Hofplein in Ermelo, behandeling voortgezette klinische behandeling

Werken vanuit de presentiebenadering: aandacht en onvoorwaardelijkheid

Patiënten in de voortgezette klinische behandeling kunnen onvoorspelbaar zijn. Boze of angstige buien worden afgewisseld met juist hele heldere én gezellige dagen. Contact maken en luisteren staat dan ook centraal in het werk. En dat is direct ook wat het werken in de langdurige psychiatrie mooi maakt.

Present zijn en rust bewaren is belangrijk in het werk. Wat er ook gebeurt, je gaat naar de patiënt toe en bent er voor de patiënt. Dat doe je met geduld en door kalm te blijven. Zo bouw je een relatie op met de patiënt. En vanuit daar werk je in kleine stapjes aan het herstel.

Herstelgericht werken in de langdurige ggz

Toewerken naar een terugkeer in de maatschappij. Dat is onze visie binnen de voortgezette klinische behandeling. In de praktijk is dit een langdurig proces, dat in kleine stapjes gaat.

Herstel is een veelomvattende term. Boodschappen doen, naar de dagbesteding of leuke dingen beleven in de vrije tijd. Vanuit een multidisciplinair team ondersteun je de patiënt in het opbouwen van een dagstructuur, sociale contacten en het creëren van een positieve stemming.

Bekijk onze vacatures in de langdurige ggz

Gerelateerde vacatures

Contact

Heb je een vraag over een vacature of over de sollicitatieprocedure? Bel of mail met één van onze recruiters.

Neem contact op Open sollicitatie Maak een Job Alert aan