Doorsturen
 
Doorsturen
 

Begeleider/Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (SPH) Algemene Psychiatrie Lelystad (32-36 uur)

Voel jij je als begeleider/SPH het gelukkigst binnen de algemene psychiatrie? Laat dan het beste van jezelf zien, kom werken in dit team en ervaar de ruimte voor eigen initiatief, de open sfeer en de fijne communicatie.Je komt werken op een mooie overzichtelijk afdeling binnen de kliniek Meerzicht, waar ...

 • Regio: Lelystad
 • Vakgebied: Begeleiding/agogie
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 32 - 36 uur

Wat ga je doen?

Voel jij je als begeleider/SPH het gelukkigst binnen de algemene psychiatrie? Laat dan het beste van jezelf zien, kom werken in dit team en ervaar de ruimte voor eigen initiatief, de open sfeer en de fijne communicatie.

Je komt werken op een mooie overzichtelijk afdeling binnen de kliniek Meerzicht, waar 19 patiënten opgenomen kunnen worden. In teamverband draag je de verantwoordelijkheid voor deze kleinschalig afdeling. In contact met patiënten streef je naar het vergroten van de eigen regie. Daarbij zoek je nadrukkelijk de samenwerking met het systeem van de patiënt en eventuele andere zorgaanbieders (interne collega’s en of netwerkpartners). Voor jouw een uitdagende plek om ervaring op te doen op een opname afdeling en jezelf verder te ontwikkelen.

De patiënt en zijn omgeving staan centraal. Jij zorgt ervoor dat er in korte tijd een diagnose en een inventarisatie van de zorgbehoefte van de patiënt komt. Als persoonlijk begeleider coördineer je de zorg van de aan de jou toegewezen patiënt. Je maakt verpleeg- en begeleidingsplannen aan de hand van de gestelde doelen in het behandelplan en voert deze uit. Samen met jouw collega’s zorg je voor een optimaal behandel- en leefklimaat.

Jouw rol als begeleider is herstelgericht en heeft als doel patiënten zo veel mogelijk te stabiliseren of te begeleiden naar een ander behandelprogramma binnen GGz Centraal in Flevoland. Je werkt toe naar ontslag door intensief samen te werken met de ambulant behandelaar van het gebiedsteam. De directe omgeving en naasten spelen een zeer belangrijke rol. Zij kunnen een belangrijke schakel zijn en waardevol voor het herstel.
Wil je meer weten over hoe wij met "Herstel" omgaan, lees dan hier verder op onze website.

Het team bestaat uit verpleegkundigen, begeleiders, verpleegkundig specialist, een psychiater en een maatschappelijk werker. Een gemêleerde groep, van alle leeftijden en ervaringen. Inbreng van eigen deskundigheid vinden wij belangrijk. De komende tijd gaan we de samenwerking met de ambulante teams verder intensiveren en vormgeven.  

Wil je meer weten? App of bel met Geert Meijer op 06 12141870 en stel al jouw vragen.

Wat heb je nodig?

 • HBO opleiding Social Work/SPH;
 • ervaring vinden we fijn, maar ook wanneer je net klaar bent horen we graag van je;
 • kennis van herstel ondersteunend werken (HOZ);
 • de mogelijkheid om onregelmatig te werken;
 • overtuigingskracht en gevoel voor humor.

Wat mag je verwachten?

Een dynamische werkomgeving, waar je intensief samenwerkt met meerdere partijen en waar collega's er voor elkaar zijn.
En:
 • een goed inwerkprogramma;
 • je wordt actief betrokken om je eigen rooster vorm te geven door middel van een digitale planning; 
 • via de interne afdeling Training & Ontwikkeling kun je trainingen en e-learning volgen, zoals: motiverende gesprekken, ART(Active Recovery Triad), HOZ en training Verslaving, middelen en gokken of werkbegeleider;
 • ruime doorgroei mogelijkheden naar diverse afdelingen binnen GGz Centraal;
 • een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd voor 32 uur per week (36 uur kan ook);
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.843,-- en maximaal € 3.135,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder onregelmatigheidstoeslag en een 13e maand;
 • een goede verlofregeling en levensfase-uren.
 • een VOG verklaring hoort erbij, wij vragen aan en vergoeden de kosten.

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten. 

In Flevoland hebben wij de ambulante behandeling voor volwassenen georganiseerd in 7 gebiedsteams: 4 in Almere, 3 in Lelystad en 1 in de Noordoostpolder. Naast de gebiedsteams hebben wij een regio breed opererende 24-uurs crisisdienst en een IHT-team. Indien opname noodzakelijk is, kan dat in een van onze open of gesloten klinieken. De gesloten kliniek is gehuisvest in Almere en de open klinieken in Lelystad.

We leveren outreachende en poliklinische zorg en behandeling. In contact met patiënten wordt gestreefd naar het vergroten van de eigen regie van cliënten vaak in samenspraak met het systeem van de cliënt en eventuele andere zorgaanbieders (interne collega’s en of netwerkpartners). We gaan uit van de principes van ART, dit staat voor "Active Recovery Triad" ofwel een Actieve herstel in (en van) de Triade.
We werken vanuit de “herstelondersteunende zorg”-gedachte.
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Geert Meijer (teamleider) 06 12141870. Hij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 01-07-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen