Sociotherapeut deeltijdbehandeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie Amersfoort (24 uur)

Regio: Amersfoort
Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau:
Aantal uren per week: 24
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Zo werk jij

Activeren en motiveren van jongeren met psychiatrische problematiek en de behandelingen verder vormgeven. Jij zorgt ervoor!

Als sociotherapeut begeleid je jongeren, met psychiatrische problematiek in de leeftijd van 12-18, tijdens het deeltijd programma, individueel en groepsgericht door o.a. het geven van SOVA en CGT training. Ook onderhoud je de contacten met het systeem van de jongeren. Samen met het multidisciplinaire team geef je vorm aan de behandeling door nauw met elkaar samen te werken. Activeren en motiveren van jongeren om zich te kunnen richten op ontwikkeling en perspectief is waar we samen met de jongeren en hun systeem aan werken. Daarnaast draag je zorg voor de leefomgeving van de jongeren door het creëren van randvoorwaarden waar jongeren zich veilig bij voelen. Tot slot werk je samen met het team van sociotherapeuten aan de doorontwikkelingen van de behandelonderdelen. Wij staan open voor jouw ideeën!

Het team bestaat uit vier vaste collega sociotherapeuten. Wij zijn onderdeel van een multidisciplinair team met daarin een psychiater, gz-psycholoog, psychomotorisch therapeut, creatief therapeut beeldend, ambulant psychiatrisch gezinsbegeleider en een systeemtherapeut. We werken nauw samen en vertrouwen daarin op elkaar. Transparantie, reflectie, humor en deskundigheid zijn de kernwoorden die ons omschrijven. 
Uitklappen

Met elkaar

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten. 

Fornhese is een aanbieder van specialistische geneeskundige jeugd geestelijke gezondheidszorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar en hun naastbetrokkenen. De Deeltijdbehandeling in Amersfoort biedt hulp aan jongeren tussen de 12 en 18 jaar bij wie sprake is van psychiatrisch problematiek, of een vermoeden daarvan.

De jongeren van de deeltijdbehandeling kunnen hulp nodig hebben om leeftijdsadequaat gedrag vast te houden of op te pakken in de thuissituatie, op school en in de omgang met leeftijdsgenoten. Binnen de deeltijd vinden wij het belangrijk dat er aandacht is voor school en/of dagbesteding en/of werk. De groep wordt binnen de behandeling ingezet als middel, zodat de jongeren kunnen oefenen met elkaar en eventueel van elkaar kunnen leren. De deeltijdbehandeling is een systemische behandeling, waarin ouders nauw betrokken worden.

 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.
Uitklappen

Wij zorgen voor jou

  • een contract voor 24 uur per week voor de duur van 1 jaar met de zicht op een contract voor onbepaalde tijd;
  • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.898,- en maximaal € 3.229,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
  • een actief scholingsbeleid, o.a. een opleiding in de NVR methodiek, IAG en CGW opleidingen en via de afdeling Training & Ontwikkeling kun je diverse trainingen en E-learning volgen;
  • flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
  • de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is verplicht, wij vragen de verklaring voor je aan en vergoeden de kosten. 
Uitklappen

Wat neem je mee?

  • een afgeronde hbo opleiding (bijvoorbeeld: SPH, GGZ-agoog, social work) met SKJ registratie;
  • kennis van de psychopathologie en ontwikkelingspsychologie;
  • aantoonbare ervaring met werken in de kinder- en jeugdpsychiatrie (leeftijdscategorie 12 tot 18 jaar);
  • ervaring in het werken met competentiegerichte modellen en/of Non Violence Resistance.
Uitklappen

Gerelateerd

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Versterk ons

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Marloes van Keeken (teamleider) +316 83045835. Zij neemt graag de tijd voor je!

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingstermijn van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Sluitingsdatum: 19-03-2020
Doorsturen