Doorsturen
 
Doorsturen
 

Maatschappelijk werker High & Intensive Care Almere (16 uur)

Als maatschappelijk werker van de afdeling High & Intensive Care (HIC) bied je intensieve begeleiding en ondersteuning aan patiënten die verkeren in een ernstig psychiatrische crisis. Je bent betrokken bij de patiënt en zijn familie vanaf de opname tot het ontslag.Vaak gaat het om complexe psychosociale ...

 • Regio: Almere
 • Vakgebied: Paramedici
 • Opleidingsniveau:
 • Aantal uren per week: 16 uur

Wat ga je doen?

Als maatschappelijk werker van de afdeling High & Intensive Care (HIC) bied je intensieve begeleiding en ondersteuning aan patiënten die verkeren in een ernstig psychiatrische crisis. Je bent betrokken bij de patiënt en zijn familie vanaf de opname tot het ontslag.

Vaak gaat het om complexe psychosociale problematiek die samenhangt met de opname. De vragen komen vanuit patiënt zelf, de behandelaar, de contactpersoon of andere betrokken(en). Je geeft informatie en biedt ondersteuning van zowel materiële als immateriële en relationele aard. Je bemiddelt of verwijst, indien nodig, naar andere disciplines of instanties. Ook biedt je ondersteuning bij het regelen van complexe ontslagen, zoals het aanvragen van CIZ-indicaties.
 
De belangrijkste taken:
 • het onderzoeken en in kaart brengen van de maatschappelijke en sociale omstandigheden van de patiënt;
 • contact zoeken en onderhouden met het netwerk van de patiënt. Waaronder contact met familie en/of contactpersoon en het beantwoorden van hun vragen;
 • het verwijzen naar geëigende instanties en ketenpartners (waaronder: Kwintes, Triade, de gemeenten, het UWV en de GGD) en het bemiddelen en ondersteunen hierin;
 • het zo nodig deelnemen aan multidisciplinaire overleggen en behandeloverleggen;
 • het aanvragen van diverse indicaties bij instanties en ketenpartners. Voorbeelden: beschermd wonen, WLZ indicatie, ambulante begeleiding.

Het team
Wij zijn een jong multidisciplinair team, dat het lef heeft om bewust te kiezen voor deze dynamische doelgroep patiënten. Via een transparante en deskundige werkwijze, geven we vorm aan de zorgvraag en begeleiden wij zoveel mogelijk patiënten weer buiten de kliniek, dit kan een open setting zijn of anders. Samen zetten we de schouders onder het opzetten van een volwaardige HIC en intensievere samenwerking met gebiedsteam en IHT.

Wat heb je nodig?

Je bent goed in het signaleren van maatschappelijke problemen en je hebt kennis van de sociale kaart van Almere, bij voorkeur ook in de rest van Flevoland. Je werkt vindingrijk, zelfstandig, naar eigen inzicht en je reflecteert als vanzelfsprekend op je eigen handelen.
Verder vragen wij:
 • afgeronde hbo opleiding Social Work (maatschappelijk werker of SPH met aantekening ggz agoog);
 • ervaring binnen de verslavingszorg en/of psychiatrie, eventueel met ervaring binnen klinische setting;
 • humor en doorzettingsvermogen.

Wat mag je verwachten?

Een uitdagende baan waarin je nauw samenwerkt met de diverse zorgverleners van de kliniek, zorgverleners van het IHT team en daarnaast de zorgverleners van de ketenpartners.
 • parttime contract voor 16 uur per week voor bepaalde tijd. Voor de duur van 1 jaar;
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 50 (minimaal € 2.091,- en maximaal € 3.467,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • actief scholingsbeleid afgestemd op jouw behoefte en via de afdeling Training & Ontwikkeling kun je trainingen en E-learning volgen;
 • een levensfasebudget naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren;
 • en meer prima, flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
 • de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is verplicht, wij vragen de verklaring voor je aan en de kosten worden vergoed.

 

Waar ga je werken?

GGz Centraal Flevoland in Almere heeft een breed behandelaanbod voor volwassenen en ouderen. Naast ambulante behandeling bieden wij ook klinische opname voor acute psychiatrie. De High & Intensive Care, de Crisisdienst en de Intensive Home Treatment zijn gevestigd in gebouw Meregaard, Boomgaardweg 12 in Almere. Goed bereikbaar met de auto met ruime parkeergelegenheid.

Samen met andere organisaties creëren wij een evenwicht tussen zorg aan huis en zorg in de kliniek doordat wij naast ambulante behandeling, ook psychiatrische intensieve thuiszorg, dagbehandeling en klinische opname aanbieden. De Meregaard biedt zorg op maat aan veel verschillende doelgroepen met complexe problematiek. De behandeling varieert van kortdurende tot langdurende zorg en van individuele therapie tot groepstherapie.

Wil je meer weten over GGz Centraal? kijk op de website www.ggzcentraal.nl.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Sandra Stormbroek (teamleider) 06 532 243 23. Zij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 11-06-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen