Doorsturen
 
Doorsturen
 

medewerker psychodiagnostiek kinder- & jeugdpsychiatrie (36 uur)

Vind je het leuk om psychodiagnostisch onderzoek te doen? Vind je het leuk om actief mee te denken in de breedte van het psychodiagnostisch onderzoek bij de gestelde hulpvraag en onderdeel uit te maken van een multidisciplinair team? Vind je het daarnaast leuk om je bezig te houden met coördineren, organiseren en ...

 • Regio: Almere
 • Vakgebied: Gedragswetenschappen
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 36 uur

Wat ga je doen?

Vind je het leuk om psychodiagnostisch onderzoek te doen? Vind je het leuk om actief mee te denken in de breedte van het psychodiagnostisch onderzoek bij de gestelde hulpvraag en onderdeel uit te maken van een multidisciplinair team? Vind je het daarnaast leuk om je bezig te houden met coördineren, organiseren en plannen van de psychodiagnostiek? Dan zoeken we jou!

De werkzaamheden vinden vooral plaats binnen het regio team in Almere van GGz Centraal Fornhese. Je gaat ons ondersteunen op het gebied van psychodiagnostiek voor met name de doelgroep van 6 tot 18 jaar en incidenteel voor de doelgroep 0 tot 6 jaar. Waar nodig wordt om flexibiliteit gevraagd ten aanzien van inzetbaarheid op andere locaties, waaronder Lelystad. Naast de inhoudelijke werkzaamheden voor het regioteam in Almere, zal je ook coördinerende werkzaamheden verrichten voor zowel locatie Almere als Lelystad. Tenslotte ben je nauw betrokken bij de ontwikkelingen op het gebied van psychodiagnostiek Fornhese breed.

Taken betreffende psychodiagnostiek:
Het afnemen, scoren en verslagleggen van het psychologisch onderzoek behoren tot jouw belangrijkste taken. Het gaat voornamelijk om intelligentie- en neuropsychologisch onderzoek. Ook het afnemen van vragenlijsten in het kader van sociaal-emotioneel onderzoek of persoonlijkheidsonderzoek behoort tot de werkzaamheden. Je vindt het een uitdaging om kinderen en jongeren, die meewerken aan onderzoek soms lastig vinden door hun psychiatrische problematiek, toch volgens de professionele normen te onderzoeken.
Samen met een gedragsdeskundige die jou superviseert, buig je je over de puzzel wat de bevindingen betekenen. Het mondeling en schriftelijk rapporteren van deze bevindingen in het team en (al dan niet samen met de gedragsdeskundige) aan de betrokkenen zijn ook onderdeel van jouw werk.

Taken betreffende coördinatie,  organisatie en planning van de psychodiagnostiek:
Het coördineren, organiseren en plannen van de psychologische onderzoeken betreffende de regio behoort ook tot je werkzaamheden. Je bent en blijft goed op de hoogte van nieuw uit te komen testen, en met je team wordt besloten welk materiaal wordt aangeschaft.

Naast je werkzaamheden in het regioteam in Almere, zal je eveneens nauw samenwerken met het hoofd psychodiagnostiek van GGz Centraal Fornhese in het vormgeven van de psychodiagnostiek Fornhese breed.
Het doel is verbinding maken tussen alle betrokken medewerkers psychodiagnostiek van de diverse locaties en teams binnen Fornhese. Uniformiteit in werkproces als ook inhoudelijke deskundigheid zijn belangrijke pijlers voor de organisatie. Je zal hierin een belangrijke ondersteuning bieden aan het hoofd psychodiagnostiek o.a. in het verzamelen van belangrijke stuurcijfers en het integreren van deze informatie. Je bent tevens goed op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen het vakgebied en bespreekt de mogelijkheden, ervaringen en gevolgen hiervan binnen en buiten de instelling, bijvoorbeeld met leveranciers en beroepsvereniging. Je zult tevens het voortouw nemen in het verspreiden van deze kennis binnen de organisatie.

