Doorsturen
 
Doorsturen
 

verpleegkundige polikliniek bijwerkingen Almere

Als verpleegkundige binnen de polikliniek bijwerkingen draai je mee in een relatief klein team van een landelijk expertisecentrum. Je ontmoet een zeer diverse patiëntengroep, waarbij sprake is van psychofarmaca gebruik en de patiënt last heeft van ernstige bijwerkingen.Je screent patiënten op somatiek, leefstijl ...

 • Regio: Almere
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 28 - 36 uur

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige binnen de polikliniek bijwerkingen draai je mee in een relatief klein team van een landelijk expertisecentrum. Je ontmoet een zeer diverse patiëntengroep, waarbij sprake is van psychofarmaca gebruik en de patiënt last heeft van ernstige bijwerkingen.

Je screent patiënten op somatiek, leefstijl en bijwerkingen volgens de richtlijn ‘somatiek en leefstijl bij patiënten met EPA’ en volgens ons screeningprotocol. Op basis van je bevindingen breng je een voorlopig (behandel) advies uit aan de verpleegkundig specialist. Daarna voer je (een deel van) de behandeling uit, bijvoorbeeld “de leefstijl coaching”. Daarnaast geef je voorlichting over werking en bijwerkingen van psychiatrische medicatie (psychofarmaca) en je stimuleert en monitort het gebruik van het instrument “Somatische mini Screen” (SmS) binnen de instelling.

Door jouw kennis en positie krijg je de kans om de aangeboden zorg bij GGz Centraal dagelijks te verbeteren. Binnen het team krijg je de ruimte om hier actief een voortrekkersrol in te nemen en jouw rol te pakken bij de verdere implementatie van de SmS binnen de RVZe Flevoland.

Vanuit een seniorrol geef je advies en beantwoord je vragen van verpleegkundigen, behandelaren, huisartsen en praktijkondersteuners. Dit doe je in nauwe samenwerking met de verpleegkundig specialist en psychiater van de polikliniek bijwerkingen. Je doet daarnaast voorstellen voor bijstellen van de protocollen, werkwijzen en/of adviezen.

Overige taken:
 • ECG’s maken bij patiënten;
 • zorgdragen voor een correcte en tijdige administratieve afhandeling;
 • regelmatig contacten met medisch specialisten AGZ, huisartsen, POH (GGZ), netwerkpartners en andere externe verwijzers.

Wat heb je nodig?

Je bent ondernemend en resultaatgericht en hecht je grote waarde aan het leveren van de beste kwaliteit. Als mens ben je inspirerend, kun je goed samenwerken en  sta je open voor de ideeën van je collega’s. Ook kun je contextueel denken en handelen, ben je innovatief, kun je uitstekend netwerken en heb je een verbindende wijze van communiceren.

En:
 • in het bezit van een afgeronde HBO-V opleiding (registratie art. 3 wet BIG);
 • meerdere jaren ervaring in de GGZ (ervaring in de AGZ is beslist een voordeel);
 • uiteraard heb je affiniteit met psychofarmaca, somatische complicaties die daarbij kunnen optreden en somatiek in het algemeen. En de wil om je te specialiseren op dit gebied.   

Wat mag je verwachten?

Wij bieden een betrokken en veilige werkplek waar we veel waarde hechten aan spontaniteit, samenwerken, oog voor kwaliteit én humor. En bovenal krijg je een inhoudelijke en uitdagende functie geboden binnen een professioneel en hecht team.
Met:
 • een parttime contract voor minimaal 28, maximaal 36 uur per week, voor onbepaalde tijd; 
 • via de afdeling Training & Ontwikkeling kun je trainingen en E-learning volgen, zoals HOZ: Herstelondersteunend werken, de MAT en diverse klinische lessen;
 • doorgroei mogelijkheden via de opleiding voor SPV of verpleegkundig specialist;
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en ruime bij- en nascholingsmogelijkheden;
 • een goed salaris, conform de CAO GGZ functiegroep 50 (minimaal €2.091,-  en maximaal € 3.467,-  bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • een VOG verklaring en herregistratie BIG worden door ons vergoed.

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten.

De polikliniek bijwerkingen in Flevoland is een landelijk expertisecentrum bijwerkingen in de tweede lijn, bereikbaar voor alle patiënten die psychofarmaca gebruiken en last hebben van ernstige bijwerkingen. We hebben veel ervaring met de diagnostiek, monitoring en behandeling van bijwerkingen bij psychofarmaca gebruik.

Als team doen we onderzoek naar alle bijwerkingen die kunnen voorkomen bij gebruik van psychofarmaca en betrekken daarbij de invloed van leefstijl en elders voorgeschreven medicatie. We geven een behandeladvies, bewaken de voortgang van de behandeling en richten ons daarnaast op de preventie van bijwerkingen. Door de bijwerkingen van noodzakelijke psychofarmaca vast te stellen en te behandelen bereiken we de hoogst haalbare mate van herstel en kwaliteit van leven voor patiënten. Daarbij werken we nauw samen met netwerkpartners, die patiënten rechtstreeks naar ons kunnen verwijzen. 

Wil je meer weten over de RVZe Flevoland? Kijk op de website www.ggzcentraal.nl.

Solliciteren

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? Bel dan met Mariëlle de Ruijter, verpleegkundig specialist, coördinator polikliniek bijwerkingen bereikbaar via telefoonnummer 036-5210200 of mail naar Polikliniekbijwerkingen@ggzcentraal.nl. Zij neemt graag de tijd voor je!

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Na het attenderen van onze eigen medewerkers op de vacature, hanteren wij een sluitingsdatum van 8 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 15-04-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen