Doorsturen
 
Doorsturen
 

Sociotherapeutisch Begeleider (verpleegkundige of SPH GGZ-agoog) Ermelo (24-32 uur)

Kom jij als sociotherapeutisch begeleider werken aan een beter antwoord aan mensen met complexe persoonlijkheidsproblematiek? Je hebt een belangrijke rol in de groeps- en milieutherapie binnen de Zwaluw en de Enk. Samen met het multidisciplinaire behandelteam begeleid jij 27 patiënten in groepsverband, tijdens de ...

 • Regio: Ermelo
 • Vakgebied: Begeleiding/agogie
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 24 - 32 uur

Wat ga je doen?

Kom jij als sociotherapeutisch begeleider werken aan een beter antwoord aan mensen met complexe persoonlijkheidsproblematiek? Je hebt een belangrijke rol in de groeps- en milieutherapie binnen de Zwaluw en de Enk. Samen met het multidisciplinaire behandelteam begeleid jij 27 patiënten in groepsverband, tijdens de intensieve behandeling, dat gekenmerkt wordt door een gestructureerd psychotherapeutisch leef- en behandelmilieu.

Je hebt een steunende en structurerende houding, waarbij je een verantwoordelijkheidsrelatie aan gaat met patiënten, die erop gericht is de patiënt als persoon zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Hierbij neem je een kritische, onderzoekende houding aan, zowel ten opzichte van de eigen opvattingen als ten opzichte van door anderen opgelegde regels en voorschriften. Naast aandacht voor de individuele problematiek van patiënten en zijn eigen gezinssysteem, richt jij je ook op de dynamische interpersoonlijke- en groepsprocessen. 

Belangrijkste taken:
 • sociotherapie geven aan de verschillende groepen, waarbij je ook oog hebt voor de individu maar ook voor groepsprocessen;
 • cliënten stimuleren om zoveel mogelijk zelf aan hun problemen te werken, zowel individueel- als in groepsverband;
 • bijdragen aan het verpleegplan en behandelplan, o.a. medicatie verstrekken en samen met de cliënt toezien op de ADL;
 • deelnemen en inbreng hebben aan multidisciplinair overleg;
 • begeleiding van SPH-stagiaires en leerling-verpleegkundigen.
Ben je nieuwsgierig geworden naar dit mooie programma? Bekijk ook dit filmpje: Het begin van een beter antwoord.

Wat heb je nodig?

Je bent een teamspeler met affiniteit en ervaring met groeps- en milieutherapie. Naast een professionele werkhouding, ben je in staat om afstand-nabijheid te reguleren in contact met cliënten en weet je inhoud te geven aan het begrip normalisatie. Je kunt systemisch denken en je participeert graag in de verder ontwikkeling van bestaande systemen.
Verder:
 • SPH GGZ-agoog (social work) of verpleegkundige niveau 6 met BIG registratie;
 • ervaring met hanteren van groepsdynamische processen in de psychiatrie;
 • reflectie op eigen handelen.

Wat mag je verwachten?

 • parttime contract voor 24 tot 32 uur per week voor onbepaalde tijd. 
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 50 (minimaal € 2.091,- en maximaal € 3.467,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • de eerste twee weken word je boven de planning ingewerkt;
 • via de afdeling Training & Ontwikkeling kun je trainingen en E-learning volgen, zoals ART(Agressie Regulatie Training), de MAT en diverse klinische lessen; 
 • je wordt actief betrokken om je eigen rooster vorm te geven door middel van een digitale planning; 
 • uitstekende arbeidsvoorwaarden;
 • een VOG verklaring en herregistratie BIG worden door ons vergoed.

Waar ga je werken?

Een organisatie met geïnspireerde medewerkers, een actief scholingsbeleid en oog voor jouw talent, dat is GGz Centraal. Je krijgt bij ons alle ruimte je kwaliteiten te ontwikkelen om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten.

De Zwaluw en de Enk maken sinds 1 januari 2017 deel uit van het Centrum voor Psychotherapie van GGz Centraal. Dit is een hoog-specialistisch derdelijns psychotherapeutisch centrum voor de curatieve behandeling van ernstige en comorbide problematiek. Het centrum is sinds september 2017 in Ermelo op landgoed Veldwijk gesitueerd.

De doelgroep van het Centrum voor Psychotherapie bestaat uit patiënten die lijden aan de gevolgen van vroegkinderlijke traumatisering (afdeling Transit), complexe angst- en dwangstoornissen (afdeling Marina de Wolfcentrum) en complexe persoonlijkheidsstoornissen (afdelingen Zwaluw en Enk).
Het programma van de Zwaluw en de Enk bestaat uit groepspsychotherapie, vak-therapieën, sociotherapie, vaardigheidsmodules, systeemtherapie en zo nodig farmacotherapie, waarbij het therapeutisch leefmilieu bij uitstek dient om nieuwe correctieve emotionele ervaringen op te doen en diverse vaardigheden te kunnen oefenen. 
 
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Geke Appelman (teamleider) 06 139 397 51. Zij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 13-06-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen