Doorsturen
 
Doorsturen
 

verpleegkundige flexteam Acute psychiatrie

Proberen of jij als verpleegkundige of begeleider ook durft? Als team van de acute psychiatrie zeggen wij: “Je moet in de modder durven staan”. Een ongewone uiting die wij samen ervaren. En ons sterkt in de saamhorigheid tijdens het werken op de ongewoon en dynamisch afdeling 24 uurs acute ...

 • Regio: Almere
 • Vakgebied: VerpleegkundeBegeleiding/agogie
 • Opleidingsniveau: MBOHBO
 • Aantal uren per week: 24 uur

Wat ga je doen?

Proberen of jij als verpleegkundige of begeleider ook durft? Als team van de acute psychiatrie zeggen wij: “Je moet in de modder durven staan”. Een ongewone uiting die wij samen ervaren. En ons sterkt in de saamhorigheid tijdens het werken op de ongewoon en dynamisch afdeling 24 uurs acute psychiatrie.
Een hectische hoog complexe en onvoorspelbare doelgroep, waarbij veelal sprake is van dubbel en triple diagnose. Jouw kennis en jouw specifieke persoonlijkheid kan hier echt tot ontwikkeling komen. Als team zorgen we er voor dat elke collega in zijn kracht komt te staan. Dit streven vraagt om een ongewoon team verpleegkundigen en begeleiders, namelijk mensen met LEF.

Jij treft bij ons een jong multidisciplinair team, dat het lef heeft om bewust te kiezen voor deze dynamiek. Met een transparante en deskundige werkwijze, geven wij samen vorm aan de zorgvraag van deze doelgroep en begeleiden wij zoveel mogelijk patiënten weer naar buiten.
Je mag dan ook verwachten dat de omstandigheden, waaronder wij werken, voortdurend in beeld zijn en optimaal gefaciliteerd worden. Het team wordt aangestuurd door twee teamleiders. Samen met de senior verpleegkundigen zorgen zij ervoor dat elk teamlid wordt gezien en gehoord. En die begeleiding krijgt die nodig is om te kunnen ontwikkelen en plezier in het werk te hebben en te houden.

Het motto is: alles is bespreekbaar! Loop je ergens mee, zit iets tegen of heb je een goed idee, kom en we zoeken samen naar een vorm die voor jou werkt. Dat kan zijn supervisie, een training, jouw deskundigheid delen in een project (bijv. Dwang & Drang) of misschien is jouw behoefte nog weer anders. Kom en durf zelf ook transparant te zijn.

ARBO betekent bij ons veiligheid. Veiligheid is kennis en vaardigheden vergroten. Je krijgt regelmatig de gelegenheid jouw kennis van agressie regulatie (ART), het uitvoeren van alternatieve interventies en van ziektebeelden te vergroten. Op de afdeling kun je altijd op jouw team rekenen. De FZB (fysieke zorg begeleider) is aanwezig, we kennen een piepersysteem en we investeren dagelijks in het nabespreken van interventies. Bovendien gaan wij ervan uit dat goede kennis van ziektebeelden de administratieve last lichter maakt. Daarvoor kun je op de senior verpleegkundigen terugvallen en ook kun je samen in beeld brengen hoe jouw kennis nog groter of breder worden kan.

Ben je nieuwsgierig geworden of deze kans voor jou is weggelegd? Wil je een dag meelopen en proeven hoe het is bij de acute psychiatrie? Bel met Sandra Stormbroek via telefoonnummer 06- 532 243 23.

Wat heb je nodig?

 • opleiding verpleegkundige MBO niveau 4 of HBO-V (met BIG registratie)
 • specifiek voorkeur voor deze hectische doelgroep.
 
Wil je weten of deze baan de volgende stap voor jou is? Wanneer jij op de volgende vragen “ja” kunt antwoorden, dan pas jij in ons team en nodigen wij je van harte uit om te sollciteren!
 • je bent op je sterkst in een hectisch omgeving, waarin je snel moet schakelen;
 • je bent een zelfstarter en zoekt voortdurend naar creatieve oplossingen;
 • je bent vasthoudend en jouw overtuigingskracht laat je nooit in de steek;
 • zelfs onder druk verlies jij jouw humor niet;
 • je bent er voor jouw collega’s en je laat jouw collega’s toe wanneer het nodig is.

Wat mag je verwachten?

 • werken met collega's die er voor elkaar zijn;
 • een goed inwerkprogramma;
 • doorlopende begeleiding door de teamleiders en de senior verpleegkundigen;
 • ondersteuning van de FZB (fysieke zorg begeleider) en ruimte voor nabespreken van interventies;
 • via de afdeling Training & Ontwikkeling kun je trainingen en e-learning volgen, zoals ART(Agressie Regulatie Training), de MAT en diverse klinische lessen, kijk hier voor ons trainingsaanbod; 
 • volop overstap mogelijkheden naar andere behandelprogramma's en locaties van GGz Centraal;
 • een vast contract voor onbepaalde tijd, de uren stemmen wij in goed overleg met elkaar af. Bijvoorbeeld gemiddeld 16 uur per week;
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 40 (minimaal € 1.843,-- en maximaal € 2.863,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • onregelmatigheidstoeslag, reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering;
 • een VOG wordt digitaal voor je aangevraagd en de kosten worden vergoed;
 • verpleegkundigen kunnen invloed uitoefenen op ons zorgbeleid via de VAR (verpleegkundige advies raad).

Waar ga je werken?

De Meregaard in Almere heeft een breed behandelaanbod voor volwassenen en ouderen. Naast klinische opname voor acute psychiatrie heeft de Meregaard ook ambulante behandeling.

Samen met andere organisaties creëren wij een evenwicht tussen zorg aan huis en zorg in de kliniek, doordat wij naast ambulante behandeling, ook psychiatrische intensieve thuiszorg, dagbehandeling en klinische opname aanbieden. De Meregaard biedt zorg op maat. De behandeling varieert van kortdurende tot langdurende zorg en van individuele therapie tot groepstherapie.

Als team van de Meregaard beschikken we over expertise in de behandeling van veel verschillende doelgroepen. De combinatie van een 24-uurs psychiatrische crisisdienst en een opnamekliniek zorgt ervoor dat wij complexe problematiek kunnen behandelen.

Wil je meer weten over de RVZe Flevoland en de Meregaard? Kijk op de website www.ggzcentraal.nl.

Solliciteren

Wil je een keer meelopen of eerst meer informatie neem dan contact op met Sandra Stormbroek (teamleider) bereikbaar via telefoonnummer 06 532 243 33.

Kun je niet wachten en weet je dat jij bij ons team hoort? Solliciteer dan via de site op de vacature verpleegkundige bij het flexteam Acute psychiatrie

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 25-02-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen