Psychiater Ouderenpsychiatrie Hilversum (24-36 uur)

Regio: Hilversum
Psychiaters en artsen
Opleidingsniveau: WO
Aantal uren per week: 36
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Zo werk jij

Doorontwikkeling van de ouderenpsychiatrie is een belangrijk speerpunt voor de komende jaren die de directie van GGZ Centraal gekozen heeft. Elke regio kan en zal daar een eigen kleur aan geven, waarbij de regio Gooi en Vecht ruimte en mogelijkheden biedt voor wetenschappelijk onderzoek, innovatie en intensieve samenwerkingsverbanden met ketenpartners.
Ben jij de professional met visie en enthousiasme die het behandelprogramma ouderenpsychiatrie binnen Gooi en Vecht nog beter op de kaart zet?

Binnen de psychiatergroep van de regio Gooi en Vechtstreek is veel enthousiasme om te participeren in beleidszaken in een tijd waarin veel veranderingen binnen de psychiatrie gaande of aanstaande zijn. Een belangrijk thema van onze regio is "ontschotten en verbinden", waardoor de aanwezige expertise optimaal flexibel inzetbaar is voor alle patiënten en hun naasten.

Als psychiater diagnosticeer en behandel je patiënten met complexe problematiek die binnen het veld van de ouderenpsychiatrie vallen. Je bent werkzaam als teampsychiater waarbij je voorzitter bent van een multidisciplinaire behandelbespreking en een voortrekkersrol vervult in het team. Je beoordeelt de noodzaak tot eventuele onvrijwillige opname en adviseert ten aanzien van voortzetting van juridische maatregelen. Daarnaast speel je een actieve rol in de ontwikkeling van het behandelbeleid van de afdeling en in voorkomende verbeterprocessen.

Verder zijn jouw taken:
  • Intensiveren van de samenwerking met ketenpartners in het veld.
  • Het verder professionaliseren van de ouderenpsychiatrie binnen onze regio en optimaliseren van kwaliteit van de patiëntenzorg.
  • Verbinden van de ouderenpsychiatrie met de overige doelgroepen en locaties binnen de volwassenpsychiatrie Gooi en Vechtstreek.
In ons team zijn in totaal drie psychiaters verbonden en samen met twee aiossen, twee aios specialisten ouderen, een drietal psychologen, één verpleegkundig specialist, zeven sociaal psychiatrisch verpleegkundigen en een tiental verpleegkundigen die werkzaam zijn binnen de deeltijd/ambulante behandelingsgroepen geef je leiding en sturing aan het behandelproces. Het primaat van de behandeling is ambulant maar soms is een klinische periode noodzakelijk voor een patiënt. Er zijn er klinische afdelingen, een gesloten en een open, waarbij vooral gekeken wordt welk behandelmilieu een patiënt nodig heeft. We werken daarbij ook samen met verschillende vaktherapeuten.
Uitklappen

Met elkaar

De regio Gooi en Vechtstreek heeft locaties in Hilversum, Laren, Bussum en Naarden, maar je  standplaats zal Hilversum zijn. De regio heeft een hoog percentage ouderen dat de komende jaren ook nog verder zal stijgen. De ouderenpsychiatrie zit stevig in het zadel, zowel binnen de regio als binnen de RVZe.

De ouderenpsychiatrie richt zich op ouderen met gerontopsychiatrische en psychiatrische problemen bij neurocognitieve stoornissen. Wij richten ons op tweedelijns specialistische diagnostiek en behandeling conform vigerende richtlijnen en state of the art. De behandelprogramma’s zijn transmuraal van opzet, de betrokkenheid van de behandelaar blijft zowel in klinische als ambulante fase van de behandeling zo groot mogelijk.

De ouderenpsychiatrie leent zich bij uitstek voor ketenzorg. Mede daarom vinden we het van groot belang om in de behandel- en begeleidingsfase nauw samen te werken met andere partners in het veld. Voor de psychogeriatrie participeren wij als consulent in verschillende verpleeghuizen en richten we ons op de diagnostiek en behandeling van gecompliceerd belopende cognitieve stoornissen. De gerontopsychiatrische patiënt kan bij ons terecht voor diagnostiek, behandeling en begeleiding op maat. Voor patiënten met ernstige psychiatrische problematiek werken wij volgens de FACT-methode. Binnen de ouderenpsychiatrie wordt systeemgericht gewerkt, het belang van contact met het steunsysteem en de verschillende professionele zorgsystemen (indien betrokken) wordt groot geacht.

Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.
Uitklappen

Wij zorgen voor jou

Je komt terecht in een ambitieus team waar vernieuwing en ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Hierin is genoeg ruimte om jouw persoonlijke inbreng aan de directe patiëntenzorg toe te voegen. We staan garant voor een goed inwerkprogramma en indien gewenst supervisie binnen jouw leer/werkproces door een ervaren collega psychiater. Er is volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en scholing, mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek en beleidsmatige activiteiten. Je komt te werken op een prettige, goed bereikbare locatie. Verder mag je verwachten:
  • afhankelijk van jouw voorkeur, bieden wij je een contract voor 24 tot 36 uur per week voor onbepaalde tijd; 
  • salaris conform de CAO GGZ en beleid van GGz Centraal;
  • een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op onze website.
Uitklappen

Wat neem je mee?

Jij bent sterk in samenwerken en je hebt affiniteit met deze doelgroep. Je hebt zin om deze voortrekkersrol op je te nemen en deinst niet terug voor verantwoordelijkheden en het nemen van beslissingen. Verder heb/ben je:
  • een afgeronde opleiding tot psychiater, bij voorkeur binnen het aandachtsgebied ouderenpsychiatrie, BIG geregistreerd en ingeschreven in register psychiatrie van medisch specialisten registratie commissie;
  • innovatieve geest en goede organisatietalenten voor beleidsmatige aspecten, zoals mede ontwikkelen van nieuwe concepten in samenwerking met ketenpartners;
  • een professional die in staat is de integratie van het behandelproces adequaat te initiëren en te begeleiden.
Uitklappen

Gerelateerd

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Versterk ons

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan Karin Tobias (hoofd behandelzaken) via +31 623437762 of met Frans Bogers (hoofd bedrijfsvoering) via +31 622516211. Zij nemen graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Sluitingsdatum: 13-02-2020
Doorsturen