Doorsturen
 
Doorsturen
 

stagiair psychologie Centrum voor psychotherapie

Voor de afdeling De Zwaluw werken gekwalificeerde en toegewijde medewerkers in multidisciplinair teamverband nauw met elkaar samen bij de behandeling van 27 (klinisch opgenomen) patiënten met ernstige persoonlijkheidsproblematiek. In het therapieprogramma wordt er gewerkt vanuit principes van groeps-  en ...

  • Regio: Ermelo
  • Vakgebied: Stageplaatsen
  • Opleidingsniveau: WO
  • Aantal uren per week: 32 uur

Wat ga je doen?

Voor de afdeling De Zwaluw werken gekwalificeerde en toegewijde medewerkers in multidisciplinair teamverband nauw met elkaar samen bij de behandeling van 27 (klinisch opgenomen) patiënten met ernstige persoonlijkheidsproblematiek.
 
In het therapieprogramma wordt er gewerkt vanuit principes van groeps-  en milieutherapie.
Als behandelaar geef je 2 keer per week groepspsychotherapie aan 2 therapiegroepen, heb je systeemgesprekken met patiënten en hun gezin/partner, verricht je intakes, neem je deel aan de grote groep en draag je bij aan een veilig en open behandelklimaat. Daarnaast neemt je wekelijks deel aan het behandeloverleg, werkoverleg/team-intervisie en het intakeoverleg. In het behandelteam wordt zowel inhoudelijk als wat betreft de interdisciplinaire samenwerking een actieve rol gevraagd.

Wat heb je nodig?

  • je hebt affiniteit met milieu- en groepstherapie, het behandelen van persoonlijkheidsstoornissen en je hebt goede communicatieve vaardigheden;
  • een verklaring omtrent gedrag (VOG) is een vast onderdeel van onze referentiecheck.

Wat mag je verwachten?

  • tijdens jouw stageperiode ontvang je een stagevergoeding conform de CAO GGZ;
  • GGz Centraal werkt met een eigen stageovereenkomst, deze staat naast de stageovereenkomst / praktijkovereenkomst die veel opleidingen gebruiken;
  • de stage vindt plaats op een geoormerkte stageplaats, waarbij een werkbegeleider begeleiding geeft.

Waar ga je werken?

GGz Centraal is een organisatie voor specialistische geestelijke gezondheidszorg in het midden van het land. Wij behandelen, begeleiden en ondersteunen mensen met psychische problemen opdat zij de regie over hun eigen leven kunnen houden.

We bieden onze zorg zo dicht mogelijk bij onze patiënten aan. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Wij streven naar lokaal herkenbare en toegankelijke zorg en bieden deze aan binnen behandelprogramma’s.

De Zwaluw maakt sinds 1 januari 2017 deel uit van het Centrum voor Psychotherapie van GGz Centraal. Dit is een hoog-specialistisch derdelijns psychotherapeutisch centrum voor de curatieve behandeling van ernstige en co morbide problematiek. Het centrum is sinds september 2017 in Ermelo op landgoed Veldwijk gesitueerd.

De doelgroep van het Centrum voor Psychotherapie bestaat uit patiënten die lijden aan de gevolgen van vroegkinderlijke traumatisering (afdeling Transit), complexe angst- en dwangstoornissen (afdeling Marina de Wolfcentrum) en complexe persoonlijkheidsstoornissen (afdelingen Zwaluw en Enk). De verschillende afdelingen werken nauw samen en voeren waar nodig behandelingen duaal of aansluitend op elkaar uit. Binnen ons behandelcentrum verrichten we (innovatieve) derdelijns behandelingen en second opinions en bieden we consultatie. Verder voeren we wetenschappelijk onderzoek uit en leiden we professionals op. Het netwerk van de patiënt wordt standaard betrokken bij de behandeling. Naast klachtenreductie en verbetering van het (psychosociaal) functioneren is behandeling ook expliciet gericht op resocialiseren en het leren omgaan met restklachten.
 
De Zwaluw is een afdeling voor Klinische Psychotherapie voor mensen met complexe persoonlijkheidsproblematiek. Binnen een gestructureerd psychotherapeutisch leef- en behandelmilieu worden 27 patiënten in groepsverband intensief behandeld (5 x 24 uur, gedurende 9-12 maanden). Het programma bestaat uit groepspsychotherapie, vak-therapieën, sociotherapie, vaardigheidsmodules, systeemtherapie en zo nodig farmacotherapie, waarbij het therapeutisch leefmilieu bij uitstek dient om nieuwe correctieve emotionele ervaringen op te doen en diverse vaardigheden te kunnen oefenen.
Binnen het multidisciplinaire behandelteam wordt nauw met elkaar samengewerkt. Naast aandacht voor de individuele problematiek van patiënten en de contextuele samenhang hiervan met het eigen gezinssysteem, zijn bij de behandeling van onze patiëntengroep ook dynamische interpersoonlijke- en groepsprocessen en kenmerkende (parallel)processen tussen patiëntengroep en behandelteam een belangrijk aangrijpingspunt om verandering te bewerkstelligen.

Solliciteren

Wil je solliciteren, stuur dan via het sollicitatieformulier je CV en brief t.a.v. Geke Appelman naar het stagebureau. Wij vinden het belangrijk dat er een goede motivatie in je brief staat.

Reageren kan tot 22-10-2018.

Gerelateerd

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen