Doorsturen
 
Doorsturen
 

GZ psycholoog psychodiagnostiek in Almere

Zoek jij als gezondheidszorgpsycholoog een combinatie van behandelen en diagnostiek? Dan ben je van harte welkom in een van onze gebiedsteams en het psychodiagnostisch centrum (PDC).Het PDC bedient de regio Flevoland en heeft een vestiging in Almere en in Lelystad. Je voert onderzoeken uit voor de afdelingen van GGz ...

 • Regio: Almere
 • Vakgebied: Gedragswetenschappen
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 32 uur

Wat ga je doen?

Zoek jij als gezondheidszorgpsycholoog een combinatie van behandelen en diagnostiek? Dan ben je van harte welkom in een van onze gebiedsteams en het psychodiagnostisch centrum (PDC).

Het PDC bedient de regio Flevoland en heeft een vestiging in Almere en in Lelystad. Je voert onderzoeken uit voor de afdelingen van GGz Centraal en voor externe verwijzers zoals neurologen en huisartsen. Deze combinatie zorgt voor diversiteit in de doelgroep en in de onderzoeken. Denk aan persoonlijkheidsonderzoek, neuropsychologische onderzoek en/of autisme-onderzoek.

Het team bestaat uit GZ psychologen, psychologen en psychodiagnostisch medewerkers en een grote groep psychologen in opleiding, waardoor er altijd veel dynamiek is binnen het team. Voor jou een mooie uitdaging om kennis over te dragen bij het geven van werkbegeleiding aan psychologen al dan niet in opleiding.
Wil jij ook weten hoe het is om als GZ-psycholoog in Flevoland te werken? Lees dan het verhaal van twee van onze collega's Sophie en Carlos.

Naast de uren bij het PDC is het ook mogelijk om ingezet te worden bij een gebiedsteam in Almere of Lelystad. Je bent onderdeel van een multidisciplinair gebiedsteam en werkt vanuit een vaste standplaats. Waar nodig behandel je ambulant, bij de mensen thuis.

Naast de inzet van jouw deskundigheid als GZ-psycholoog, krijg je alle kans jouw communicatieve en creatieve vaardigheden verder te ontwikkelen bij een diverse patiëntenpopulatie en in een uitdagend netwerk. In nauwe samenwerking met de regiebehandelaar, meestal een psychiater, start je met een intake. Samen met de patiënt, zijn naastbetrokkenen en eventueel andere hulpverleners kom je tot een behandelovereenkomst. Alle afspraken in gelijkwaardigheid, de patiënt blijft eigenaar en jij bent de deskundige en coördinator van het (herstel)behandelplan. Indien nodig zoek je samenwerking met onze netwerkpartners, waardoor je eenvoudig  in elkaars keuken kunt kijken en leer je de verwijskanalen optimaal te benutten.

Je werkt met patiënten met uiteenlopende problematiek en psychiatrische diagnoses, waarbij ook sprake kan zijn van verslaving en/of een licht verstandelijke beperking. Binnen het multidisciplinaire team werk je met shared caseload, dat wil zeggen dat je door een collega ingeschakeld kunt worden om (samen) een patiënt en/of diens naasten te zien als dat nodig is. We doen het nadrukkelijk samen, waarbij we steeds meer een beroep doen op ervaringsdeskundigen. Je gaat mee denken over innovatie voor onze doelgroep en speelt  een rol in het ontwikkelen van beleid en de uitvoering van projecten. Ook heb je een rol in de deskundigheidsbevordering van het behandelteam.

Wil jij in Flevoland de ruimte krijgen als gezondheidszorgpsycholoog en heb je nog vragen over deze mooie combinatie? Bel of app met Jona Mol op 06- 306 397 27 of met Michiel Holleman:  06- 537 891 06.

Wat heb je nodig?

Sta jij bekend om jouw oplossingsgerichtheid, creativiteit en voel jij je thuis in een team waar ruimte is voor eigen initiatief, ondernemen en gevoel hebt voor humor? Dan zijn we nieuwsgierig naar je!

Verder hoort bij deze functie dat je:
 • weet om te gaan met patiënten die veel aandacht vragen, weerstand bieden en terug kunnen vallen in oude patronen;
 • rust uitstraalt, geduldig bent, vertrouwen weet te wekken en kunt motiveren;
 • gewend bent om duidelijk te zijn en als het nodig is je overtuigingskracht kunt gebruiken;
 • communicatief vaardig bent en je in kunt leven in de verschillende achtergronden en leefsituaties van de patiënten;
 • een cognitieve en oplossingsgerichte werkwijze in de behandelrelatie hanteert;
 • zelfstandig kunt werken en als betrokken teamlid actief meedenkt over de verdere ontwikkeling en professionalisering van het behandelaanbod;
 • BIG-geregistreerd als GZ psycholoog;
 • bij voorkeur geregistreerd cognitief gedragstherapeut VGCT;
 • ervaring met EMDR of de bereidheid een opleiding te volgen.

Wat mag je verwachten?

Je vindt bij ons een dynamische baan! Korte lijnen zijn kenmerkend voor ons team plus mogelijkheden voor ontplooiing, persoonlijke inbreng en fijne collega’s om mee samen te werken.

Verder mag je verwachten:
 • een goed inwerkprogramma en supervisie bij jouw leer/werkproces onder begeleiding van een klinisch psycholoog;
 • een actief scholingsbeleid. Trainingen en cursussen stemmen wij af op jouw behoefte en passend bij de werkplek, klik hier voor het interne trainingsaanbod;
 • doorgroei mogelijkheden via onze eigen opleiding tot psychotherapeut of klinisch psycholoog;
 • een contract voor 36 uur per week voor onbepaalde tijd, werk je graag parttime, dan is dit natuurlijk bespreekbaar; 
 • een salaris conform de CAO GGZ, functiegroep 65 (minimaal € 3.266,- en maximaal € 5.126,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden.

Waar ga je werken?

Jij verbindt je aan een van de gebiedsteams in ontwikkeling van GGz Centraal in de regio Flevoland. De nieuw te vormen gebiedsteams zijn samenvoegingen van onze poliklinieken en FACT teams. Een gebiedsteam bestaat uit 10 fte, onder inhoudelijke aansturing van een psychiater of klinisch psycholoog gaan wij evidenced based behandelingen bieden. Daarnaast hebben wij oog voor alle maatschappelijke en relationele rollen, competenties en haalbare doelen en levenswensen.

We hebben met elkaar afgesproken dat er van iedereen gevraagd kan worden maximaal 20% van de tijd te werken buiten je team. Denk dan aan het uitvoeren van consultaties bij huisartsen, het verrichten van activiteiten in een deel-specialistisch team (bijvoorbeeld bipolaire stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen etc.).
Onze visie in het kort: Behandelen doen we samen! Dit is de basis van ons handelen. De mens die bij ons komt met klachten en symptomen is niet alleen patiënt. Hij of zij heeft nog andere rollen in het leven en hij of zij leeft met belangrijke anderen. In de specialistische GGZ is de problematiek dermate groot, ingewikkeld en crisisgevoelig dat we altijd de context, het systeem, de belangrijke andere(n) voor deze mens bij de behandeling betrekken. Dat doen we op een manier die passend is voor deze mens en zijn problematiek.
Kijk voor meer informatie op www.ggzcentraal.nl. 

Solliciteren

Wil jij in Flevoland de ruimte krijgen als gezondheidszorgpsycholoog en heb je nog vragen over deze mooie rol? App of bel dan met Jona Mol (hoofd bedrijfsvoering) op: 06- 306 397 27 of met Michiel Holleman (klinisch psycholoog bij de afdeling psychodiagnostiek) op: 06- 537 891 06.

Wil je solliciteren? Stuur dan je cv en brief met motivatie via het onderstaande sollicitatieformulier.
Een referentiecheck maakt onderdeel uit van deze procedure. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hoort hierbij. Wij vergoeden de kosten.
Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

 

Reageren kan tot 31-01-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen