Doorsturen
 
Doorsturen
 

verpleegkundige ouderenpsychiatrie

 ''Samen werken aan herstel ''Als verpleegkundige binnen deze specialistische ouderen-kliniek werk je nooit alleen. Je werkt altijd samen met de patiënt, zijn/haar familie en jouw collega’s. Jouw deskundigheid samen met de verhalen en levenservaring van deze boeiende doelgroep geven jou waardevolle input om samen ...

 • Regio: Lelystad
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: MBOHBO
 • Aantal uren per week: 24 - 36 uur

Wat ga je doen?

 ''Samen werken aan herstel ''
Als verpleegkundige binnen deze specialistische ouderen-kliniek werk je nooit alleen. Je werkt altijd samen met de patiënt, zijn/haar familie en jouw collega’s. Jouw deskundigheid samen met de verhalen en levenservaring van deze boeiende doelgroep geven jou waardevolle input om samen te kunnen werken aan herstel.

De ouderen kliniek in Lelystad valt onder het “programma ouderen”. Wij bieden behandeling op gebied van gerontopsychiatrie, psycho-organische stoornissen en cognitieve stoornissen. Wij behandelen 12 patiënten op de gesloten afdeling en 8 patiënten op de open afdeling. Bij opnamen gaan we uit van zo kort mogelijk en zo lang als nodig.

Jij komt te werken in een gemengd team van 23 collega’s met verschillende ervaringen, leeftijden, opleidingen en achtergrond. Dat maakt ons team interessant. Wat ons verbindt is de belangstelling voor de combinatie van somatiek en psychiatrie. In de gezamenlijke zorg voor onze patiënten maken wij veel bespreekbaar met elkaar en dragen wij samen  met andere disciplines de afdeling.

De nieuwe koers: ”van ziekte, zorg en afhankelijkheid, naar gezondheid, preventie en eigen kracht”, geven wij vorm door Herstel Ondersteunende Zorg te bieden. Samen Beslissen (Shared Decision Making), speelt hierbij een grote rol. Belangrijk voor ons is de inbreng van de familie en van ervaringsdeskundigen bij herstel ondersteunende activiteiten. Trainingen, bijv. op het gebied van motiverende gespreksvoering  of familie participatie, geven ons handvatten om ons hier in te ontwikkelen.

In jouw werk als verpleegkundige ondersteun je patiënten bij het behouden van zoveel mogelijk regie over het dagelijks leven en ben je een hulp voor patiënten, bijvoorbeeld ten aanzien van dag structurering, persoonlijke verzorging en zelf redzaamheid. Je biedt de patiënt handvatten om meer zelf regie te ontwikkelen. Je coördineert als persoonlijk begeleider de zorg voor de aan jou toegewezen patiënten. Je stemt af met de behandelaar over de aard van de problematiek, behandelaanpak, fase van herstel, bijzonderheden en verwachting ten aanzien van behandeldoelstellingen. Je ondersteunt het sociaal netwerk en adviseert waar nodig bij het aangaan van contacten met externe instanties. En je begeleidt leerlingen en stagiaires in hun ontwikkeling als nieuwe beroepskracht.

Wat heb je nodig?

 • afgeronde opleiding verpleegkundige MBO niveau 4 of HBO-V, met BIG registratie;
 • een warm hart voor mensen met veel levenservaring en hun verhalen;
 • om kunnen gaan met weerstand van patiënten;
 • mee kunnen bewegen met dit gemengde team;
 • kennis van de voornaamste ontwikkelingen op het gebied van psychiatrie en herstel ondersteunend werken (HOZ);
 • tijdens jouw werk vorm kunnen geven aan de visie van het werken met deze boeiende doelgroep, zoals "samen werken aan herstel" en "shared decision making".

Wat mag je verwachten?

 • werken met collega's die er voor elkaar zijn;
 • een goed inwerkprogramma;
 • via de interne afdeling Training & Ontwikkeling kun je trainingen en e-learning volgen, zoals: verpleegplannen schrijven, ART(Agressie Regulatie Training), de MAT en diverse klinische lessen ook om BIG gecertificeerd te blijven;
 • doorgroei mogelijkheden naar HBO-V, SPV of verpleegkundig specialist;
 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een half jaar met de mogelijkheid tot uitbreiding naar een contract voor onbepaalde tijd als verpleegkundige voor 24 tot 36 uur per week;
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.843,-- en maximaal € 3.135,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • onregelmatigheidstoeslag, reiskostenvergoeding en een 13e maand;
 • een goede verlofregeling en levensfase-uren;
 • verpleegkundigen kunnen invloed uitoefenen op ons zorgbeleid via de VAR (verpleegkundige advies raad);
 • een VOG wordt digitaal voor je aangevraagd en de kosten worden vergoed.

Waar ga je werken?

GGz Centraal, specialist in ggz, in het midden van het land.
Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken.
Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten. 

De RVZe Flevoland van GGz Centraal heeft grote vestigingen in Almere en Lelystad en een kleine vestiging in Emmeloord. Meerzicht in Lelystad heeft een breed behandelaanbod voor volwassenen en ouderen. Samen met andere organisaties creëren wij een evenwicht tussen zorg aan huis en zorg in de kliniek, doordat wij naast klinische opname ook ambulante behandeling, psychiatrische intensieve thuiszorg en dagbehandeling aanbieden. De behandeling varieert van kortdurende tot langdurende zorg en van individuele therapie tot groepstherapie. De patiënt, samen met zijn/haar netwerk, staat centraal in de behandeling. Met ons multidisciplinair team bieden wij zorg op maat.

Kijk voor meer informatie op www.ggzcentraal.nl

Solliciteren

Loop jij ook warm door de verhalen van onze doelgroep en wil je bij ons team horen?
Graag ontvangen wij jouw digitale sollicitatie voor de vacature psychiatrisch verpleegkundige opname kliniek ouderen.

Bij serieuze interesse en een passend cv is het mogelijk een dag(deel) mee te lopen op de afdeling.

Wil je eerst meer informatie neem dan contact op met Rienk Brandsma (teamleider bedrijfsvoering)  bereikbaar via telefoonnummer 06 23093745.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 25-01-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen