Doorsturen
 
Doorsturen
 

MBO verpleegkundige langdurige ouderenpsychiatrie

Ben jij die verpleegkundige die onder wisselende werkdruk, warme en belevingsgerichte zorg kan bieden met de nodige humor, creativiteit en doorzettingsvermogen?Eikenstaete is een afdeling waar kwetsbare ouderen zijn opgenomen die kampen met zowel psychische als somatische aandoeningen. Natuurlijk ben je gewend ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: MBO
 • Aantal uren per week: 36 uur

Wat ga je doen?

Ben jij die verpleegkundige die onder wisselende werkdruk, warme en belevingsgerichte zorg kan bieden met de nodige humor, creativiteit en doorzettingsvermogen?

Eikenstaete is een afdeling waar kwetsbare ouderen zijn opgenomen die kampen met zowel psychische als somatische aandoeningen. Natuurlijk ben je gewend kwalitatief goede zorg te leveren en dat doe je met veel plezier. Soms is het stevig aanpakken, de ene patiënt heeft wat meer ADL-zorg nodig dan de andere. Een volgend moment richt je je op de begeleiding van de patiënten. Heeft een patiënt nieuwe kleren of andere bril nodig, dan gaan je er zo mogelijk samen op uit, ook al is het een gepuzzel in de planning. Je bent een spin in het web op de werkvloer voor huisarts, familie, naasten en vrijwilligers. Je krijgt als persoonlijk begeleider (PBer) een aantal patiënten onder jouw hoede. Je kent de patiënten door en door en hebt oog voor hun welzijn. Een creatieve houding is van belang voor deze patiëntencategorie. Iedere patiënt vraagt een andere manier van begeleiding. Goede samenwerking met je directe collega's is van groot belang.

De verpleegkundige teams op Eikenstaete kenmerken zich door enthousiasme en betrokkenheid en zijn allen MBO en/of HBO opgeleid. Ook werken we met leerlingen en stagiaires MBO-V en HBO-V. Leerlingbegeleiding zal dan ook onderdeel van je werkzaamheden zijn. Humor houdt het werken leuk; daarbij zijn we gewend om open en duidelijk met elkaar te communiceren. We hebben regelmatig diverse verpleegkundige overleggen waarin we de zorg evalueren en ook onze eigen verpleegkundige houding onder de loep nemen. We zien het als een uitdaging om elkaar scherp te houden.

Wat heb je nodig?

 • een afgeronde opleiding verpleegkundige niveau 4 met geldige BIG-registratie;
 • bij voorkeur ervaring in de ouderenzorg, al is dit geen vereiste;
 • gedegen kennis van uiteenlopende psychische en somatische ziektebeelden;
 • je kunt goed samenwerken, maar loopt niet weg voor de eigen verantwoordelijkheid;
 • zo mogelijk bekendheid met belevingsgerichte zorg/herstel gericht werken of in ieder geval de bereidheid om een interne cursus te volgen op dit gebied;
 • flexibiliteit om te werken binnen een organisatie in beweging; veranderingen zie jij als een uitdaging.

Wat mag je verwachten?

 • de mogelijkheid om parttime te werken (24-36 uur per week);
 • een contract voor onbepaalde tijd, met een proeftijd van twee maanden;
 • een salaris van maximaal € 3.135,- bruto per maand (CAO GGZ, functiegroep 45); 
 • afhankelijk van jouw ervaring en vooropleiding is er een traject mogelijk om door te groeien naar niveau 5 verpleegkundige;
 • een actief scholingsbeleid (het aanbod in trainingen is groot en gevarieerd) en flexibele arbeidsvoorwaarden, waaronder (collectieve) verzekeringen en het fietsplan. Meer hierover  kun je vinden op www.werkenbijggzcentraal.nl.

Waar ga je werken?

Bij GGz Centraal staat de patiënt centraal. Hulp bieden aan mensen met psychiatrische problemen is de bestaansreden van de organisatie. Kwalitatief goede en gepassioneerde medewerkers zijn de sleutel tot goede hulpverlening. De organisatie wil een klimaat creëren waar de behoefte aan verder ontwikkelen en leren vanzelfsprekend is. Onze missie is het behandelen, begeleiden en ondersteunen van mensen met psychiatrische problemen, opdat zij de regie over hun eigen leven kunnen hebben. Het klinische programma voor langdurige psychiatrie Volwassenen en Ouderen biedt diagnostiek en behandeling voor patiënten binnen de gespecialiseerde GGZ. Op het terrein van Zon & Schild is een groot klinisch aanbod te vinden. Er verblijven op dit moment ruim 250 patiënten op deze locatie.

De afdeling voor langdurige ouderenpsychiatrie op Zon & Schild, Eikenstaete, in Amersfoort bestaat uit patiënten waarbij de psychiatrische, cognitieve en somatische toestand tot gezondheidsproblemen, bestaansproblemen en interactieproblemen hebben geleid. Het gaat om patiënten die blijvend afhankelijk zijn van klinische behandelingen en in de derde of vierde levensfase zijn. Onderdeel van het aanbod is een klinische afdeling voor patiënten met een Complexe Ernstige Psychiatrische Aandoening (EPA) voor wie langdurende klinische zorg noodzakelijk is. Tevens beschikken wij als een van de weinige psychiatrische instellingen over een palliatieve unit om patiënten gerichte en warme zorg te bieden tijdens de laatste levensfase.

Solliciteren

Wil je meer informatie?
Bel dan naar Anita Slagter of Rachel Boor (coördinerend verpleegkundigen) op 033-4609495/493 of app/bel naar Lisette Versteeg (teamleider) op 06-20909949. 

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt?
Stuur dan je cv en in het kort je motivatie om te solliciteren.

Reageren kan tot 24-07-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen