Begeleider Beschermd Wonen Barneveld (32-36 uur)

Regio: Barneveld
Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Aantal uren per week: 36
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Wat ga je doen?

Je bent het aanspreekpunt voor de bewoners en geeft met je collega’s inhoud aan de individuele coachingsplannen van de cliënten.

Het doel is dat cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen deelnemen aan het sociaal-/maatschappelijke leven. Naast de individuele begeleiding neem je deel aan groepsactiviteiten. De basis voor je werk is de vertrouwensband die je opbouwt met cliënten. Je werkt samen met collega’s van de ambulante woonbegeleiding en het FACT-team en je neemt deel aan overlegvormen. Daarnaast onderhoud je contacten met het sociaal netwerk van de cliënten.

De begeleiding is sterk gericht op praktische– en sociale vaardigheidstraining en persoonlijke ontwikkeling. Het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt én het bevorderen van de maatschappelijke participatie staan hoog in het vaandel. Je doet dit vanuit een methodische werkhouding.

Ons team bestaat uit 14 woonbegeleiders (waarvan de meeste agogisch opgeleid), een trajectbegeleider, een teamleider en 2 huishoudelijk medewerkers. Ook hebben we drie vaste medewerkers voor slaapdiensten. In ons team heerst een prettige werksfeer en de bereidheid om voor elkaar op te komen.
Uitklappen

Wat heb je nodig?

Als begeleider is het belangrijk dat jij mensenkennis en inlevingsvermogen hebt. Je staat klaar voor de cliënten en biedt een luisterend oor wanneer zij dat nodig hebben. Door jouw enthousiasme weet je mensen te motiveren en te stimuleren. Verder heb/ben je:
 • een afgeronde hbo-opleiding (Social Work of Verpleegkunde); 
 • enige ervaring met het werken met deze doelgroep;
 • zelfstandig en in teamverband kunnen werken;
 • een open en transparante werkhouding naar cliënten en collega’s;
 • communicatief sterk, zowel mondeling en schriftelijk.
Uitklappen

Wat mag je verwachten?

 • een persoonlijk inwerkprogramma;
 • een contract voor 32-36 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.898,- en maximaal € 3.229,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • actief scholingsbeleid;
 • doorgroeimogelijkheden naar diverse behandelprogramma’s in verschillende regio’s.
 • aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden;
 • de VOG verklaring wordt door ons vergoed.
Uitklappen

Waar ga je werken?

De beschermende woonvorm Pastoor Gowthorpestraat (de Haven) in Barneveld is een voorziening waar in totaal 35 volwassenen met een langdurige psychiatrische aandoening wonen met 24-uurs begeleiding. De woonvorm bestaat merendeels uit groepswoningen, een kantoorvoorziening en enkele groeps-/trainingsruimten.
Sommige bewoners maken vanwege hun begeleidingsvragen langdurig gebruik van deze vorm van wonen met begeleiding. Anderen gebruiken deze voorziening om zich op kortere termijn te ontwikkelen naar een meer zelfstandige vorm van wonen. Er wordt gewerkt vanuit de principes van Herstel Ondersteunende Zorg, waarbij de rehabilitatiebenadering een belangrijk instrument is. Door het team worden ook een aantal cliënten met een ondersteuningsarrangement begeleid. Deze cliënten wonen zelfstandig, nemen regelmatig deel aan activiteiten op de woonvorm en worden in hun thuissituatie begeleidt.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.
Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Jelle van de Kraats (teamleider)  +31 653431179. Hij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Sluitingsdatum: 16-04-2020
Doorsturen