Doorsturen
 
Doorsturen
 

verpleegkundig specialist GGZ (28-32 uur) kliniek en voortgezette klinische behandeling

Als verpleegkundig specialist behandelen, bijdragen aan het opname beleid en coach zijn van het verpleegkundigen team? Dat kan binnen de kliniek en voorgezette behandeling in Lelystad. Binnen dit multidisciplinair team ben jij regiebehandelaar en de schakel tussen de verpleegkundigen en de andere professies. In ...

 • Regio: Lelystad
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 32 uur

Wat ga je doen?

Als verpleegkundig specialist behandelen, bijdragen aan het opname beleid en coach zijn van het verpleegkundigen team? Dat kan binnen de kliniek en voorgezette behandeling in Lelystad.
 
Binnen dit multidisciplinair team ben jij regiebehandelaar en de schakel tussen de verpleegkundigen en de andere professies. In nauw samenwerking met de psychiater, geeft jij werkbegeleiding en coaching aan het team en je draagt bij aan deskundigheidsbevordering van zowel de patiënt, zijn netwerk en het team.

In jouw dagelijkse werk verricht jij intakes en ben je coördinator van het uitvoeren, evalueren en bijstellen van het (herstel)behandelplan. Je werkt met patiënten met uiteenlopende problematiek en psychiatrische diagnoses, regelmatig is ook sprake van verslaving en/of een licht verstandelijke beperking. Je staat naast de patiënt en betrekt nadrukkelijk zijn netwerk bij de behandeling. Je coacht als het ware het gedrag van de patiënt en van het verpleegkundig team, zodat het behandelplan optimaal op elkaar is afgestemd. Daarnaast spreek je patiënten in het kader van farmacotherapie, die wordt ingezet voor klinisch/symptomatisch herstel. Naast terugdringen van symptomen, staan een gezonde leefstijl, somatiek en mogelijke bijwerkingen van medicatie centraal. Je krijgt de kans mee te denken over innovatie voor onze doelgroep en speelt  een rol in het ontwikkelen van beleid en de uitvoering van projecten.

Binnen het team werken we met shared caseload, dat wil zeggen dat je door een collega ingeschakeld kan worden om (samen) een patiënt en/of diens naasten te zien als dat nodig is. We moeten het nadrukkelijk samen doen: "bouwen van een nieuw klinisch milieu binnen en buiten de kliniek Meerzicht". We geven elkaar oprechte feedback en laten elkaar groeien als persoon en in onze rollen als professional. Je treft 4 teams bestaand uit verpleegkundigen, SPV, psychiater, artsen en ervaringsdeskundigen. De eindverantwoordelijkheid van elk team ligt bij de psychiater.

De methodiek van Herstel Ondersteunende Zorg kent vele facetten. Je kunt jezelf verder ontwikkelen door gebruik te maken van ons ruime aanbod e-learning trainingen, bijvoorbeeld ART (Active Recovery Triad) of motiverende gespreksvoering en familie participatie. En we kunnen een beroep doen op ervaringsdeskundigen voor scholing, om het herstelprocessen te herkennen en te ondersteunen en de aanpak te toetsen vanuit patiënten perspectief. 

Wil je meer weten over onze werkwijze rond herstel? Kijk op de pagina van GGz Centraal (klik) en/of bel met Geert Meijer op 06 12141870 en stel al jouw vragen.

Wat heb je nodig?

 • een afgeronde opleiding tot GGZ-VS of Master Advanced Nursing Practice GGZ;
 • geregistreerd als verpleegkundig specialist in de GGZ (art. 14) en voldoen aan de eisen rond nascholing en herregistratie;
 • ruime ervaring binnen de GGZ;
 • je houdt je kennis op peil door het bijhouden van vakliteratuur, door intervisie en collegiale toetsing en door deelname aan relevante na- en bijscholing;
 • belangrijke competenties zijn: goede contactuele vaardigheden, empathisch vermogen, flexibele en pro- actieve instelling, overtuigingskracht, stressbestendigheid en kunnen samenwerken;
 • in staat zijn zelfstandig te werken en adequaat te organiseren; 
 • daarnaast beschik je over doorzettingsvermogen, geduld en een goede dosis humor.

Wat mag je verwachten?

 • diverse trainingen en e-learning mogelijkheden via de interne afdeling Training & Ontwikkeling, zoals: motiverende gesprekken, ART(Active Recovery Triad), HOZ en training Verslaving, middelen en gokken;
 • wij bieden een contract voor 28 tot 32 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 60 (minimaal € 2793 --  en maximaal € 4355-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • de werkzaamheden vinden plaats tussen 8:30 - 22:00 uur;
 • een dienstauto op afroep beschikbaar of dienstreis-kostenvergoeding en een 13e maand;
 • een goede verlofregeling en levensfase-uren;
 • wij kennen een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Waar ga je werken?

Binnen het programma voortgezette klinische behandeling in Lelystad begeleiden wij EPA patiënten na een acute opname en tijd nodig hebben om te herstellen. Bij hen is sprake van ernstig disfunctioneren op meerdere levensgebieden, zowel persoonlijk als op sociaal maatschappelijk gebied, mét en zonder verslavingsproblematiek. Wij werken herstel gericht en motiveren patiënten om op eigen, unieke wijze inhoud te geven aan hun leven. Het ontdekken van talent, kracht en het verwezenlijken van dromen en doelen staat voorop. Wij gaan voor ‘empowerment’, dat wil zeggen dat we patiënten hun kracht terug laten vinden om zelf de regie over zijn eigen leven weer te pakken.

De leeftijdscategorie van onze patiënten is ouder dan 18 en jonger dan 60 jaar. Het woongebied kan zijn in de kliniek Meerzicht in Lelystad, maar ook in de hele regio Flevoland.

Kijk voor meer informatie op www.ggzcentraal.nl.

Solliciteren

Wij zien je digitale sollicitatie voor de vacature verpleegkundig specialist GGZ kliniek en voortgezette klinische behandeling graag tegemoet.
Wil je eerst meer informatie neem dan contact op met Geert Meijer (teamleider) bereikbaar via telefoonnummer (06) 12141870.

Een referentie check behoort tot de aanstellingsprocedure. De VOG vragen wij voor je aan en vergoeden de kosten.
Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 08-10-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen