentiele collega’s. Wij bieden veel diversiteit; geografisch (stedelijk gebied, platteland, poldergebied), qua populatie, behandelprogramma en subcultuur. Op professioneel én persoonlijk vlak: we zien wie je bent en wat je kan.

In de basis kun je in ieder geval rekenen op:
 • een contract voor 32-36 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • het salaris is conform de CAO GGZ, AMS regeling;
 • wij kennen een actief scholingsbeleid;
 • flexibele arbeidsvoorwaarden. Jij bepaalt hoe je dit inzet;
 • referentiecheck en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een onderdeel van onze selectieprocedure. 
Uitklappen

Waar ga je werken?

GGz Centraal Fornhese is een aanbieder van specialistische geneeskundige jeugd geestelijke gezondheidszorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar en hun naastbetrokkenen. Fornhese is de kinder-en jeugddivisie van GGz Centraal.  Wij richten ons op diagnostiek en behandeling van complexe kinder- en jeugd psychiatrische problematiek, waarbij het (weer) op gang brengen van de ontwikkeling van deze kinderen en jeugdigen binnen het gezin, op school en in het 3e milieu centraal staat. Het behandelaanbod bestaat uit ambulante behandeling, deeltijd- en klinische behandeling georganiseerd in behandelprogramma’s in regioteams in Hilversum, Almere, Lelystad, Ermelo en Amersfoort waarbij wordt aangesloten op de vraag per regio en per leeftijd. Daarnaast is er een overstijgend behandelprogramma voor spoedeisende en complexe ambulante zorg.

Als kinder- en jeugdpsychiatrische voorziening zijn wij actief binnen het brede veld van jeugdzorg en werken wij samen met andere zorgaanbieders om het veld te versterken met kinder- en jeugdpsychiatrische kennis en kunde. Fornhese biedt een uitdagende werkomgeving met veel ruimte voor zelfstandigheid en eigen initiatief. Collegialiteit en werkplezier vormen de basis voor een constructieve samenwerking met een hoge mate van professionaliteit.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.
Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan Margreet van Lookeren-Campagne (hoofd behandelprogramma K&J Almere/Lelystad) +316 23192050 of Matthijs Bogaerts (directeur behandelzaken) +316 20345837. Zij nemen graag de tijd voor je!

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingstermijn van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Sluitingsdatum: 24-04-2020
Doorsturen