Doorsturen
 
Doorsturen
 

Ambulant verpleegkundige FACT Stadskern Amersfoort (28-32 uur)

Als verpleegkundige in een zelfstandige en ambulante rol werken waarin je gezamenlijk optrekt om met elkaar goede zorg te verlenen? Past dit bij jou? Lees dan verder en laat van je horen!  Je begeleidt en ondersteunt EPA cliënten met problematiek op verschillende leefgebieden. Jouw werkgebied is de ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: MBOHBO
 • Aantal uren per week: 28 - 32 uur

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige in een zelfstandige en ambulante rol werken waarin je gezamenlijk optrekt om met elkaar goede zorg te verlenen? Past dit bij jou? Lees dan verder en laat van je horen! 
 
Je begeleidt en ondersteunt EPA cliënten met problematiek op verschillende leefgebieden. Jouw werkgebied is de binnenstad van Amersfoort, wat zorgt voor veel variatie in je werk. Daarbij is alles op fietsafstand van elkaar.

Je hebt je eigen caseload en tegelijkertijd schakel je op tijd je collega’s in wanneer je hen nodig hebt voor overleg en ondersteuning. (shared caseload). Je werkt veel outreachend en in goede samenwerking met andere zorgverleners en sociale partners. Je kunt hierbij denken aan de crisisdienst, opname-afdelingen, het UMC Utrecht, huisartsen, wijkteams, de wijkagent en Kwintes.
 
De FACT-methodiek en de laatste inzichten rond herstelondersteunende zorg zijn leidend bij alles wat je doet. Naast behandelen van psychiatrische problematiek en structurele aandacht voor de somatische situatie van de cliënt staat aandacht voor leefstijl hoog op de agenda. Laagdrempelig samenwerken met familie en naastbetrokkenen van de cliënt is hierbij essentieel. Je bent dossierhouder in behandeling-, begeleidings- en hersteltraject, je draagt bij aan het opstellen van de behandelovereenkomst en je zorgt ervoor dat het rehabilitatieplan in samenwerking met de cliënt en het steunsysteem ontwikkeld wordt.

Het team
FACT team Stadskern bestaat uit verpleegkundigen, SPV-ers, maatschappelijk werker, ervaringsdeskundige, IPS-er, psychiater, basisarts, GZ-psycholoog en GZ-psycholoog i.o. Het team is een mooie mix van ervaring en actuele kennis/inzichten. Als team maken we tijd voor elkaar vrij, we zien naar elkaar om en hebben lol met elkaar. We vinden het belangrijk dat we met elkaar verder groeien in onze ontwikkeling. Waar de één uitblinkt in kennis over verslaving vult de ander dit mooi aan met ervaring van gesprekstechnieken, we geven elkaar de ruimte om je eigen expertise ontwikkelen en uitdragen binnen het team. Shared caseload vinden we belangrijk, tijdens ons multidisciplinair overleg stemmen we met elkaar en op elkaar af om zo de kwaliteit en continuïteit van zorg te blijven bewaken.   

Wat heb je nodig?

Je hebt tact en inlevingsvermogen en je weet te motiveren & confronteren en onderhandelen. Wat er ook gebeurt jij houdt het overzicht en je weet de rust te behouden. Verder vragen wij:
 • een afgeronde opleiding verpleegkundige MBO niveau 4 of HBO-V (met BIG registratie); 
 • het liefst een aantal jaren ambulante ervaring (2-5 jaar). Bij voorkeur in een FACT team;
 • ervaring met verslaving en werken met mensen met licht verstandelijke beperking is wenselijk.​​

Wat mag je verwachten?

 • een dynamische baan in het mooie centrum van Amersfoort met regelmatige werktijden;
 • een persoonlijk inwerkprogramma, waarbij je de eerste week bovenop de formatie meedraait;
 • een parttime arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor 28-32 uur per week, in eerste instantie voor een jaar, met de intentie dit om te zetten naar onbepaalde tijd;
 • het salaris is minimaal € 1.843,-- en maximaal € 3.135,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek (conform de CAO GGZ, functiegroep 45); 
 • een actief scholingsbeleid, waaronder een persoonlijk studiebudget, voor de herregistratie conform art.3 wet BIG, ter hoogte van € 500,- per jaar (werk je minder dan 24 uur dan geldt naar rato dienstverband);
 • via de afdeling Training & Ontwikkeling kun je trainingen en E-learning volgen; 
 • doorgroei mogelijkheden via de opleiding HBO-V of SPV of uiteindelijk verpleegkundig specialist. Gaat jouw voorkeur uit naar de CGT opleiding, dan bespreken wij graag de mogelijkheden met je;
 • uitstekende arbeidsvoorwaarden, waar onder goede reiskostenvergoeding, een eindejaarsuitkering en naast de  verlofregeling ook levensfase-uren;
 • een VOG verklaring en herregistratie BIG worden door ons vergoed.

Waar ga je werken?

Het behandelprogramma Sociale Psychiatrie Eemland  is bestemd voor cliënten met problemen op verschillende levensgebieden die samenhangen met een ernstige psychiatrische stoornis (EPA). Het aanbod van Sociale Psychiatrie Eemland in de Stadskern is beschikbaar voor alle cliënten die (begeleid) zelfstandig wonen in de regio Eemland en die voldoen aan de toelatingscriteria voor FACT.

Er wordt gewerkt volgens de methodiek van Functie Assertive Community Treatment (FACT). Hiermee kan een in intensiteit toenemende, geïntegreerde behandeling van psychiatrische problemen en de daarmee samenhangende problemen op andere levensgebieden geboden worden. Daarnaast is de behandeling gericht op versterking van de eigen mogelijkheden van de patiënt.

Er zijn 5 FACT-teams, elk team is verantwoordelijk voor een deel van de regio Eemland, het ambulante behandelaanbod is opgebouwd uit verschillende disciplines:
 • Behandeling volgens stoornisspecifieke behandelrichtlijnen;
 • Zorg, verpleging, rehabilitatie;
 • Crisisinterventie: opname voorkomen en bekorten, zorg en behandeling in de thuissituatie intensiveren, 24-uurs (telefonische) bereikbaarheid garanderen;
 • Begeleiding bij het omgaan met problematisch alcohol en druggebruik;
 • Ondersteuning bij herstel: gericht op betaald werk, dagactiviteiten, sociale contacten, financiën, etc. 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Annelies Rooiman (teamleider) 06 128 530 52. Zij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 26-08-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen