Doorsturen
 
Doorsturen
 

verpleegkundige kliniek acute psychiatrie in Almere

“Je moet in de modder durven staan”.Voor een verpleegkundige, zelfs in de psychiatrie, klinkt dit ongewoon en dat is het ook. De afdeling 24 uur acuut is ongewoon en bovenal dynamisch. Je treft een hectisch hoog complexe en onvoorspelbare doelgroep, waarbij meestal sprake is van dubbel en triple diagnose. Jouw kennis ...

 • Regio: Almere
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: MBOHBO
 • Aantal uren per week: 24 - 32 uur

Wat ga je doen?

“Je moet in de modder durven staan”.
Voor een verpleegkundige, zelfs in de psychiatrie, klinkt dit ongewoon en dat is het ook. De afdeling 24 uur acuut is ongewoon en bovenal dynamisch. Je treft een hectisch hoog complexe en onvoorspelbare doelgroep, waarbij meestal sprake is van dubbel en triple diagnose. Jouw kennis en specifieke persoonlijkheid kunnen in deze setting echt tot ontwikkeling komen; een goede zelfreflectie en LEF zijn hierbij onontbeerlijk.

Wij zijn een jong multidisciplinair team, dat het lef heeft om bewust te kiezen voor deze dynamische doelgroep patiënten. Via een transparante en deskundige werkwijze, geven we vorm aan de zorgvraag en begeleiden wij zoveel mogelijk patiënten weer buiten de kliniek, dit kan een open setting zijn of anders.
Met jouw collega’s zorg jij als verpleegkundige voor een optimaal behandel- en/of leefklimaat en bewaakt de structuur van het behandelprogramma, het ritme van de dag en de gemaakte afspraken. Je houdt het overzicht over de groep en doet gerichte interventies.
Meer over persoonlijke ervaringen lees je hier in het interview met Rienk (verpleegkundige).

De omstandigheden waarin we werken, zijn voortdurend in beeld zijn en worden optimaal gefaciliteerd. Ons team wordt aangestuurd door twee teamleiders. Met de senior verpleegkundigen zorgen zij ervoor dat elk teamlid die begeleiding krijgt die nodig is om zich verder te kunnen ontwikkelen en om plezier in het werk te hebben en te houden.

Ons motto is: alles is bespreekbaar! Loop je ergens mee, zit iets tegen of heb je een goed idee? We zoeken samen naar een vorm die bij jou past zoals supervisie of een specifieke training. Misschien wil je jouw deskundigheid delen in een project zoals dwang & drang? We nodigen je uit om jezelf te blijven ontwikkelen.

Veiligheid is essentieel in ons team. Veilig werken komt voort uit het constant uitbreiden van kennis en ervaring. Je krijgt regelmatig de gelegenheid jouw kennis van agressie regulatie (ART), het uitvoeren van alternatieve interventies en van ziektebeelden te vergroten. Op de afdeling kun je altijd op jouw team rekenen. De fysieke zorg begeleider is aanwezig, we kennen een piepersysteem en verder zijn we gewend onze interventies dagelijks met elkaar te bespreken. Veiligheid boven alles.
 
Ben je nu al nieuwsgierig geworden of deze kans voor jou is weggelegd? Je bent van harte welkom om een dag mee te lopen en te proeven hoe het werken bij ons is! Bel of app Sandra Stormbroek via telefoonnummer 06 532 243 23.

Wat heb je nodig?

 • een afgeronde opleiding verpleegkundige MBO niveau 4 of HBO-V (met BIG registratie); Afhankelijk van jouw ervaring zijn er ook mogelijkheden voor jou als je beschikt over een afgeronde opleiding SPH;
 • concrete motivatie voor het werken met deze doelgroep. 
Wil je weten of deze baan bij jou past? Als jij de volgende vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, willen we graag meer van je weten! 
 • je bent op je sterkst in een hectisch omgeving, waarin je snel moet schakelen;
 • je bent een zelfstarter en zoekt voortdurend naar creatieve oplossingen;
 • je bent vasthoudend en overtuigend;
 • zelfs onder druk verlies jij jouw humor niet;
 • je vindt het vanzelfsprekend ook buiten kantoortijden te werken;
 • je bent er voor jouw collega’s en staat open voor feedback. 
Humor houdt het werken leuk! Humor ontlaadt en levert mooie momenten op. In ons team wordt veel gelachen, met elkaar maar ook met onze patiënten. (Sandra Stormbroek, teamleider 24 uur acuut)

Wat mag je verwachten?

 • het salaris is minimaal € 1.843,-- en maximaal € 3.135,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek (conform de CAO GGZ, functiegroep 45);
 • een parttime arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd voor 24 of 32 uur per week;
 • een persoonlijk inwerkprogramma; de eerste twee weken word je boven de planning ingewerkt;
 • via de afdeling Training & Ontwikkeling kun je trainingen en E-learning volgen, zoals ART(Agressie Regulatie Training), de MAT en diverse klinische lessen; 
 • de High Intensive Care (HIC) opleiding, en doorgroei mogelijkheden via de opleiding voor SPV of verpleegkundig specialist;
 • het rooster is 3 maanden vooruit bekend, een vaste vrije dag vinden wij vanzelfsprekend; 
 • uitstekende arbeidsvoorwaarden;
 • een VOG verklaring en herregistratie BIG worden door ons vergoed.

Waar ga je werken?

De Meregaard in Almere heeft een breed behandelaanbod voor volwassenen en ouderen. Naast klinische opname voor acute psychiatrie heeft de Meregaard ook ambulante behandeling.

Samen met andere organisaties creëren wij een evenwicht tussen zorg aan huis en zorg in de kliniek, doordat wij naast ambulante behandeling, ook psychiatrische intensieve thuiszorg, dagbehandeling en klinische opname aanbieden. De Meregaard biedt zorg op maat. De behandeling varieert van kortdurende tot langdurende zorg en van individuele therapie tot groepstherapie.

Als team van de Meregaard beschikken we over expertise in de behandeling van veel verschillende doelgroepen. De combinatie van een 24-uurs psychiatrische crisisdienst en een opnamekliniek zorgt ervoor dat wij complexe problematiek kunnen behandelen.

Wil je meer weten over de RVZe Flevoland en de Meregaard? Kijk op de website www.ggzcentraal.nl.

Solliciteren

Kun je niet wachten en wil je bij ons team horen? Solliciteer dan via de site op de vacature verpleegkundige GGZ, acute psychiatrie Almere (parttime).

Wil je een keer meelopen of eerst meer informatie bel of app met Sandra Stormbroek op 06 532 243 23 of met Ramona Verheijen op 06 120 869 15.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 28-02-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen