Werken als klinisch neuropsycholoog

Tijdens jouw opleiding tot klinisch neuropsycholoog specialiseer je je in aandoeningen van het brein en de gevolgen daarvan voor cognitieve processen, emotieregulatie en gedrag. Dit kunnen aangeboren aandoeningen zijn, maar ook ontstane hersentrauma’s door bijvoorbeeld een ziekte of ongeluk.

Daarnaast krijg je kennis en vaardigheden op het gebied van onderzoek, management en beleid. Zo kun je als klinisch neuropsycholoog aansturen op inhoudelijke innovatie en een brug slaan tussen wetenschappelijke kennis en de praktijk.

Het programma van de opleiding tot klinisch neuropsycholoog

De opleiding tot klinisch neuropsycholoog start ieder jaar in januari en duurt 4 jaar. Tijdens de opleiding werk je 3 of 4 dagen binnen een behandelteam en volg je één dag in de week cursorisch onderwijs. Dat wordt verzorgd door de Rino Groep in Utrecht.

Tijdens de opleiding werk je 2 keer 2 jaar binnen een behandelprogramma. Zo doe je brede kennis en ervaring op met diverse doelgroepen en in verschillende behandelsettings.

Een opleidingstraject op maat

GGz Centraal is een omvangrijke organisatie, in het midden van het land. Dat biedt jou de mogelijkheid om brede werkervaring op te doen, binnen een behandelprogramma van jouw interesse.

Bijvoorbeeld in Laren, waar we een afdeling hebben die is gespecialiseerd in neuropsychologie. En ook op verschillende locaties in de organisatie werken klinisch neuropsychologen, zoals in de psychodiagnostiek of de ouderenpsychiatrie. Zo leren ervaren collega’s jou de fijne knepen van het vak.

Vergoeding van de opleidingskosten

Tijdens jouw opleiding tot klinisch neuropsycholoog krijg je een leerarbeidsovereenkomst van 32 uur per week, voor de duur van 4 jaar. We vergoeden 100% van de opleidingskosten van de leertherapie en het cursorisch onderwijs. Dit is exclusief literatuur. Daarnaast vindt het cursorisch onderwijs gedeeltelijk binnen werktijd plaats.

Solliciteer voor de opleiding tot klinisch psycholoog

Leiderschap, onderzoek en innovatie

Ongeveer een derde van de opleiding bestaat uit het uitvoeren van management-opdrachten en wetenschappelijk onderzoek. Daarmee speel je tijdens jouw opleiding een belangrijke rol in de samenwerking én in het creëren van nieuwe behandelingen en interventies.

Tijdens de management-opdrachten identificeer je problemen in het zorgproces en werk je aan verbeterplannen. Dat zijn projecten die er toe doen, zodat je tijdens jouw leerproces ook echt een bijdrage levert aan het verder brengen van de zorg.

En ook ons wetenschappelijk onderzoek is vaak praktijkgericht. Zo publiceer je tijdens jouw opleiding bij GGz Centraal wetenschappelijke artikelen die een directe invloed kunnen hebben op de kwaliteit van diagnostiek en behandeling in de dagelijkse patiëntenzorg.

de opleiding tot klinisch neuropsycholoog

Goede begeleiding van ervaren opleiders

Een opleiding tot specialist volgen is een intensief traject. Des te belangrijker is een goede ondersteuning in het proces. Daarom kun je bij GGz Centraal rekenen op begeleiding en supervisie van ervaren praktijkopleiders op het gebied van behandeling, diagnostiek, management en onderzoek.

Opleiders
Marit Bierman, P-opleider en klinisch neuropsycholoog
Milan van Diermen, plaatsvervangend P-opleider en klinisch psycholoog

wetenschappelijk onderzoek tijdens opleiding tot klinisch neuropsycholoog

Wetenschappelijk onderzoek

Het wetenschappelijk onderzoek staat binnen GGz Centraal als een huis. De afdeling is nauw met de opleiding tot klinisch psycholoog verbonden. We hebben 4 onderzoekslijnen, die zich richten op ontwikkelingsstoornissen, psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en angst- en dwangstoornissen. Bovendien bieden we volop ondersteuning in praktische zaken, zoals jouw onderzoeksvraag of SPSS.

Solliciteren voor de opleiding tot klinisch neuropsycholoog bij GGz Centraal

Zowel interne als externe kandidaten kunnen solliciteren voor de klinisch neuropsycholoog opleiding van GGz Centraal. De vacatures voor de opleidingsplekken worden ieder jaar geopend in april.

Staat de vacature nog niet online? Meld je aan voor de Job Alert, zodat je zeker weet dat je de sollicitatieperiode niet mist.

Bekijk de vacatures voor onze opleidingsplaatsen

Volg jouw opleiding bij GGz Centraal

Bekijk onze vacatures voor de opleiding tot klinisch neuropsycholoog.

Bekijk de vacatures

Heb je vragen over de opleiding tot klinisch neuropsycholoog?

Voor meer informatie over de klinisch neuropsycholoog opleiding bij GGz Centraal kun je contact opnemen met: 

Ellen Ruitersecretaresse p-opleiding, 06-23436471, secretariaat.p-opleiding@ggzcentraal.nl.