Wat heb je nodig?

 • je hebt een afgeronde HBO opleiding tot medewerker psychodiagnostiek;
 • je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met psychodiagnostiek en het werken in de geestelijke gezondheidszorg;
 • je hebt ervaring en affiniteit met werken met kinderen en jongeren in de geestelijke gezondheidszorg;
 • je hebt kennis van en ervaring met de afname van intelligentie-, neuropsychologisch – en persoonlijkheidsonderzoek;
 • je bent up to date ten aanzien van psychologisch onderzoeksmateriaal;
 • je bent gericht op samenwerking, ontwikkeling en innovatie.

Wat mag je verwachten?

We bieden een werkplek in een leuk, dynamisch, collegiaal en multidisciplinair team, een baan waarbinnen ruimte is voor nieuwe uitdagingen en innovatie. En verder:
 • een fulltime contract voor 36 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • samenwerking met psychodiagnostisch medewerkers van de andere locaties;
 • deelname aan het twee jaarlijkse psychodiagnostiek overleg voor alle medewerkers die uitvoerend en superviserend bezig zijn met psychodiagnostiek binnen Fornhese;
 • onderzoeken doen bij alle leeftijdsgroepen met een grote diversiteit aan psychiatrische problematiek;
 • het salaris is conform de CAO GGz, functiegroep 45 (minimaal € 1.843,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • wanneer is gebleken dat ook aan alle taken betreffende coördinatie, organisatie en planning van de diagnostiek kan worden voldaan, is de mogelijkheid om op termijn door te stromen naar functiegroep 50;
 • het doen van een referentiecheck en het kunnen overleggen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure;
 • een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op onze werkenbijggzcentraal.nl.

Waar ga je werken?

GGz Centraal Fornhese is een aanbieder van specialistische geneeskundige jeugd geestelijke gezondheidszorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar en hun naastbetrokkenen. Fornhese richt zich primair op diagnostiek en behandeling van complexe kinder- en jeugd psychiatrische problematiek, waarbij het (weer) op gang brengen van de ontwikkeling van deze kinderen en jeugdigen binnen het gezin, op school en in het 3e milieu centraal staat. Psychodiagnostiek vormt een belangrijk onderdeel van de bredere diagnostiek binnen GGZ Centraal Fornhese. Het heeft als doel zicht te krijgen op de verklarende (kind)factoren, om zo spoedig mogelijk de juiste behandelindicaties als ook ondersteuningsbehoeften van het kind in kaart te brengen.

Het behandelaanbod bestaat uit ambulante behandeling, deeltijd- en klinische behandeling georganiseerd in behandelprogramma’s in regioteams in Hilversum, Almere, Lelystad, Ermelo en Amersfoort waarbij wordt aangesloten op de regionale vraag per regio en per leeftijd. Daarnaast is er een overstijgend behandelprogramma voor spoedeisende en complexe ambulante zorg. Als kinder- en jeugdpsychiatrische voorziening zijn wij actief binnen het brede veld van jeugdzorg en werken wij samen met andere zorgaanbieders.

Fornhese biedt een uitdagende werkomgeving met veel ruimte voor zelfstandigheid, ontwikkeling, opleiding en eigen initiatief. Collegialiteit en werkplezier vormen de basis voor een constructieve samenwerking met een hoge mate van professionaliteit. 

Solliciteren

Wij zien je digitale sollicitatie voor de vacature medewerker psychodiagnostiek kinder- & jeugdpsychiatrie graag tegemoet.
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marit Bierman (hoofd psychodiagnostiek Fornhese) via telefoonnummer 036-5383250, of met Kathleen van den Brand, (klinisch psycholoog, teamleider regioteam Almere) via telefoonnummer 036-5383250

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 26 september 2018. Bij doorgang naar de tweede ronde zullen deze plaatsvinden op donderdag 27 september. Tijd wordt nog nader bekend gemaakt.
 
Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl. 

Reageren kan tot 25-09-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen