Werken in het vluchtelingenteam in de ggz

Werken met asielzoekers met psychiatrische problematiek

Als verpleegkundige of behandelaar in het vluchtelingenprogramma help je een diverse, multiculturele doelgroep. Dat doe je vanuit een vertrouwensband die je opbouwt, over de muren van cultuurverschillen en taalbarrières heen.

Werken in het vluchtelingenteam van GGz Centraal
Vluchtelingenteam van GGz Centraal

Behandeling en begeleiding van PTSS

Bij veel van de cliënten die we in het vluchtelingenprogramma helpen is PTSS de grondslag van hun psychiatrische toestandsbeeld. Hoe dat zich uit verschilt per persoon. Een uitdagende doelgroep, die in afwachting van hun verblijfsvergunning in een onzekere situatie verkeert.

Alle vacatures Aanmelden Job Alert

Flexibiliteit én vrijheid in het werk

Flexibiliteit én vrijheid in het werk

Het vluchtelingenprogramma is relatief nieuw en biedt zorg op maat. Afgestemd op de behoefte van de patiënt, maar ook op basis van wat past bij jou als hulpverlener. En samen, vanuit een betrokken en gedreven team.

Als verpleegkundige in het vluchtelingenteam speel je in op de situaties die je tegenkomt. Dat maakt het werk soms ad hoc en de dagen lastig te plannen. Die flexibiliteit biedt andersom ook mogelijkheden. Bijvoorbeeld om wat later te beginnen als je de kinderen ‘s ochtends naar school moet brengen.

Bekijk de vacatures in het vluchtelingenteam

Werken op AZC’s en met diverse netwerkpartners

Vanuit het vluchtelingenteam helpen we cliënten met verschillende behandelingen. Denk aan EMDR of beeldende therapie op een locatie van GGz Centraal. Maar ook aan begeleiding en gesprekken op het AZC.

Je werkt dus op afwisselende locaties én met een bijzonder netwerk van ketenpartners. De voornaamste ketenpartners waarmee je werkt zijn de COA, GZA, of de IND. Daarnaast zijn er rondom deze doelgroep verschillende vrijwilligers vanuit Vluchtelingenwerk actief.

Jurgen, verpleegkundige
'Vertrouwen is de sleutel tot de behandeling. En dat is binnen het vluchtelingenprogramma net een wat grotere uitdaging. Door taboe’s op psychiatrische aandoeningen of thema’s zoals gender en de verhouding tussen man en vrouw.'
Jurgen, verpleegkundige

Vacatures in het vluchtelingenteam

Contact

Heb je een vraag over een vacature of over de sollicitatieprocedure? Bel of mail met één van onze recruiters.

Neem contact op Maak een Job Alert aan