GZ-Psycholoog Psychodiagnostisch Centrum Almere/Lelystad (16-36 uur)

Regio: Almere Lelystad
Psychologen en psychotherapeuten
Opleidingsniveau:
Aantal uren per week: 36
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Zo werk jij

Zoek jij als gz-psycholoog een combinatie van behandelen en diagnostiek? Dan ben je van harte welkom in het Psychodiagnostisch Centrum (PDC) en één van onze gebiedsteams.

Het PDC bedient de regio Flevoland en heeft een vestiging in Almere en in Lelystad. Je voert onderzoeken uit voor GGz Centraal en voor externe verwijzers zoals neurologen en huisartsen. Deze combinatie zorgt voor diversiteit in de doelgroep en in de onderzoeken. Denk aan persoonlijkheidsonderzoek, neuropsychologisch onderzoek en/of autisme-onderzoek.


Als gz-psycholoog krijg je te maken met een diverse patiëntenpopulatie in een uitdagend netwerk. De patiënten hebben uiteenlopende problematieken en psychiatrische diagnoses, waarbij ook sprake kan zijn van verslaving en/of een licht verstandelijke beperking. Samen met de patiënt, zijn naastbetrokkenen en eventueel andere hulpverleners, kom je tot een behandelovereenkomst. Alle afspraken maak je in gelijkwaardigheid, de patiënt blijft eigenaar en jij bent de coördinator van het (herstel)behandelplan. Indien nodig zoek je samenwerking met onze netwerkpartners, waardoor je laagdrempelig in elkaars keuken kunt kijken en de verwijskanalen optimaal leert benutten.

Het team bestaat uit gz-psychologen, psychologen en psychodiagnostisch medewerkers en een grote groep psychologen in opleiding, waardoor er altijd veel dynamiek is binnen het team. Dit biedt jou de kans om kennis over te dragen door het geven van werkbegeleiding aan psychologen al dan niet in opleiding. Binnen het multidisciplinaire gebiedsteam werk je met shared caseload, dat wil zeggen dat je door een collega ingeschakeld kunt worden om (samen) een patiënt en/of diens naasten te zien als dat nodig is. We doen het nadrukkelijk samen, waarbij we steeds meer een beroep doen op ervaringsdeskundigen. Je denkt mee over innovatie voor onze doelgroep en speelt een rol in het ontwikkelen van beleid en de uitvoering van projecten. Ook heb je een rol in de deskundigheidsbevordering van het behandelteam.

Wil jij weten hoe het is om als gz-psycholoog in Flevoland te werken? Lees dan het verhaal  van twee van onze collega's Sophie en Carlos.
Uitklappen

Met elkaar

Op de afdeling psychodiagnostiek en daarnaast ben je ook verbonden aan één van de multidisciplinaire gebiedsteams in Almere of Lelystad. De gebiedsteams zijn samenvoegingen van onze poliklinieken angst en stemmingsstoornis en de oude FACT teams. Een gebiedsteam biedt wijkgerichte behandelingen, behandelt indien nodig ook ambulant bij de mensen thuis, bestaat uit 10 fte en wordt inhoudelijk aangestuurd door een psychiater of klinisch psycholoog. We bieden evidence based  behandelingen, werken met passie, en sturen op basis van outcome. Ons uitgangspunt is "behandelen doen we samen", waarmee we alle zorg zowel binnen als buiten GGz Centraal samen willen organiseren. Daarbij word jij als professional nadrukkelijk in the lead gepositioneerd.

We zijn een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten.

Op het gebied van innovatie, onderzoek en ICT mogelijkheden in behandelingen is GGz Centraal volop in ontwikkeling. Je kunt hierbij denken aan E-health, het cliëntportaal of beeldbelmogelijkheden.

Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.
Uitklappen

Wij zorgen voor jou

 • een goed inwerkprogramma en supervisie bij jouw leer/werkproces onder begeleiding van een klinisch psycholoog;
 • trainingen en cursussen stemmen wij af op jouw behoefte en passend bij de werkplek;
 • doorgroeimogelijkheden via onze eigen opleiding tot psychotherapeut of klinisch psycholoog;
 • een contract voor 16-36 uur per week voor onbepaalde tijd; 
 • een salaris conform de CAO GGZ, functiegroep 65 (minimaal €3.364,- en maximaal €5.280,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • wij kennen een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden.
 • het doen van een referentiecheck en het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure. 
Uitklappen

Wat neem je mee?

 • BIG-geregistreerd als gz-psycholoog;
 • bij voorkeur geregistreerd cognitief gedragstherapeut VGCT; ervaring met EMDR of de bereidheid een opleiding te volgen.
Wij denken dat jij goed tot je recht komt wanneer je:
 • weet om te gaan met patiënten die veel aandacht vragen, weerstand bieden en terug kunnen vallen in oude patronen;
 • rust uitstraalt, geduldig bent, vertrouwen weet te wekken en kunt motiveren;
 • gewend bent om duidelijk te zijn en als het nodig is je overtuigingskracht kunt gebruiken;
 • communicatief vaardig bent en je in kunt leven in de verschillende achtergronden en leefsituaties van de patiënten;
 • een cognitieve en oplossingsgerichte werkwijze in de behandelrelatie hanteert;
 • zelfstandig kunt werken en als betrokken teamlid actief meedenkt over de verdere ontwikkeling en professionalisering van het behandelaanbod;
 • je thuis voelt in een team waar ruimte is voor eigen initiatief, ondernemen en gevoel hebt voor humor.
Uitklappen

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Versterk ons

Wil jij in Flevoland de ruimte krijgen als gz-psycholoog en heb je nog vragen over deze mooie combinatie? Bel, mail of app met:  Mirjam Verhoef (hoofd behandelzaken), m.verhoef3@ggzcentraal.nl of +316 30371708 of Marcel Knijn (hoofd bedrijfsvoering), m.knijn@ggzcentraal.nl of +316 83276691.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingstermijn van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Sluitingsdatum: 10-03-2020
Doorsturen