Systeemtherapeut Kinder- en Jeugdpsychiatrie Almere (32-36 uur)

Regio: Almere
Psychologen en psychotherapeuten
Opleidingsniveau: WO
Aantal uren per week: 36
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Zo werk jij

Ben jij een enthousiaste en ervaren systeemtherapeut die ons regioteam wil komen versterken? 

Als systeemtherapeut verricht je werkzaamheden voor het team dat werkt met kinderen van 6-12 jaar en het team dat werkt met jongeren van 12-18 jaar. Je neemt deel aan intakes en het diagnostiek traject bij de kinderen en jongeren door het doen van gezinsdiagnostische onderzoeken, ouderanamnese gesprekken en adviesgesprekken. Als sturend behandelaar heb je een eigen case load en ben je verantwoordelijk voor het opstellen van het behandelingsplan en het uitvoeren c.q. coördineren van de behandeling van kinderen en jongeren en hun gezin. Je voert complexe gezinsbehandelingen/-therapie uit voor kinderen en jongeren binnen onze polikliniek, deeltijdbehandeling en kliniek. Maandelijks is er een intervisiebijeenkomst voor de systeemtherapeuten van Fornhese, regio Flevoland. We vragen van jou een actieve bijdrage, samen met de andere systeemtherapeuten, in het op de kaart zetten van de nieuwe ontwikkelingen binnen de systeemtherapie.

Als systeemtherapeut binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie maak je deel uit van een gespecialiseerd multidisciplinair team. Het team bestaat uit div opleidelingen, psychodiagnostisch medewerker, gz-psychologen, orthopedagoog/basispsycholoog, vaktherapeuten, sociotherapeuten, klinisch psycholoog, verpleegkundig specialist, systeemtherapeut en een psychiater. Tijdens het multidisciplinaire overleg lever je een bijdrage wat betreft systeemtheoretisch denken en werken. We werken veel samen met ketenpartners hierdoor kan het zijn dat je gesprekken buitenshuis en/of op scholen voert. Kortom: een afwisselende baan met de nodige uitdagingen. 

Binnen het team is de werksfeer plezierig, laagdrempelig en transparant. We zijn gemotiveerd en deskundig en staan open voor nieuwe ideeën. Er is ruimte om zelfstandig te werken en veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen op meerdere vlakken binnen dit multidisciplinair team. 
Uitklappen

Met elkaar

GGz Centraal Fornhese is een aanbieder van specialistische geneeskundige jeugd geestelijke gezondheidszorg  aan kinderen van 0 tot 18 jaar en hun naastbetrokkenen. Fornhese richt zich primair op diagnostiek en behandeling binnen een polikliniek, deeltijd- en klinische setting, van complexe kinder- en jeugd psychiatrische problematiek, waarbij het (weer) op gang brengen van de ontwikkeling van deze kinderen en jeugdigen binnen het gezin, op school en in het 3e milieu centraal staat. Het behandelaanbod bestaat uit diagnostiek en behandeling binnen een polikliniek, deeltijd- en klinische setting. Deze zorg is georganiseerd in behandelprogramma’s per regio en op leeftijd. Daarnaast is er een behandelprogramma voor spoedeisende en complexe ambulante zorg. Als kinder- en jeugdpsychiatrische voorziening zijn wij actief binnen het brede veld van jeugdzorg en werken wij samen met andere zorg aanbieders. 
Fornhese biedt uitdagende werkomgeving met veel ruimte voor zelfstandigheid en eigen initiatief. Collegialiteit en werkplezier vormen de basis voor een constructieve samenwerking met een hoge mate van professionaliteit.

Binnen het behandelprogramma Fornhese Flevoland 6-18 jaar is een verdere ontwikkeling en specificering van het behandelaanbod voortdurend gaande. Uitbreiding van het aanbod binnen een deeltijdsetting, het verder ontwikkelen van het klinisch (behandel)aanbod en het uitbreiden van de samenwerkingsverbanden met ketenpartners zijn daarvan voorbeelden. Er wordt veel samengewerkt met het behandelprogramma spoedeisend en complex.

Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.
Uitklappen

Wij zorgen voor jou

  • fulltime/parttime contract voor 32-36 uur per week voor onbepaalde tijd; 
  • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 60 (minimaal € 2.877,- en maximaal € 4.486,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
  • actief scholingsbeleid;
  • flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
  • de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is verplicht, wij vragen de verklaring voor je aan en de kosten worden vergoed.
Uitklappen

Wat neem je mee?

  • afgeronde opleiding en registratie (NVRG) tot gezinstherapeut;
  • aantoonbare ervaring met de doelgroep, kinder-en jeugdpsychiatrie, specialistische ggz, met name complexe problematiek;
  • ambitie, initiatief en creativiteit op het gebied van nieuwe ontwikkelingen implementeren. 
Uitklappen

Gerelateerd

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Versterk ons

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Margreet van Lookeren Campagne 036-5383250. Zij neemt graag de tijd voor je! 

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingstermijn van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Sluitingsdatum: 10-03-2020
Doorsturen