Doorsturen
 
Doorsturen
 

arts ggz-kliniek en voortgezette klinische behandeling (32-36 uur)

Als arts leer je in een snel tempo een groot scala aan psychiatrische ziektebeelden kennen en herkennen. Naast jouw deskundigheid als arts, krijg je alle kans jouw communicatieve en creatieve vaardigheden te benutten. Bovendien ga je samenwerken met onze netwerkpartners, waardoor je eenvoudig  in elkaars keuken ...

 • Regio: Lelystad
 • Vakgebied: Medici
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 32 - 36 uur

Wat ga je doen?

Als arts leer je in een snel tempo een groot scala aan psychiatrische ziektebeelden kennen en herkennen. Naast jouw deskundigheid als arts, krijg je alle kans jouw communicatieve en creatieve vaardigheden te benutten. Bovendien ga je samenwerken met onze netwerkpartners, waardoor je eenvoudig  in elkaars keuken kunt kijken en leer je de verwijskanalen optimaal benutten.

In jouw dagelijkse werk verricht jij intakes en ben je coördinator van het uitvoeren, evalueren en bijstellen van het (herstel)behandelplan. Je staat naast de patiënt en betrekt nadrukkelijk zijn netwerk bij de behandeling. Daarnaast spreek je patiënten in het kader van farmacotherapie die wordt ingezet voor klinisch/symptomatisch herstel. Je voert de behandeling uit onder supervisie van de psychiater met veel eigen verantwoordelijkheid. Je werkt met patiënten met uiteenlopende problematiek en psychiatrische diagnoses, regelmatig is ook sprake van verslaving en/of een licht verstandelijke beperking. Je hebt een rol in de deskundigheidsbevordering van het multidisciplinaire behandelteam. Je krijgt de kans mee te denken over innovatie voor onze doelgroep en speelt  een rol in het ontwikkelen van beleid en de uitvoering van projecten.

Binnen het team werken we met shared caseload, dat wil zeggen dat je door een collega ingeschakeld kan worden om (samen) een patiënt en/of diens naasten te zien als dat nodig is. We moeten het nadrukkelijk samen doen: "bouwen van een nieuw klinisch milieu binnen en buiten de kliniek Meerzicht". We geven elkaar oprechte feedback en laten elkaar groeien als persoon en in onze rollen als professional. Je treft 4 teams bestaand uit verpleegkundigen, SPV, psychiater, artsen en ervaringsdeskundigen.  Met andere artsen wissel je kennis uit tijdens het arts-assistenten overleg 1 x per 6 weken. De eindverantwoordelijkheid van elk team ligt bij de psychiater. Klik hier voor de ervaring van een collega arts.

De methodiek van Herstel Ondersteunende Zorg kent vele facetten. Je kunt verwachten dat je hierbij ondersteund wordt door een ruim aanbod in de vorm van e-learning, bijvoorbeeld ART (Active Recovery Triad) of motiverende gespreksvoering en familie participatie. En we kunnen een beroep doen op ervaringsdeskundigen voor scholing, om het herstelprocessen te herkennen en te ondersteunen en de aanpak te toetsen vanuit patiëntenperspectief. 

Wil je meer weten over onze werkwijze rond herstel? Kijk op de pagina van GGz Centraal (klik) en/of bel met Geert Meijer op 06 12141870 en stel al jouw vragen.

Wat heb je nodig?

 • opleiding tot basisarts en BIG geregistreerd;
 • ervaring is fijn, maar je kunt ook solliciteren als je net jouw opleiding hebt afgerond;
 • je hebt een flexibele werkhouding en je bent enthousiast om te gaan werken in een vernieuwende behandelorganisatie;
 • collegialiteit, humor en goede communicatieve vaardigheden;
 • in het bezit van een rijbewijs.

Wat mag je verwachten?

 • een baan als arts met een snelstroom aan leereffecten, goede werkbegeleiding en wekelijks supervisie van een psychiater;
 • diverse trainingen en e-learning mogelijkheden via de interne afdeling Training & Ontwikkeling, zoals: motiverende gesprekken, ART(Active Recovery Triad), HOZ en training Verslaving, middelen en gokken;
 • sneller kans op een opleidingsplek binnen de A-opleiding tot psychiater bij GGz Centraal;
 • wij bieden een arbeidsovereenkomst voor 32 tot 36 uur per week, voor de duur van één jaar (wil je langer blijven dan heel graag);
 • de werkzaamheden vinden plaats tussen 8:30 - 22:00 uur, daarnaast draai je mee in de bereikbaarheidsdienst;
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 65 (minimaal € 3.266,- en maximaal € 5.126,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek).
 • een dienstauto op afroep beschikbaar of dienstreis-kostenvergoeding en een 13e maand;
 • een goede verlofregeling en levensfase-uren.

Waar ga je werken?

Binnen het programma voortgezette klinische behandeling in Lelystad begeleiden wij EPA patiënten na een acute opname en tijd nodig hebben om te herstellen. Bij hen is sprake van ernstig disfunctioneren op meerdere levensgebieden, zowel persoonlijk als op sociaal maatschappelijk gebied, mét en zonder verslavingsproblematiek. Wij werken herstel gericht en motiveren patiënten om op eigen, unieke wijze inhoud te geven aan hun leven. Het ontdekken van talent, kracht en het verwezenlijken van dromen en doelen staat voorop. Wij gaan voor ‘empowerment’, dat wil zeggen dat we patiënten hun kracht terug laten vinden om zelf de regie over zijn eigen leven weer te pakken.

De leeftijdscategorie van onze patiënten is ouder dan 18 en jonger dan 60 jaar. Het woongebied kan zijn in de kliniek Meerzicht in Lelystad, maar ook in de hele regio Flevoland.

Kijk voor meer informatie op www.ggzcentraal.nl.

Solliciteren

Wij zien je digitale sollicitatie voor de vacature arts ggz-kliniek en voortgezette klinische behandeling in Flevoland graag tegemoet.

Wil je eerst meer informatie neem dan contact op met Geert Meijer (teamleider) bereikbaar via telefoonnummer (06) 12141870.

Een VOG vragen wij voor je aanen de kosten worden vergoed.
Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 30-01-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen